Tabara de vara - 5 idei smart pentru cei mici

Tabara de vara - 5 idei smart pentru cei mici

Parinte fiind, iti doresti ca timpul liber ce va urma cu ocazia vacantei de vara sa fie organizat corespunzator, iar copilasii sa exploateze la maxim aceasta perioada pentru a-si dezvolta abilitati, a-si descoperi pasiunile si totodata pentru a capata cunostinte noi.
Te intrebi, ce solutie antiplictiseala si incantare ai putea gasi?
Raspunsul este aici: taberele de vara.

De ce este important ca cei mici sa participe la tabara de vara?
O astfel de experienta este ideala pentru copii, in special incepand cu varsta de 7 ani. In tabara, cei mici sunt invatati sa traiasca experiente noi, abilitati noi foarte utile in viitor. Vor invata sa ia singuri decizii, sa gestioneze anumite aspecte ale rutinei precum : spalatul, alegerea hainelor, activitatile la care isi doresc sa participe.
Copii prin intermediul taberei de vara dobandesc numeroase abilitati ce vor fi un real ajutor pentru perioadele viitoare. Tabara le ofera copiilor posibilitatea de a socializa, de a lega prietenii noi, de a realiza activitati si totodata de a-si dezvolta aptitudini care le folosesc inclusiv in perioada scolara.
Fiecare tabara sustine ideea de munca in echipa, comunicare, astfel pun la indemana copiilor si pregatesc cu grija activitati, cursuri si diferite echipamente prin intermediul carora copii sa-si dezvolte anumite abilitati, talente sau posibile inclinatii. Totodata, reusesc pe deplin sa diminueze frica copiilor de a experimenta lucruri noi, reusind prin metode bine stabilite sa trezeasca la viata spiritul de cercetas al celor mici.
Daca te intrebi care este varsta potrivita pentru ca al tau copil sa mearga intr-o astfel de tabara, cu siguranta cea potrivita pentru a incepe este de la  6-7 anisori si continua pana la varsta adolescentei, pe diverse domenii alese.
     Odata ajunsi la scoala copii, incep o mica parte din ''drumul spre independenta''', petrec marea majoritate a timpului prin dobandirea de cunostinte noi. Tabara este un prilej pentru acestia, de a imbina placut invatatul cu joaca sau activitatile distractive, o invatare bazata mai mult pe experiente traite la momentul respectiv.
Noi iti venim in ajutor si iti prezentam top 5 tipuri de tabere pe care parintii le-au ales si care ofera copiilor o multitudine de variante distractive, memorabile si pline de cunoastere.
1. Tabara de cercetasi.
   In perioada copilariei, cei mici sunt focusati spre cunoastere si descoperirea de lucruri noi, dat fiind si miile de intrebari zilnice pe care reusesc sa le formuleze. Ii poti acorda oportunitatea sa devina un adevarat cercetas, prin intermediul aceste tabere. Rezolvarea misterelor, descifrarea codurilor secrete sau vanatorile de comori si concursuri cu siguranta il vor fascina pe copil si vor crea amintiri de neuitat pentru acesta. Al tau copilas poate chiar deveni lider de echipa si poate de asemenea invata sa gestioneze acest rol cu multa responsabilitate.

                                                     

2. Tabara de aventura.
    Copilul tau este pasionat de stiinta si tehnologie? Ofera-i ocazia sa exploreze aceasta lume noua si plina de necunoscute prin intermediul taberei de aventura. Curiozitatea, cercetarea si inovarea sunt calitati pe care se axeaza, reusind sa transforme ideile copiilor in realitate, cu ajutorul ingineriei. Bazata pe cunoastere, tabara de aventura ofera copiilor posibilitatea de a fi creativi si ingeniosi, prin explorarea unor domenii noi si pline de mister.

                                                         


3. Tabara pe tematica povestilor
    Reintorsi in epoca medievala, copii vor avea ocazia sa descopere trecutul si viata populatiilor de pe atunci. Activitatile captivante se vor realiza, asemeni cavalerilor si printeselor din acea epoca. Vor deprinde abilitati noi, vor invata sa traverseze dueluri cu spade gonflabile si vor avea prilejul de a crea obiecte din acea vreme la micile ateliere de creatie. 
O experienta unica este pentru copii sa descopere o alta lume, de care au auzit poate in povesti si pe care si-au imaginau, asemeni domnitelor si nobililor din acea vreme.

                                                         

4. Tabara de construit
   Copilul tau creaza lucruri noi de care chiar si tu esti surprins?
Dezvolta-i aceasta capacitate si indruma-l spre tabara de vara dedicata micilor arhitecti, unde va invata sa creeze, sa mestesugareasca, sa deseneze si sa confetioneze diferite proiecte captivante. Vor invata ce inseamna o echipa si cat de important este lucrul impreuna in realizarea unui proiect. Vor descoperi secrete din jobenul de arhitect, vor consolida diferite constructii si totodata vor dobandi cunostinte noi, trairi si experiente.

