Q&A : cum alegi lenjeria perfecta pentru un copil de 7 ani+ ?

Q&A : cum alegi lenjeria perfecta pentru un copil de 7 ani+ ?
   Fiecare dintre noi ne dorim ceea ce este mai bun pentru ai nostri copilasi, indiferent de varsta lor. Confortul, starea de bine si somnul odihnitor  al copiilor sunt printre preocuparile constante ale parintilor care ne sunt clienti si cu care interactionam zilnic. 
 Lenjeria in care doarme copilul indiferent de varsta este foarte importanta, facand diferenta intre " Mami, merg sa dorm cu masinutele mele" si " Mami, pot sa dorm cu tine? " 
Am strans in acest articol intrebari ale clientilor nostri referitoare la alegerea unei lenjerii perfecte pentru copiii ce dorm deja in patul de o persoana (casuta,supraetajat, Montessorri sau clasic), precum si solutiile pe care le-am oferit in toti acesti ani. 

1. Ce material ar trebui sa aleg pentru lenjeria copilului meu? 
In acest moment exista o foarte mare diversitate in materie de tesaturi pentru lenjerii de pat, iar uneori e dificil sa alegi. Pe aproape toate lenjeriile de pat si cu precadere pe cele pentru copii apare in dreptul compozitiei : bumbac 100%. Si atunci, daca toate sunt din bumbac 100% cum facem diferenta intre o lenjerie de 150 lei si una de 350 lei? 

Aceste diferente sunt: 
  • Densitatea tesaturii. Cu cat este mai densa ( firele sunt asezate foarte aproape unele de altele), cu atat lenjeria este mai calitativa si mai confortabila. La Paturica Fermecata folosim intotdeauna tesaturi care au minim 150 gr/m2 ca si densitate, sau chiar mai mult in unele cazuri. Nu ne plac tesaturile rare, aproape transparente, care nu ofera confortul pe care o tesatura autentica din bumbac natural ar trebui sa le aiba. 
  • Certificarea. Cu cat o tesatura este mai calitativa, cu atat pe produs vor aparea mai multe simboluri ale organismelor internationale care certifica calitatea produsului in baza unor parametri de analiza. Asigura-te ca produsul pe care il alegi este minim certificat Oeko Tex. 
  • Imprimarea. Aici discutam despre doua tipuri diferite de imprimare: una este standard ( poate fi recunoscuta prin faptul ca imprimeu se observa si pe versoul tesaturii, iar pigmentul straluceste usor in lumina) iar cealalta este imprimare laser, ultrasonica ( unde se utilizeaza echipamente de ultima generatie ce folosesc pigmenti ecologici, certificati GOTS, si la care suprafata printata este fina, nelucioasa, pastrand un aspect natural).
2. Cum stiu daca dimensiunea se potriveste ? 
In alegerea dimensiunii potrivite, tinem cont de urmatoarele criterii: 
  • Pentru husele de perna: este nevoie de verificarea etichetei pernelor pe care deja le detinem, astfel incat sa putem corela corect cu dimensiunile pe care produsul pe care urmeaza sa il achizitionam se va potrivi ( pernele au numeroase dimensiuni, in functie de provenienta sau tipicul unei anumite tari, insa cele mai des intalnite dimensiuni sunt: 40x60 cm , 50x70 cm, 70x70 cm)
  • Pentru husa de pilota : majoritatea paturilor de o persoana au dimensiunea de  90x200 cm sau 100x200 cm. Pilotele cu dimensiunea cea mai potrivita sunt de  150x200 cm. La fel ca la perne, este important sa verificam, in cazul in care deja detinem o pilota, ce dimensiuni are aceasta si sa alegem husa in conformitate cu acele dimensiuni. 
  • Pentru cearsaf: acestea sunt de 2 feluri - drepte si cu elastic. Pentru varianta de cearsaf drept este important sa calculam dimensiunea suprafetei plane a saltelei, plus inaltimea din ambele parti si cativa centimetri pentru partea de dedesubt. Daca spre exemplu patul are o saltea de 90x200x10 cm, atunci un cearsaf potrivit este acela de  minim 140x240 cm. In cazul cearsafurilor cu elastic, este suficient sa verificam in descrierea produsului daca este sau nu destinat saltelei patului pe care il avem. 
3. Cum aleg modelul ? 
Aici lucrurile sunt foarte simple dat fiind faptul ca lenjeria va fi achizitionata pentru un copilas de peste 7 ani. La aceasta varsta copiii stiu sa isi exprime preferintele foarte bine, atat in materie de culori cat si pentru partea alegerii personajelor. Tot ce ai de facut este sa ii arati modelele si sa il lasi sa decida care ii palce cel mai mult. 

4. Cum intretin cel mai bine lenjeria? 
La Paturica Fermecata oferim clientilor nostri nu doar etichete cu instructiuni, ci si fise separate de intretinere a produsului. Fiecare tesatura reactioneaza diferit la o spalare cu apa la 30 grade, versus spalarea la  40 grade si cu totul altfel la  60 grade. 
In special cand vorbim despre tesaturi speciale pentru copii, trebuie luat in calcul faptul ca pigmentii sunt ecologici, pe baza de apa in cele mai multe cazuri, astfel ca nu vor rezista spalarii la o temperatura inalta. Din fericire multitudinea de detergenti de care beneficiem in prezent, permit spalarea si curatarea eficienta a produselor textile incepand de la  20 grade. Astfel, este foarte recomandat sa respectam intru totul instructiunile de intretinere a produselor achizitionate. Aceste instructiuni sunt stabilite in urma testelor efectuale pe tesaturi si doar asa lenjeria achizitionata poate avea viata lunga. 
  
 Speram ca ti-am oferit informatii valoaroase si utile astazi, si ca vei sti la ce sa fii atent sau atenta atunci cand vei achizitiona pentru copilasul tau urmatoarea lenjerie. 

 Pe curand! 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!