Traditii si obiceiuri - 7 superstitii despre bebelusi in care mamicile cred

Traditii si obiceiuri - 7 superstitii despre bebelusi in care mamicile cred
   Traditiile, obiceiurile si superstitiile legate de bebelusi au o importanta deosebita in multe culturi din intreaga lume si in special in tara noastra. Acestea reflecta atat preocuparea pentru sanatatea si fericirea copiilor, cat si dorinta de a le asigura un viitor prosper. Cred ca ai auzit si tu expresia deseori ''sufla-l ca sa nu-l deochi'' sau ''pune-i ceva rosu sa nu-l deoache careva''. 
In continuare, vom explora cateva dintre aceste traditii si superstitii legate de bebelusi in care mamicile cred cu incredere inca de cand afla ca sunt insarcinate...Esti pregatit? Spune-ne pe care dintre acestea le-ai pus chiar tu in aplicare.
  1. Nu cumperi haine inainte ca bebe sa se nasca.
 Superstitia sustine ca achizitionarea hainelor pentru bebelus inainte de nastere poate aduce ghinion si poate atrage energii negative. Multe mame cred ca este mai bine sa astepte pana cand bebelusul se naste si este sanatos inainte de a cumpara lucruri pentru el.


                                                

   2. 40 de zile dupa nastere mamica si copilul nu trebuie sa paraseasca casa
Superstitia legata de cele 40 de zile de izolare dupa nastere este un obicei traditional care a fost raspandit in multe culturi din intreaga lume de-a lungul istoriei. Aceasta credinta are radacini adanci in traditiile si obiceiurile legate de nastere si de grija fata de nou-nascuti.
In aceasta perioada de izolare, se presupune ca mama trebuie sa se odihneasca si sa se recupereze dupa nastere, iar familia trebuie sa aiba grija de ea si de bebelus. De asemenea, se evita contactul cu lumea exterioara pentru a preveni potentialele infectii.

                                               

   3. Daca nu vrei sa fie hot, nu-i taia unghiile pana la un an
Aceasta superstitie se bazeaza pe credinta ca taierea unghiilor unui bebelus in primul an de viata poate aduce ghinion. Insa, acestea cresc destul de repede si mai bine va concentrati pe cresterea adecvata, pentru a preveni accidentele. Lungimea unghiilor cu siguranta nu determina daca va fi un infractor. NU?

                                           

4. Daca nu vrei sa se impiedice, la primii pasi deschide si inchide o foarfeca: 
  O conceptie foarte gresita avand in vedere ca bebelusii care abia incep sa isi mentina echilibrul vor cadea inevitabil si in acel moment nu este cazul sa fii cu o foarfeca in spatele sau. Mai bine ai mainile libere, astfel incat sa il poti prinde. Oricine se poate impiedica si nu este motiv de ingrijorare, in special la cei mici.

                                           


5. Sa ii pui un snur rosu la mana, ca sa nu se deoache…
Probabil asta este cea mai auzita superstitie vehiculata la noi. Din popor se spune ca nou nascutii pot fi deochiati in special daca taina botezului nu are loc. Superstitie sau adevar? Tu ce parere ai?

                                           


6.Sa-i dai sa bea apa dintr-un clopot...
De ce ? Ca sa fie copilul vorbaret. Daca copilul tau nu vorbeste inca...ai gasit solutia nu? Amuzant, dar nu stim niciodata cand va functiona. Esti de acord?

7. Sa nu-l bati pe talpi, ca nu mai creste. 
Bine, cu siguranta te poti juca cu talpitele lui fara sa-ti faci griji de indeplinirea superstitiei...Tu ai auzit de aceasta din urma?

                                        

   Lista poate continua pentru ca in poporul nostru superstitiile se afla la orice pas, in special cele legate de bebelusi. De retinut pentru tine draga mamica este ca idiferent de cate superstitii vor fi, intodeauna consulta un specialist inainte de a actiona. Ei sunt calificati spre a te indruma si a-ti oferi sfaturi utile in orice problema se iveste. Stim, ca atunci cand ai alaturi un bebelus, orice mica problema devine una mare. Insa, pentru orice problema exista o rezolvare, poate chiar si in superstitii. 

Suntem curiosi sa aflam tu in ce superstitii crezi si pe care ai pus-o in aplicare. 
Te invitam sa ne lasi un comentariu cu parerea ta si sa discutam mult mai multe, iti vom raspunde deindata.
Pentru ca si noi, in anumite momente devenim superstitiosi, credem ca daca tot ai stat alaturi de noi pana la final.. ar fi de bun augur sa cutreieri putin magazinul online poate vei gasi ceva potrivit pentru prichindelul tau.

https://www.paturicafermecata.ro/

Ne revedem curand....

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!