Cum arata o lenjerie perfecta pentru bebelusi? De ce ar trebui sa tinem cont in alegerea lenjeriei?

Cum arata o lenjerie perfecta pentru bebelusi? De ce ar trebui sa tinem cont in alegerea lenjeriei?
    Inca de la nastere, din momentul in care devii parinte, pui pe primul loc starea de bine a bebelusului tau si iti doresti doar lucruri de calitate care sa intre in contact cu pielea sensibila. Patutul este locul unde copilasul isi va petrece marea majoritate a timpului, in special in prima parte, cand somnul joaca un rol esential in activitatea zilnica, practic un bebelus in primele luni din viata isi va petrece timpul mancand si dormind.
Fie ca este vorba de patut standard, co-sleeping, sau landou, locul in care copilul tau doarme este foarte important. In alegerea lenjeriei perfecte pentru bebelus, draga mamica, va trebui sa tii cont de o serie de sfaturi esentiale pentru siguranta bebelusului si bunastarea sa.
Ramai aproape, astazi decoasem subiectul si te ajutam sa alegi corect si eficient.

1. Cum arata o lenjerie perfecta pentru bebelusi?
2. Cum aleg dimensiunea lenjeriei?
3. Din ce material sa fie lenjerie destinata bebelusilor?
4. Sunt necesare aparatorile de patut?


1. Cum arata o lenjerie perfecta pentru bebelusi?
Lenjeria perfecta, este de fapt lenjeria care ofera bebelusului confort indiferent de moment, siguranta si un decor adaptat patutului sau dormitorului. O lenjerie perfecta este o lenjerie rezistenta in timp, cu proprietati superioare accentuate de calitatea tesaturii si care este usor de curatat. Colorata sau nu, lenjeria este perfecta doar atunci cand pe langa efectul vizual minunat, aceasta ofera confort copilasilor.
 Piela bebelusului trebuie sa poata respira, sa fie in parametri optimi atunci cand vorbim de o temperatura corecta, iar aici un rol decisiv il are teatura din care este realizata tesatura.
De ce ar trebui sa fie rezistenta lenjeria? Cu siguranta atunci cand achizitionezi o lenjerie iti doresti ca al tau prichindel sa se bucure timp indelungat de calitatea si proprietatile pe care le are si poate chiar sa o refolosesti pentru al doilea copil, ori sa o oferi in dar.
Cand vorbim de rezistenta unei lenjerii, doua aspecte sunt importante: tipul tesaturii si imprimeul. Este de dorit sa alegi o lenjerie sigura pentru copii, realizata din tesaturi certificate si sigure, imprimata cu pigmenti pe baza de apa, ideal ecologici. 
Astfel, esti sigura ca al tau copilas are parte nu oar de confort, ci este si in siguranta.



2. Cum aleg dimensiunea lenjeriei pentru bebelusi?
Un prim sfat pe care de-a lungul timpului, noi, mamicile din echipa Paturica Fermecata l-am adresat mamicilor si viitoarelor mamici este verificarea dimensiunii pe care salteluta o are, atat ca lungime si latime cat si ca inaltime. Doar asa vei putea sa fii sigura ca lenjeria este potrivita si in mod special cearsaful din componenta lenjeriei sa fie potrivit pentru salteluta patutului ales. Dimensiunile pot varia, de la un standard de 120x60 cm, la 140x70 cm, 90x50 cm, iar mai departe chiar lenjerii potrivite pentru landou si patut tip cosulet. 
Pentru o fixare optima pe salteluta, in alegerea lenjeriei acorda o atentie deosebita cearsafului, sa fie cu elastic astfel fixarea este mult mai ferma. 

