Patutul perfect pentru bebelus-lenjerie patut bebe la comanda

Patutul este cam prima piesa pe care o achizitioneaza parintii inainte de a se naste bebelusul. Acest articol este unul pecare copilasul o sa il foloseasca cel putin 2-3 ani si este cam singurul loc unde poate fi lasat nesupravegheat. Urmeaza bineinteles sa achizitionati o lenjerie patut bebe la comanda sau pur si simplu o lenjerie pat copii direct din magazin.

Revenind la patut, acesta trebuie cumparat dupa ce v-ati informat destul de bine asupra acestui lucru deoarece avand in vedere perioada destul de mare in care il va folosi, nu trebuie sa va limitati si sa cumparati ceva de proasta calitate deoarece siguranta copilului este cea mai importanta.

Cum un patut este locul de odihna al bebelusului trebuie sa va faceti timp sa mergeti si sa il achizitionati pe cel mai potrivit. Daca vreti sa va satisfaceti un moft puteti achizitiona un leagan sau un baldachin insa nu sunt atat de utile. Trebuie sa stii ca aceste articole, odata ce bebelusul o sa depaseacsa varsta de 6 luni nu o sa le mai utilizeze. In orice caz, orice alevere vrei sa faci pentru copilasul tau trebuie sa alegi doar articole  care respecta normele europene de siguranta su care sunt urmatoarele:

  • In ceea ce priveste mobilierul pentru micuti, acesta trebuie sa aiba colturi rotunjite si margini netede, sa fie solid;
  • Stabilitatea patutului este extrem de importanta, nu trebuie sa exista perti care ar putea rani bebelusul atunci cand sunt detasate;
  • Privitor la aparatori patut bebe, acestea nu trebuie sa aiba corzi sau parti detasabile;
  • Gratiile patutului trebuie sa fie solide si intacte iar intre acestea trebuie sa existe o distanta de maxim 6,5 cm. Probati si vedeti daca puteti introduce o doza de la suc printre gratiile patului. In cazul in care reusiti exista o probleme, gratiile sunt prea distantate iar bebelusul isi poate intepeni vreun piciorul, mai ales daca bebelusul este putin grasut;
  • Intre partea de sus a lateraralelor patului si saltea trebuie sa existe o distanta de 30 cm daca salteaua este pozitionata la cel mai inalt nivel in primele luni de viata ori cand laterala este coborata in cazul lateralelor culisabile.
  • La vopsirea patutului trebuie utilizate numai vopseluri omologate si ideal ar fi sa se utilizeze vopseluri fara plumb sau diverse lacuri organice pe baza de apa.

In cazul in care bugetul va permite este bine sa cumparati un patut nou, nu unul second hand deoarece modelele mai vechi nu respecta normele de siguranta UE. Totusi, daca acceptati varianta la mana a doua, patutul trebuie sa fie verficat mu maxima atentie, lateralele trebuie sa fie solide, vopseaua sa fie intacta, sa fie foarte stabil iar marginile neaparat sa fie finisate. Ideal ar fi sa optati pentru patuturi create din lemn de esenta tare precum  stejarul sau fagul. O sa aveti un ajutor in alegerea saltelei deoarece majoritatea patuturilor au dimensiuni standard, 60/120 cm sau 70/140 cm. Nu este un lucru rau sa luati rigla dupa dumneavoastra atunci cand va porniti sa cumparati patutul. In cazul in care spatiul dintre gratii este mai mare de 6,5 cm, nu il cumparati sub nici o forma! Oricand bebelusul poate sa isi prinda intre gratii fie manuta, fie piciorusul si asta il poate rani.

Daca sunteti adeptii cumparaturilor online, ar fi bine sa  rugati reprezentantii magazinului sa masoare acesata distanta iar in acest mod,daca sunteti multumiti puteti da comanda. In momentul in care verificati stabilitatea patutului, ar fi bine sa il zgaltaiti putin pentru a observa daca cadrul este unul solid.  Patuturile cu roti sunt utile in cazul in care doriti sa le mutati dintr-o camera in alta insa trebuie sa retineti ca majoritatea patuturilor sunt mai late decat este cadrul usii asa ca rotile nu o sa va fie de mare folos. Totusi, daca doriti un astfel de patut trebuie sa verificati cu maxima atentie daca sistemul de blocare al rotilor este unul corespunzator iar copilul se poate misca fara sa se afle in pericol. In mod clar, patutul cu roti nu este la fel de stabil precum cel fara roti iar acest lucru este deranjant deoarece copilasul creste repede si incepe sa traga de gratii ori sa sara din patut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *