„Paturica Fermecata” – Inceputuri

„Paturica Fermecata” – Inceputuri

Buna!
   Eu sunt Andreea, mama pentru Filip si Casian, sotie si prietena pentru Olivian si nu in ultimul rand iubitoare de frumos si creatoare de paturici fermecate. 















Povestea noastra

Cand am devenit mamica pentru prima data, toate au venit peste mine ca o avalansa, ma preocupa, in primul rand, tot ce avea legatura cu copilul meu - ce obiceiuri alimentare benefice avea sa aiba Filip, ce orar de somn era potrivit, cum sa fac ca somnul lui sa fie unul fara intreruperi si odihnitor, cum sa il linistesc, etc. Pentru mine, era un  copil cum nu mai vazusem niciodata, care isi tinea ochii atintiti asupra mea si pentru care paream a fi lumea toata.

 

       Incet, incet, conectandu-ma cu nevoile si dorintele lui, am inceput sa inteleg ce ii place, cum ii este confortabil si mi-am dat seama ca toate alegerile mele influentau in mod direct starea bebelusului meu: hainutele cu care il imbracam, cum il infasam, ce scutece foloseam, cum il adormeam, cu ce il inveleam etc. Tot atunci am inteles ca principal lui nevoie, dar si a mea, era cea de conectare: isi dorea sa fie in bratele mele mai tot timpul sau cel putin sa fie intr-un meniu confortabil pentru el si cat se poate de familiar unde sa se simta in siguranta. 

 

  Asa am inceput sa acord din ce in ce mai multa atentie spatiului in care dormea, facea primele descoperiri si se juca si am mi-am dat seama ca partea de textile - hainutele cu care il imbracam, lenjeria in care dormea, paturica pe care o foloseam in masina, la plimbare sau atunci cand mergeam in vizita si ne prindea ora de somn acolo sunt foarte importante pentru bebelusi, mult mai importante decat am crezut initial si au inceput sa ma preocupe din ce in ce mai mult. 




     

     
 Confortul de care el avea nevoie depindea de ceea ce alegeam eu sa folosesc pentru a-l imbraca si inveli. Am inceput astfel sa caut, sa citesc, sa ii urmaresc reactiile si modul in care se simtea si pot spune ca multitudinea de hainute si lucrusoare pe care le-am cumparat dar mai ales le-am primit in dar m-au ajutat sa fac diferenta cum nu se putea mai bine intre ce inseamna  o paturica care il supraincalzea sau ii irita pielea (desi parea moale si frumos colorata) si una care il ajuta sa doarma o ora in plus(tot moale dar realizata din fibre prietenoase cu pielea lui atopica si foarte sensibila), chiar daca de multe ori, acestea pareau a fi aproape identice.

Am intrat astfel intr-o lume din care nu am mai vrut sa ies - lumea textilelor destinate bebelusilor si copiilor mici.  Un univers care m-a fascinat si continua sa o faca si acum. Atunci cand am devenit mama pentru a doua oara, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult insa tot ceea ce am invatat alaturi de Filip, mi-a fost de mare ajutor. Am continuat sa explorez lumea materialelor cu care picii mei intrau in contact fiind si mai motivata sa creez un univers al starii de bine pentru ei. 



   



 

      Adeseori, sotul meu Olivian, imi spunea ca alte sotii sunt   pasionate de posete, bijuterii sau pantofi in timp ce pasiunea mea e sa intru in magazine sa ating paturici si tesaturi si sa ghicesc inainte de a citi eticheta cam cat % este bumbac si ce calitate e. Avantaj el, iesea si mai ieftin si cu toata lumea multumita cand ajungeam acasa cu o paturica sau un accesoriu nou pentru baieti :) .







 



Paturica Fermecata

 De la noua mea pasiune pentru tesaturi, pana la primul metru de bumbac 100% si dorinta de a crea un univers al starii de bine si pentru alti copilasi a fost doar un pas.

