Sunetele albe- pot acestea sa linisteasca bebelusii?

Sunetele albe- pot acestea sa linisteasca bebelusii?

     Sunt nenumarate motive pentru care bebelusii plang.  Fiecare mamica cred ca a rostit macar o data fraza: "De ce plange? Nu stiu ce sa ii mai fac", eu recunosc ca am gandit asta de mai multe ori la primul bebe. :)

Chiar daca nu avem un raspuns clar pe moment, un lucru e sigur: bebelusul nu plange niciodata degeaba. Cateva dintre motivele pentru care bebe plange si e agitat sunt:

  1. starea de foame: fiindca ii e foame sau pur si simplu nu s-a saturat, bebe devine nervos si agitat.
  2. colici, dureri de burtica:  stim cu totii ca bebelusul are nevoie sa elimine gazele acumulate in stomacel. Daca bebe a papat prea mult, atunci el o sa aiba dureri abdominale si chiar o sa si vomeze  tot ce e in surplus.
  3. oboseala: atunci cand bebe are crize de plans este posibil ca oboseala sa fie cauza(bineinteles, daca am eliminat celelalte variante de mai sus). Fiind foarte obosit, el nici nu o sa poata sa adoarma.
  4. disconfort: disconfortul poate surveni de la orice lucru care lui bebe i se pare deranjant: scutec murdar/plin, pozitie incomoda, prea cald, prea frig, prea multa lumina, etc.
  5. nevoia de atentie: bebelusii adora sa fie bagati in seama si sa aiba in preajma o persoana care sa le acorde atentie iar daca acest lucru nu e posibil, au ei grija sa se intample asta. Cum? Plangaaand, cum credeati? โ˜บ)

      Ei bine, folosirea zgomotului alb la calmarea si adormirea bebelusilor este deja o practica cunoscuta in randul parintilor. Atunci cand metoda  baitei, masajul sau punerea la san nu par sa functioneze, introducerea in fundal a sunetului alb ajuta multi bebelusi sa se linisteasca.

Explicatia este una simpla: bebelusul este deja obisnuit, inca din burtica mamei, cu un zumzet continuu. Acolo nu e deloc liniste: se aud bataile inimii, curgerea sangelui si toate procesele care contribuie la mecanismul intern al corpului uman.  Asa ca sa nu iti para nimic ciudat daca bebelusul tau o sa adore un sunet de aspirator, hota sau "puricii" de la televizor  :)

  Chiar si pediatrii sustin folosirea sunetelor albe. Dr. Harvey Karp, compara primele cateva saptamani de viata a unui copil cu cel de-al patrulea trimestru de sarcina. El recomanda crearea pentru nou nascut a unor conditii asemanatoare cu cele experimentate in burtica mamei. Bebelusii se simt in siguranta atunci cand sunt inconjurati de zgomotul alb, deoarece simuleazฤƒ sunetele pe care le-au auzit în viaศ›a lor prenatala.

Asadar, care sunt sursele de sunet alb?

Exista foarte multe surse de sunet alb, inclusiv in natura: suieratul vantului, zgomotul unui rau, al ploii sau cel valurilor marii. In casa, majoritatea  aparatelor de uz casnic emit sunet alb: feonul, hota, aeroterma, umidificatorul, periuta electrica de dinti, aspiratorul si muuulte, muulte altele. 

Totodata, datorita tehnologiei actuale nu mai este nevoie sa  apelam la aparatura de uz casnic care ocupa spatiu  in  camera. Acum totul este mult mai simplu. De ce? Pentru ca exista aplicatii  pentru telefon care ofera posibilitatea alegerii mai multor tipuri de zgomote, setarea unui interval de timp pentru emiterea sunetului, etc. Aceste aplicatii le poti descarca din Magazin Play sau App Store. In sectiunea Magazin Play gasesti o sumedenie de aplicatii.  Cateva dintre cele mai apreciate sunt:

-White Noise Baby Sleep Sounds, un ajutor de somn care functioneaza cu adevarat si ajuta atat adultii cat si copiii sa doarma rapid.

-Sunete pentru copil de somn, aceasta aplicatie contine urmatoarele sunete albe de calmare : sunetul masinii de spalat, uscatorul de par, aspiratorul, sunetul ploii, undele oceanului, sunetul avionului, bataiile inimii si zgomotul masinii.

-White Noise: Baby Sleep &lullaby Songs Calm &Nap contine sunetele albe cele mai apreciate cat si melodii pentru somn destinate bebelusilor.
 

De asemenea, pe Youtube ai o sumedenie de video-uri care  au ca scop linistirea bebelusului cu ajutorul sunetelor albe. Cu un simplu search pe youtube o sa dai de multe, muuuulte filmulete. Iti las mai jos si cateva link-uri,  speram sa te  ajute. โ˜บ

https://www.youtube.com/watch?v=sVDTu_SkatM&t=9s

https://www.youtube.com/watch?v=v0p60jSa9Mk

https://www.youtube.com/watch?v=VvDXQFtINwU

Un alt efect linistitor il poate produce si muzica clasica.

    Asa cum am mentionat adeseori, trebuie sa retinem faptul ca aceste sunete albe este posibil sa nu aiba efect asupra tuturor bebelusilor. Fiecare copil e unic,  de  aceea nu toti o sa reactioneze pozitiv la aceleasi sunete sau la muzica clasica sau daca bebelusului prietenei tale ii place zgomotul aspiratorului nu inseamna neaparat ca si bebelusului tau o sa ii placa insa cu siguranta vei gasi ceva pe placul lui. :)

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!