                                                  


3. Din ce material sa fie lenjeria 
destinata bebelusilor?
Iti doresti tot ce este mai bun pentru bebelus, asa ca te orientezi spre calitate pentru inceput. Tesaturi sigure si optime, care sa nu contina substante daunatoare celor mici si sa nu provoace nici un fel de alergie. 
Cei mai multi dintre parinti prefera lenjeriile din bumbac, datorita texturii moi si pentru faptul ca aceasta tesatura ofera o permeabilitate mare a aerului, pielea respira corespunzator. Este un material prietenos cu pielea bebelusilor hipoalergenic, rezistent si sa nu uitam, biodegradabil.
Un alt material optim pentru bebelusi este inul, care ofera o senzatie de racoare, este texturant, un bun absorbant si totodata ofera confort, ideal pentru sezonul de vara.
Un model aparte de lenjerie este cel pe care il regasesti in colectiile noastre. Paturica, atat de draga celor mici, este in cadrul lenjeriilor noastre parte din setul cu cele 3 piese, realizand o fuziune intre doua tesaturi, plusul si bumbacul, si obtinand astfel un set versatil, indragit de cei mici si foarte confortabil. 
Lenjeriile din colectiile noastre sunt foarte atent lucrate, pana la cele mai mici detalii. Ne asiguram astfel nu doar de calitatea ireprosabila a tesaturilor pe care le folosim, ci si de finisaje si cusaturi care fac lenjeriile sa dureze in timp.
Acorda o atentie importanta si imprimeurilor de pe lenjerie pentru ca in marea majoritate a cazurilor acestea contin substante toxice. Pentru noi acest aspect este foarte important, de acceea producatorii de tesaturi cu care lucram utilizeaza pentru imprimeuri doar pigmenti ecologici, certificati organic GOTS, ideale pentru copii. 
Desi sunt pigmenti ecologici, o ingrijire adecvata a lenjeriei o face sa reziste chiar si ani de zile. 
Nu putem exprima in cuvinte cata bucurie simtim atunci cand o mamica revine la noi si ne arata imagini cu starea lenjeriei achizitionate acum 4-5 ani, de care cei mici nu vor sa se desparta. 



4. Sunt necesare aparatorile de patut?
Aparatorile sunt o necesitate pentru cazul in care ai optat pentru patut din lemn. Aparatorile au fost realizate cu scopul de a oferi siguranta copiilor in timpul somnului si nu numai.
La ce ajuta aparatorile? In functie de forma si dimensiunile acestora, aparatorile acopera lateralele patutului, iar bebelusul astfel nu va putea sa isi introduca manutele sau piciorusele prin barele rigide ale patutului, riscul de accidente neplacute fiind astfel unul redus. De asemenea, tu vei avea o vizibilitate destul de mare, chiar si de la distanta, vei putea sa-ti observi puiul cand doarme sau pur si simplu se relaxeaza.
Aparatorile pot fi asortate cu lenjeria, sau pot avea culori potrivite mai multor variante de seturi, fiind versatile si usor de adaptat.
In alegerea aparatorilor va trebui sa acorzi atentie sporita tesaturii din care sunt realizate, pentru ca inevitabil, cel mic va lua contact cu ele.
Criterii foarte importante ale aparatorilor sunt: 
- tipul tesaturii din care sunt realizate
- sa fie lavabile, de preferat complet lavabile, pentru a fi igienizat si interiorul
- sa aiba prinderi rezistente la presiunea pe care o va pune bebelusul pe acestea and va incerca sa se ridice in picioruse
- sa fie versatile si usor de adaptat ( spre exemplu, aparatorile cuburi 3D din colectia noastra pot fi transformate in saltelute de podea, sau de ce nu, perne pentru bancheta de pe tarasa casei tale)
                                    
                                                             


Poate un cearsaf, o paturica si o pernuta sa creeze cadrul perfect pentru un somn confortabil? 
Prospetimea unei lenjerii, tesatura moale si catifelata, starea de bine oferita de aceste proprietati primeaza, bebelusii cu siguranta se vor simti minunat.
Totul depinde de alegere ta.
Te invitam sa descoperi numeroasele lenjerii create de Paturica Fermecata, creatori de lucruri magice pentru copilasi in care iubirea, calitatea, confortul si siguranta sunt pe primul loc.



 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!