Top 5 tesaturi recomandate in sezonul rece

Top 5 tesaturi recomandate in sezonul rece

Dragi mamici, matusici si  chiar tatici  ce ne cititi blogul, astazi m-am decis sa povestim un pic  despre  cele  mai recomandate  tesaturi  atunci  cand  vine  vorba  despre bebelusi  si  copii mici.

Ei  bine,  in top  5  se   afla: lana, bumbacul, muselina, bambusul  si  microfibra. Bineinteles, toate produsele trebuie sa fie certificate OEKO TEX si "safe for children" .


1.Lana

Lana reprezinta  o  tesatura  folosita  inca  din  cele  mai  vechi  timpuri. Lana se foloseste in special pentru pulovere, paturi, bluze si alte articole mai groase datorita caldurii si confortului pe care acest material o ofera in special in perioadele reci.

Cateva  dintre  avantajele  folosirii  tesaturii  din  lana  sunt:

  • este   calduroasa  si  confortabila
  • ajuta  pilea  sa  repire  foarte bine
  • contribuie  la  reglarea umiditatii
  • este impermeabila
  • respinge  mirosurile  neplacute
  • este  rezistenta la  foc
  • are elasticitate  naturala, nu  face   cute
  • este  usor  de  intretinut
  • ofera  protective  solara  intr-un mod  natural
  • este   durabila

2.Bumbacul organic

Bumbacul organic este definit drept acel bumbac ce provine din seminte nemodificate genetic, crescut fara utilizarea substantelor chimice sintetice din agricultura cum sunt fertilizatorii si pesticidele. In  plus, la  bumbacul  organic, se practica rotatia culturilor (asolament), indepartarea manuala a buruienilor, prasitul manual si chiar se folosesc insecte benefice pentru a le combate pe cele daunatoare plantelor.

Bumbacul organic este crescut pe un sol care a fost tratat si i s-a acordat un interval de minim 3 ani pentru indepartarea tuturor reziduurilor toxice de fertilizatori si pesticide folosite anterior. Plantele de bumbac folosite sunt cele orginale, adica nu sunt modificate genetic si nu au fost deloc tratate in timpul procesarii si ambalarii.

Stim  cu  totii   ca  pielea   bebelusilor  este  extrema  de sensibila,  de  acceea  este  recomnadat  sa   alegem produse  realizate  din bumbac  organic. Fibrele care sunt produse din bumbac organic sunt prietenoase cu pielea, calmante si, cel mai important, naturale. De  asemenea, bumbacul  organic  este  si  mai  rezistent  +  mai  ieftin  cu  toate  ca  la  inceput  e posibil  sa  nu  vi  se  para asa. Se spala mai usor, respira mai bine, dar si confera o senzatie mult mai placuta la atingere.

De   ce  trebuie  sa  tineti  cont atunci  cand  achizitionati un  produs  din  acest  material ? 

Sunt  cativa  factori  si anume:

  •  sa fie certificat de o autoritate recunoscuta in domeniu,
  • sa nu contina culori stralucitoare
  • sa nu aiba parfum artificial,
  • sa nu fie albit cu chimicale,
  • sa contina pe ambalaj clasa certificarii.

3. Muselina

 Muselina este  o tesatura ultra-aerata, care respira, intertesuta in mici forme de patrat - compozitie 100% bumbac premium dublu-aerat. 
Este o panza care aduce racoare sau caldura in cantitati optime corpului.
Tesatura este  realizata  special pentru a sta alaturi de pielea fina a bebelusilor, evitand supra-incalzirea
Aceasta muselina va deveni cel mai bun prieten al oricarui copil la joaca, in masina, la mare sau la munte.
Este  o tesatura vie care respira si care nu va permite pielii sa se supra-incalzeasca, compozitia de bumbac premium facand-o  extrem de prietenoasa cu pielea sensibila .

Are  diverse  intrebuintari  si  anume :

  • se   poate  folosi pentru  a   infasa bebelusul
  • prevenire  de  insecte sau  praf   atunci  cand  esti  la  plimbare  cu bebe
  • folosita  pe  post de  cearsaf
  • ideala  atunci  cand  alaptezi, bebelusul regurgiteaza laptic si nu ai la indemana servetele umede sau uscate?  Nu  e problema :) te  salveaza muselina :)
  • se  poate  folosi  si  drept  paturica  de invelit,  fie   atunci  cand  esti  afara,  fie  in  casa.

4.Bambusul

Tesatura de bambus este un material natural fabricat din pulpa de bambus. Bambusul folosit pentru a produce tesaturi este usor de cultivat si nu necesita pesticide sa creasca.

Imbracamintea din bambus este in mod natural anti-bacteriana. Nu retine mirosul neplacut al corpului. Imbracamintea organica din fibra de bambus este in mod natural anti-microbiana. Cum se  poate  asa ceva ? Simplu:  bambusul contine un bio-agent natural denumit „bambus kun”, care impiedica bacteriile sa se dezvolte  pe suprafata lui.

Imbracamintea de bambus are o tesatura luxoasa, moale, care este in mod natural hipoalergenica, absorbanta la umiditate si se usuca rapid.

 Sa  nu  uitam de  faptul  ca aceste hainute  confectionate din tesatura de bambus au un grad de respirabilitate foarte ridicat si confera senzatia de prospetime vreme indelungata. Sunt termoreglante, adica  sunt potrivite indiferent de vreme pentru casunt cu pana la 3 grade mai calduroase iarna si mai racoroase in anotimpul cald.

Este  recomnadat  sa   fie  folosit  la  imbracaminte  dar  si  la produsele  de  baie  cum  sunt  : manusi pentru  baita  bebelusului sau  prosopele ,  fie  ele la  dimensiuni  mai  generaose,  fie standard.

  1. Microfibra

Microfibra este caracterizata de un numar mare de proprietaศ›i unice. Este recunoscutฤƒ ca fiind una dintre cele mai usoare si mai dense materiale care au o durata lunga de viaศ›ฤƒ. Materialul nu se stinge in timpul procesului de spalare, este rezistent la diverse daune si poate fi adecvat pentru utilizare mai mult de 5 ani.

Principalele avantaje ale materialului:

  •   are o densitate mare;
  •   se usuca foarte repede;
  •   in timpul utilizarii nu se va pierde saturatia culorii.

Pentru orice mamica este extrem de important ca puiul ei sa creasca armonios si sanatos, iar cand vine vorba de pielea acestuia trebuie sa o protejeze cat mai bine. Una dintre solutii este alegerea corecta a tesaturilor atat pentru hainutele acestuia cat si pentru lenjeriile de patutpaturici si alte produse de uz  frecvent.

La nastere, bebe are pielea foarte subtire si sensibila, de aceea este nevoie sa fii foarte atenta la toate lucrurile cu care cel mic intra in contact. Detergentii, cremele de hidratare, pana si gelul de dus trebuie sa fie special concepute pentru pielea sa sensibila. Se recomanda sa clatesti de doua ori hainele si tesaturile cu care bebelusul intra in contact.  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!