10 Locatii perfecte pentru vacanta cu cei mici

10 Locatii perfecte pentru vacanta cu cei mici
     Planifici in perioada urmatoare o vacanta, fie ea scurta sau mai lunga, in familie? La ce tip de destinatie te gandesti? 
Daca ai in minte o vacanta sau pur si simplu o iesire de 2-3 zile in tara noastra, atunci citesti articolul perfect :) 
Si noi, cei de la Paturica Fermecata suntem fani ai drumetiilor si vacantelor in familie, indiferent de durata lor. Aproape toti avem copilasi mai mici sau deja mai mari, iar vacantele impreuna sunt o modalitate excelenta de a petrece timp impreuna, in conectare si iubire. 
Am facut o sedinta de grup si, in ciuda situatiei actuale, fiecare din noi a venit cu o sugestie  pentru locurile in care ai putea sa mergi impreuna cu cei mici, in vizita sau pentru relaxare. Multe din ele sunt in aer liber, iar de cand afara temperatura creste, iar zambilele infloresc, e timpul pentru plimbare si aer curat, cat mai mult aproape de natura. 

Iata un top al celor 10 locatii care noua ne plac super mult. Speram sa te inspire si sa va bucurati impreuna de o vacanta foarte reusita! 
1. Povestea Calendarului. La 40 km de Sibiu, la poalele muntilor Fagaras, in localitatea Porumbacu de Sus, a luat nastere "Povestea Calendarului", un loc absolut minunat. 
Povestea Calendarului este un parc tematic care prezinta povestea absolut spectaculoasa a celor 12 luni ale anului, cu traditiile si datinile stramosesti. Locatia ofera accesul la numeroase activitati cu tema educationala, dar si locuri de distractie atat pentru copii cat si pentru parinti. De la teatru pentru copii, pictura pe fata, numere de acrobatie si pana la dansuri populare, obiceiuri traditionale, ateliere de creatie, tir cu arcul sau popice. 

2. Castelul de Lut - Valea Zanelor. Daca tot esti in zona si tocmai ai vizitat Povestea Calendarului, poti face o oprire si la Castelul de Lut Valea Zanelor, aflat in aceeasi localitate. Despre acest loc nu putem spune decat ca e mi-nu-nat. Asa povesti frumoase si casute speciale pe care cei mici cu siguranta le vor adora.  Puteti sa va incepeti povestea catre cei mici doar asa: " Legenda spune ca pe taramul pe care se afla castelul au locuit fapturi magice - zanele- iar acestea protejeaza si astazi locul in care au stat candva".

3. Cetatea Rasnov. Aflata in localitatea cu acelasi nume, din judetul Brasov, cetatea este una din cele mai frumoase cetati ale Tarii Romanesti. O vedere panoramica absolut superba va va surprinde, odata ajunsi. Va asiguram ca fotografiile pe care le veti face acolo vor fi unice. 

4. Castelul Bran. Aflat la 30 km de Brasov, Castelul Bran este cunoscut ca fiind castelul lui Dracula. Povestile spuse acolo vor fi o incantare pentru cei mici, iubitori de suspans. Aveti grija sa omiteti totusi detaliile ce ii pot speria pe cei mici, adaugati mult umor si totul va iesi perfect!

5. Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. 
Din acest complex fac parte: Delfinariul, Planetariul, Expozitia de pasari exotice dar si micro Delta. Consulta programul celor de la complex pe pagina dedicata de internet si programati impreuna o vizita. Va fi cu siguranta o zi de neuitat. 

6. Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Bucuresti. 
Aici puteti vedea: colectii de nevertebrate, de vertebrate, colectii de geologie, fosile ale unor animale disparute si foarte multe ale lucruri super interesante pentru copii. 

7. Muzeul Satului. Aflat tot in Bucuresti, este un loc tare linistit si incarcat de istora traditiilor strabunicilor nostri pana la urma. Vor afla multe informatii interesante de la ghid, se vor putea plimba si chiar face comparatii intre ceea ce a fost satul romanesc odinioara si cum arata el acum, ori chiar comparatii intre casa in care locuiti voi si cea a strabunicilor, ce poate a semanat cu una din cele de acolo. 

8. Casa Ion Creanga. Incarcata de poveste, aceasta casuta aflata in Humulesti, judetul Neamt, este un prilej de bucurie pentru cei mici. Suntem siguri ca vor fi foarte incantati sa vada caprele din poveste sau locul in care Nica era leganat cand era bebelus. 

9. O plimbare cu Mocanita. Aflata in Viseul de Sus, judetul Maramures, Mocanita este trenul care ofera cea mai minunata experienta de calatorie, putandu-va pe toti in timp, atunci cand viteza de miscare era mult redusa si in acelasi timp, se puteau admira frumusetile naturii. 

10. Salina Turda. Absolut spectaculoasa, Salina Turda va fi o incantare pentru cei mici, mai ales cand vor afla la ce adancime se afla fata de nivelul solului. Iar plimbarea cu barca sau o partida de minigolf, cu siguranta ii va entuziasma . 

Acestea au fost cele 10 recomandari de locuri de vizitat. Va sfatuim sa popositi in tihna prin aceste locuri minunate, sa va incarcati cu energia locului, sa simtiti pe deplin istoria si farmecul fiecarui loc. Sunt atat de multe locuri de vazut in Romania incat credem ca foarte curand vom scrie astfel de articole in serii :) 

Imbratisari!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!