Cu bebe la mare - ce punem in bagaj?

Cu bebe la mare - ce punem in bagaj?

    Daca in articolele trecute am discutat despre plecarea la plimbare sau la munte cu bebe, astazi va propunem sa abordam opusul si anume: ce punem in bagaj atunci cand plecam cu bebe la mare.

Majoritatea alegem  sa plecem la mare cu bebe nu pentru bronz sau pentru plaja ci pentru benefiicile care le produce briza marina. Este bine ca cel mic sa  sa fie expus la soare dimineata devreme si seara inainte de apus. Razele solare in contact direct cu pielea il ajuta sa sintetizeze cantitatea necesara de vitamina D, atat de importanta in procesul de crestere si de formare a scheletului osos.

Un alt plus al marii sunt aerosolii. Acestia sunt indicati in prevenirea si tratarea afectiunilor respiratorii superioare si inferioare, a rinitelor, sinuzitelor, faringitelor, laringitelor si afectiunilor pulmonare cronice de tipul astmului.  Cu siguranta, si fara ca bebelusul sa aiba vreo afectiune, medicul pediatru o sa va recomande sa iesiti cu bebele la plimbare pe plaja atat dimineata cat si seara. Asa ca daca ajungeti la mare zic sa fie muuulte plimbari luuuungi pe plajaaa, de altfel sunt relaxante si pentru voi, ca proaspeti parinti.☺

Trecand peste aceasta introducere, zic sa trecem si la realizarea bagajului, astfel iti recomandam sa fii atenta la urmatoarele elemente atunci cand il pregatesti: 

  1. Hainute pentru plaja Aici ne referim la costume de baie, palariute, slipi/boxeri de baie pentru bebelusi, sepcute, maieuri, tricouri, rochite, pantaloni scurti. Numarul pieselor il stabilesti in functie de numarul de zile pe  care ai de gand sa le petreci la mare. Nu uita nici de hainutele mai groase care o sa iti fie de folos la plimbarile de dimineata sau de seara. Poti pune 2-3 bluzite, 2-3 perechi de pantalonasi si 2 hanorace mai grosute.
  1. Produse de igiena. Nu uita sa ai cu tine scutece normale, de apa  (mai multe decat ti-ai imagina ca o sa ai nevoie ), servetele umede, creme, lotiuni pentru soare destinate bebelusilor. Dupa cum am specificat si in articolul de data trecuta, igiena  e OBLIGATORIU sa fie respectata asadar adauga in bagaj tot ce tine de ritualul de igiena zilnica a bebelusului tau.
  1. Prosoape de baie + halat. Se poate folosi fara probleme si prosopelul lui mami dar de ce sa nu aiba si bebe propriul lui element vestimentar ?:)
  1. Jucarii de plaja. Si daca tot mergem la plaja e musai  sa avem cu noi si jucarii pentru nisip. Cateva variante sunt: minge, piscina gonflabila, galetuse si lopeti in diverse forme.
  1. Paturici cu muselina. Marea ii oboseste pe cei mici. Nimic fals in aceasta afirmatie asadar asteapta-te ca si copilul tau sa aiba nevoie de mai mult somn decat in mod normal. Atat paturica  cu muselina cat si muselinele simple o sa te ajute atat in carucior, cand o  sa alaptezi, cand o sa il schimbi pe bebe in diferite locuri  sau atunci cand bebe o sa fie pe sezlong. :D
  1. Geanta termoizolanta. Geanta o sa fie numai buna daca vrei sa pastrezi la o temperatura  optima ceaiul lui bebe sau berea lui tati. ☺)   
  2. Biberoane. Asigura-te ca bebe e  hidratat mereu. Biberonul pentru apa si lapte nu trebuie sa lipseasca din bagaj.
  1. Medicamente. Din trusa pentru vacanta nu trebuie sa-ti lipseasca nici cateva medicamente pentru cazuri de urgenta.  Vacanta la mare poate fi incarcata cu evenimente …neasteptate iar atunci cand ai un bebelus este bine sa fii pregatit.

P.S. Pe langa medicamente pentru bebe, nu uita sa pui cateva si pentru mami si tati (pastile pentru durere de cap, pentru raceala sau alergii).

De ce tinem neaparat sa facem aceste liste ? Deoarece  cu cat suntem mai pregatiti pentru concediu, cu toate cele necesare sau potential necesare, cu atat ne va fi mai relaxanta vacanta mult asteptata.In plus, listele ne ajuta sa ne organizam mai usor, nu-i asa? :)  

Acestea fiind spuse, nu ramane decat sa va urez vacanta placuta la mare si  sa va bucurati de timpul petrecut alaturi de bebelusul vostru.

PS : Va asteptam cu completari ale listei atat aici cat si pe facebook in grupul nostru.☺

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!