     Cu prima masina de cusut am intrat apoi destul de repede in contact si cu 0 cunostinte despre ce inseamna croitoria am atins cu foarfeca primul metru de bumbac. Nu il pot uita - era cu pasari. Un bumbac atat de fin cum parca nu mai avusesem ocazia sa vad pana atunci, moale si atat de placut la atingere.  Imi doream totusi un produs aparte, ceva ce poate sa imbine confortul cu starea de bine, neaparat sa fie o tesatura prietenoasa cu pielea copiilor dar in acelasi timp calduroasa si utila. Mi-am dat seama atunci cat de multe lucruri am invatat in tot acest timp despre tesaturi si confortul bebelusilor si tot in timp am descoperit si tainele croitoriei. Am tot experimentat si incercat materiale ghidata de pasiunea si dorinta mea de a creea ceva minunat pana am ajuns sa combin 2 tipuri de tesaturi diferite dar care si acum imi par 2 jumatati ce se imbina perfect.





 

       Asa am creat prima mea paturica fermecata: cu o parte tesatura 100% bumbac moale si dens iar pe cealalata plus minky pufos si uimitor de placut la atingere. Bineinteles, am tinut ca toate materialele sa fie certificate  OEKO TEX si “safe for children”, tesaturi perfect sigure pentru pielea moale si delicata a celor mici, regula de la care nu facem rabat nici astazi.  





   Combinatia a fost perfecta, iar paturica mea a trecut si prima proba a somnului linistit la Filip. Imi amintesc si acum ziua in care gandurile, dorintele si speranta de a contribui la un ideal s-au intalnit.



 

    Pentru mine, minunea s-a intamplat intr-o zi predestinate parca – Ziua Mamei – 8  martie 2016 si a luat numele de” Paturica fermecata”. Apoi, de fiecare data cand realizam o paturica sau o lenjerie ma gandeam ca “asta e pentru fetita Alinei” sau "asta e pentru nepotelul Mariei" si eram fericita ca pot sa contrinui si eu la starea lor de bine si la bucuria celor din jur.






     Bucuria si incurajarile primite de la primii clienti m-au determinat sa merg mai departe iar astazi, la mai bine de 4 ani de la inceput, timp in care am crescut frumos, putem spune ca Paturica fermecata este un atelier nascut din pasiunea pentru lucruri bine facute, locul unde prind viata lenjerii, paturici si accesorii unice, create cu multa dragoste pentru cei mici.







 

In universul Paturica Fermecata, totul se invarte in jurul dorintei de a oferi confort, stare de bine, somn linistit si joaca, multa joaca pentru cei mici.   Fiecare produs creat in acesti 4 ani a pornit de la cateva intrebari simple: poate el sa ofere bebelusului toate aceste senzatii? Poate acest produs sa o ajute pe mamica in a crea spatiul ideal pentru starea de bine a copilasului ei?   Daca raspunsul la intrebarile noastre era da, atunci continuam.
Fiind mai intai de toate mama, am ales de la inceput sa realizez produsele si sa aleg materialele cu gandul la sanatatea si siguranta celor mici, regula de la care nu facem rabat nici astazi. Garantia calitatii inseamna pentru noi mai mult decat un produs bun si rezistent, inseamna un copil care are parte de confort.       









     Sunt zilnic ancorata in universul copiilor, straduindu-ma sa creez in mod continuu noi produse prin care sa contribui la starea lor de bine, la veselie, joaca si mai apoi la un somn cu vise magice. Pentru ca da, noi cei de la Atelierul “Paturica fermecata” credem in magie - o magie a dragostei pe care ne dorim sa o putem impartasi la nesfarsit.















     Si mai credem cu tarie ca cei mici merita produse care rezista mai mult de un sezon, lenjerii sau jucarii care isi pastreaza frumusetea si culoarea dupa ce sunt spalate in repetate randuri si paturici preferate care sa fie mai mult decat ceva ce le tine de cald si sa devina o amintire a copilariei lor lipsite de griji.  




        Astazi, va invit cu drag in lumea mea, in lumea tesaturilor si a accesoriilor fermecate, in lumea produselor unicat, create cu grija si atentie si personalizate pentru fiecare in parte. 

                                                                                                                                                              Din toata inima, imbratisari!

                                                                                                                                                                                            Andreea M.

 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!