                                                        

5. Tabara creativa urbana
  Observi ca prichindelul tau este pasionat de tehnologie insa iti este teama de faptul ca joculetele de pe calculator sau telefon pot fi nepotrivite? Cum ar fi sa ii hranesti aceasta dorinta de a se juca intr-un cadru menit sa il distreze si in acelasi timp sa il imprietemeasca cu programarea inca de la 7 anisori ?
Programele de vacanta Logiscool sunt cele mai potrivite pentru ca al tau copil sa descopere ce este programarea prin joaca si sa-si creasca inca de mic pasiunea catre aceasta latura. Conceput pe diferite module, 10 la numar, tabara creativa ofera posibilitatea celor mici de a descoperi secretele lumii digitale, in care programarea este bazata pe o experienta distractiva.
   Copii cresc cu instrumentele tehnologiei aproape, insa ca simpli utilizatori. Tabara creativa urbana, reuseste sa transforme aceasta simpla utilizare intr-o continua invatare, dezvoltandu-le gandirea analitica si abilitati de concentrare. Varsta potrivita pentru acest program este cuprinsa intre 6-18 ani, si se desfasoara pe diverse nivele de performanta si complexitate.

                                               

 

Locatiile de desfasurare a taberelor Logischool sunt extinse in toata tara, pentru ca fiecare copil sa aiba posibilitatea de a-si dezvolta aceasta abilitate si de a invata tot ce tine de acest nou domeniu digital, insa si programe online. Cursurile pot fi urmate in locatiile urmatoare: ALBA IULIA, ARAD, BACĂU, BAIA MARE, BISTRIȚA, BRĂILA, BRAȘOV - TRACTORUL, BUCUREȘTI - APĂRĂTORII PATRIEI, BUCUREȘTI - AVIAȚIEI, BUCUREȘTI - BD. TURDA, BUCUREȘTI - BRÂNCOVEANU, BUCUREȘTI - BUCUREȘTII NOI, BUCUREȘTI - COLENTINA, BUCUREȘTI - DRUMUL TABEREI, BUCUREȘTI - MILITARI, BUCUREȘTI - MUNCII, BUCUREȘTI - PANTELIMON, BUCUREȘTI - ROMANĂ, BUCUREȘTI - TINERETULUI, BUCUREȘTI - TITAN, BUCUREȘTI ILFOV - PIPERA, BUZĂU,CLUJ - DOROBANȚILOR,CLUJ - MĂNĂȘTUR,CONSTANȚA - DEZROBIRII,CONSTANȚA - TOMIS,CRAIOVA - MADONA DUDU,CRAIOVA – ÎMPĂRATUL TRAIAN,DEVA,DROBETA-TURNU SEVERIN,FĂLTICENI,GALAȚI, IAȘI - COPOU, MEDIAȘ, ONEŞTI, ORADEA, PITEȘTI, PLOIEȘTI, RÂMNICU VÂLCEA,REȘIȚA,SATU MARE, SIBIU, SUCEAVA, TÂRGOVIŞTE ,TÂRGU MUREȘ ,TIMIȘOARA - SINAIA ,TIMIȘOARA ,CETĂȚII TULCEA, TURDA - CLUJ ZALĂ.
Programele de vacanta si cursurile sunt numeroase si au ca scop stimularea inteligentei celor mici prin descoperirea mediului digital:
- minicraft
- roblox, unde jucatorii devin creatori de jocuri.
- inteligenta video si artificiala
- aplicatii de robotica
- programare hacker, provocarea descifrarii codurilor.
- junior designer, copilul face cunostinta cu viata de zi cu zi a uni designer
- creative mobile content- abilitati in crearea de continut digital
- minecraft , mars mission- cucereste planeta rosie.
  
    Tabara creativa urbana este un prilej pentru copii de a patrunde in lumea digitala, de a-i cunoaste secretele si totodata de a petrece timp de calitate pe diversele dispozitive in trend. Programarea este limbajul viitorului, la fel ca invatarea limbilor straine, informatii indispensabile pentru tanara generatie care are nevoie sa creasca liber dar responsabil.
Copilul va invata sa gandeasca structurat, logic, calitati ce-i vor fi de folos si pentru examene, planificarea vietii personale si sociale.
Practic, copilul va deveni un creator cu ajutorul tehnologiei si nu un consumator, va invata sa foloseasca util timpul petrecut pe PC, calculator si mediul digital in mod responsabil si constient.
 Daca ideile noastre ti-au placut, te invitam sa ne urmaresti pe pagina de Facebook, unde in perioada 16-18 iunie desfasuram un concurs ce va avea ca premiu un loc in tabara Logischool


 




 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!