1 decembrie - activitati pe care sa le realizezi cu familia

1 decembrie - activitati pe care sa le realizezi cu familia
       1 Decembrie este o sarbatoare nationala in Romania, care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei. Aceasta zi comemoreaza un moment crucial din istoria tarii, respectiv Unirea Transilvaniei cu Romania, care a avut loc la 1 Decembrie 1918.
Pentru ca este declarata zi libera, ne-am gandit ca aceasta reprezinta o oportunitate de a petrece timp cu familia si in special cu copii. Este foarte important ca cei mici sa inteleaga importanta acestei sarbatori si valorile si traditiile care definesc Romania.
Cum poti face aceasta zi sa fie despre invatare si totodata despre distractie? Iti prezentam in continuare cateva idei inventive pe care sa le pui in aplicare cu familia ta in aceasta zi minunata.
1. Participare la evenimente locale: Multi oameni sarbatoresc Ziua Nationala in orasele lor cu parade, concerte sau alte activitati culturale. Puteti merge in oras si sa participati impreuna la aceste evenimente.
2. Gatit traditional: Pregatiti mancaruri traditionale romanesti impreuna, cum ar fi sarmale, mamaliga sau alte preparate specifice regiunii voastre. E un mod minunat de a sarbatori cu gustul traditiilor.

                                                

3.Activitati creative: Realizati arta si meserii inspirate din cultura romaneasca. Puteti face martisoare, decoratiuni traditionale sau creati desene cu tematica patriotica.

                                               

4.Vizitare de locuri istorice: Daca exista obiective turistice sau locuri istorice in apropiere, puteti face o excursie in acele locuri pentru a invata mai multe despre istoria si cultura Romaniei.

                                              
5.Jocuri si activitati in aer liber: Organizati jocuri in aer liber, cum ar fi fotbal, volei sau alte jocuri traditionale romanesti, pentru a petrece timp de calitate impreuna.
6.Cinema in familie: Priviti filme sau documentare despre istoria Romaniei sau despre eroii nationali, pentru a invata si a va inspira din aceste povesti.

                                              

7.Activitati caritabile: Implicati-va in activitati caritabile sau de voluntariat ca o modalitate de a contribui la comunitatea voastra si de a celebra ziua intr-un mod cu adevarat special.

   De ce este important pentru copii sa inteleaga trecutul si sa deprinda valorile si traditiile romanesti? Ce vor invata la finalul acestei zile dupa experienta de 1 Decembrie?
1. Unitatea si solidaritatea: Sa inteleaga importanta unitatii intr-o comunitate sau tara, sa aprecieze diversitatea si sa invete ca lucrand impreuna pot realiza lucruri marete.
2.Independenta si libertatea: Sa constientizeze sacrificiile facute de generatiile anterioare pentru a obtine independenta tarii si sa aprecieze libertatea de a-si exprima ideile si opinii.
3.Patriotismul si respectul pentru istorie: Sa isi iubeasca tara si sa inteleaga importanta cunoasterii istoriei acesteia pentru a intelege cum s-au format valorile si traditiile actuale.
4.Cinstirea eroilor si a sacrificiului: Sa inteleaga importanta si recunostinta fata de cei care au luptat si au facut sacrificii pentru ca tara sa fie libera si sa aiba o identitate nationala.
5.Responsabilitatea civica: Sa inteleaga ca fac parte dintr-o comunitate mai larga si sa-si asume responsabilitatea pentru a contribui la bunastarea acesteia prin implicare si respect fata de reguli si valori comune.

         La finalul acestei zile, copilasii vor ramane cu o amintire unica de familie si totodata cu cateva cunostinte noi despre 1 decembrie si importanta acestei zile.
Pentru ca noi iubim Romania si lucrurile realizate aici in tara noastra, am pregatit pentru tine o serie de produse dragalase potrivite pentru copilasi pe care sa le daruiesti cu drag, fabricate in Romania.
Te invitam sa descoperi catalogul nostru si totodata sa ne lasi un comentariu despre cum ai petrecut tu aceasta zi importanta. 

La multi ani, Romania!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!