15 lucruri necesare in masina atunci cand ai un bebelus

15 lucruri necesare in masina atunci cand ai un bebelus
  

      Indiferent ca vorbim de o plimbare la bunici sau un simplu drum la pediatru ori magazinul alimentar, fiecare calatorie cu bebelusul tau este importanta.

Fiecare moment petrecut in interiorul autoturismului ar trebui sa fie bine planificat si pregatit pentru cand ai un nou nascut.  Mai intai, este foarte importat sa te asiguri ca atat tu, cat si masina ta, sunteti pregatiti pentru aceasta provocare.

Pe langa ocazia minunata de a petrece timp cu bebelusul tau si de a-l invata cu plimbarile, exista desigur si o serie de responsabilitati pe care le ai pentru a asigura protectia bebelusului si a intampina situatii neplacute ce pot sa apara.

Nu stii de unde sa incepi? Am detaliat cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le ai mereu in masina daca ai un nou-nascut.
 

    1. Scaunul auto

Primul si cel mai important echipament pe care trebuie sa-l obtii este un scaun auto. Sunt multe variante aici, poti opta pentru un scaun auto menit sugarilor sau poti alege un scaun auto transformabil care este si mai practic. Indiferent de varianta  pe  care o alegi, trebuie sa te asiguri  ca indeplineste toate cerintele de siguranta actuale.

   2. Un monitor auto de supraveghere

Monitorul auto  este un gadget care te poate ajuta sa iti  supraveghezi  copilul in spate. Daca monitoarele scaunelor auto sunt prea scumpe, poti alege sa instalezi o oglinda a scaunului din spate, care face acelasi lucru precum monitorul.

  3. Panouri de umbra

Este util sa instalezi panouri de umbra pe geamurile masinii. Chiar daca vremea e mohorata cand incepi sa conduci, este foarte  posibil ca soarele sa apara in timp ce te afli  in mijlocul drumului.

   4. Scutece suplimentare

Un nou-nascut are nevoie de muuuulte scutece intr-o singura zi.  Pentru a fi in siguranta, poti pastra o cutie intreaga de scutece in masina ta. Asigura-te ca ai intotdeauna suficiente iar cand stocul se apropie de zero, fii pe faza si adauga altele. ☺

   5.  Hainute pentru bebe

Iti recomandam sa ai intotdauna mai multe schimburi pentru bebe in masina.  Poti sa ai chiar si 3-4 schimburi de hainute, e mai indicat sa fii precaut decat sa ramai fara schimburi curate atunci cand esti undeva.  Verifica intotdeauna ca hainutele din masina sa se potriveasca micutului + sa fie adecvate sezonului.

    6. Seturi de servetele umede

Alege sa ai doua seturi de servetele umede in masina. Unul tine-l in torpedoul masinii iar cel de-al doilea alege sa il pozitionezi undeva in spate pentru a-ti fi mai usor de accesat atunci cand e cazul de schimbat bebelusul sau in cazul alor situatii …imprevizibile. ☺

    7. Servetele de hartie

Nu uita  sa  pastrezi si  un sul de prosoape de hartie in interiorul masinii pentru a-ti  fi la indemana atunci cand situatia o cere. Ai nevoie doar de unul, si intra in geanta de scutece  pentru copii.

    8. Spray de curatat contra mirosurilor

Un spray de curatat  este crucial daca conduci cu un nou-nascut in masina! In primul rand, iti va  dezinfecta masina,  dezinfectare  utila dupa o schimbarea de scutec. In al doilea rand, cele mai multe substante  sunt parfumate, astfel incat poate ajuta la mascarea mirosurilor neplacute. De retinut, ideal e sa alegi unul pentru copii.

   9. Paturici pentru bebe 

Nu o sa ai niciodata suficiente paturici  pentru copii! Paturicile pentru copii sunt foarte confortabile si pot ajuta la calmarea copilului. De asemenea, acestea sunt versatile si pot avea numeroase intrebuintari: ideale la alaptare, potrivite pentru carucior, pentru infasare, pentru somn sau joaca etc. O paturica similara cu cea pe care o are in casa este ideala pentru bebe, il va ajuta sa se acomodeze mai usor in autoturism.

  10. Jucarii din plus

Pentru a mentine copilul distrat si calm, mai ales in timpul calatoriilor lungi, ar trebui sa ai intotdeauna cateva jucarii de plus in interiorul masinii. Aceste jucarii au efect intotdeauna.

  11. Scutece de finet / panze de rezerva

 Chiar daca de obicei esti  foarte vigilenta, este posibil sa uiti servetele umede acasa intr-o zi...sau pe cele uscate. Nu e problema,  poti utiliza cu usurinta scutecele de finet umezite  cu un pic de apa.

  12. Sac de gunoi

Este esential sa ai in masina un recipient pentru  gunoi si saci meniti pentru depozitarea scutecelor murdare de exemplu.

  13. O sticla de dezinfectant

Niciodata sa nu pleci de acasa fara cel putin o sticluta de dezinfectant! Pe parcursul unei zilei, vei tine o multitudine de lucruri in mana, astfel e necesar sa te dezinfectezi  din cand in cand.

  14. Trusa de prim ajutor pentru bebe

Daca ai un "kit de prim ajutor" acasa, ar trebui sa ai unul  si in interiorul masinii. Iata o lista rapida cu cateva dintre lucrurile pe care ar trebui sa le contina o astfel de trusa: termometru, unghiera, crema pentru eruptii cutante, bandaje, apa oxigenata, fase, spirator nazal, picaturi nazale, protectie solara, etc. Bineinteles, orice autoturism trebuie sa fie echipa cu o trusa de prim ajutor standard, diferita de cea a bebelusului.

  15. Apa potabila

 Este intelept sa pastrezi  intotdeauna o sticla de apa in masina ta. Pe langa faptul ca este buna de baut pentru tine, apa iti poate fi de ajutor la curatarea bebelusului, spalarea panzelor din bumbac  si la muuuuulte alte operatiuni.
 

Optional : suzeta

 Daca bebelusul tau foloseste suzeta si are si una preferata, obtine trei suzete identice si pastreaza una acasa, una in geanta de scutece  si cea de-a treia in masina. Asa, esti sigura ca vei avea la dispozitie una tot timpul in caz de nevoie.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care orice parinte ar trebui sa le aiba in masina. Urmand aceste sfaturi si completand lista cu propriile idei, vei evita situatiile neplacute si vei avea parte de o calatorie linistita alaturi de bebelusul tau oriunde vei merge!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!