6 produse care il vor ajuta pe bebelusul tau sa doarma mai bine

6 produse care il vor ajuta pe bebelusul tau sa doarma mai bine
  

      Somnul pare un concept vag dintr-un  viitor foarte indepartat, atunci cand esti parinte pentru un nou nascut, nu-i asa? :)

Adevarul este ca nou-nascutii dorm mult. De fapt, bebelusii isi petrec cea mai mare parte a timpului dormind! Deci, de ce auzim zilnic de la prospetii parinti ca bebelusul lor nu le  ofera suficient timp sa doarma?Avem noi raspunsul la aceasta intrebare. ☺   Acest lucru se datoreaza faptului ca intervalele  de somn ale nou-nascutilor sunt neregulate. Sistemele lor nervoase sunt inca imature si in curs de dezvoltare iar asta ii  poate determina sa se trezeasca des si la ore total atipice, in mijlocul noptii de exemplu.

Din a 3-a sau a 4-a luna, sistemul nervos al copilului tau se maturizeaza si sunt capabili sa se adapteze mai bine noului mediu. Invata, de asemenea, treptat, sa se auto-calmeze. Cu ajutorul unor rutine consistente de culcare, mai devreme sau mai tarziu, programul lor de somn o sa se schimbe.

Nu o sa doarma 8 ore in continuu insa daca o sa doarma 4-5 ore pe timpul noptii  te poti considera o norocoasa, nu-i asa? :)

Ce poti sa  faci pentru a ajuta  copilul sa doarma mai bine? Iata 6 produse  de care ai nevoie pentru  a-ti ajuta bebelusul sa doarma muuult mai bine.

 

    1. Perdele intunecate

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa creezi in camera bebelusului  o  atmosfera propice pentru somn. Multi bebelusi dorm mai bine intr-un mediu intunecat sau cel putin fara o lumina puternica. In cazul in care camera are ferestre mari cu lumina naturala, cel mai bine este sa ai atasate la geamuri perdele(draperii) inchise la culoare sau negre.

Este bine sa lasi  lumina soarelui sa patrunda in camera  cand copilul este treaz si activ,insa  cel mai bine este sa diminezi  si sa reduci stimularea inainte de a adormi copilul. Acest lucru  ii ajuta pe bebelusi sa identifice diferenta dintre zi si noapte. In cele din urma, vor intelege ca noaptea este timpul pentru calm, liniste  si somn.

     2. Lampa de veghe

Stim ca este tentant sa pastrezi  intunericul camerei cat mai mult,  insa este si mai bine sa pastrezi o sursa de lumina calda in incapere. Bebelusul tau s-ar putea trezi in miezul noptii si nu te va  putea vedea in jurul lui iar acest lucru poate sa devina deranjant si sa il agite. Nu uita ca o sa fie necesar sa ii schimbi scutecele si cu siguranta doresti sa vezi ce faci fara a fi necesar sa pornesti lumina principala care este intensa. Lampa de veghe face o treaba perfecta in acest caz.

Poti alege o lampa de veche care sa nu distraga prea mult bebelusul dar sa adauge putin farmec camerei.

   3. Caruselul muzical

 Un carusel  muzical  ii ofera copilului tau  distractie in timp ce este treaz. Un accesoriu de genul poate fi foarte interesant pentru el. Un carusel ideal contine atat piese care sa il mentina activ in timpul zilei cat si piese care sa il pregateasca pentru ora somnului.

Poti alege chiar un carusel care sa contina accesorii din bumbac numai bune de smotocit de micutul tau.

   4. Aparat de sunete albe

Este o idee buna sa detii o masina de zgomot alb in camera copilului. Zgomotul alb este cunoscut pentru ca ajuta la calmarea bebelusilor prin crearea unui mediu confortabil si relaxant. De fapt, unii experti sustin ca zgomotul alb este eficient, deoarece imita  sunetele din interiorul uterului.

Exista o multime de optiuni sigure pentru copii pe piata. Alege  unul care produce zgomot alb fin si  evita  pe cele mai dure.Ca solutie pe termen scurt, poti chiar folosi  aparatele pe care le ai deja in casa, de exemplu aspiratorul sau feonul.

   5. Lenjerii de pat din bumbac

Bumbacul este o tesatura excelenta si este recomandat sa fie folosit la produsele destinate bebelusilor. Bumbacul este usor si respirabil, astfel incat copilul tau ramane confortabil, dar nu supraincalzit. In alegerea setului de lenjerie de patut pentru bebelusul tau iti recomandam bumbac 100% certificat Oeko Tex si “safe for children”.


   6. Jucarii din plus

O sa vina momentul in care bebelusul tau o sa isi arate afectiunea asupra unor lucrusoare astfel ca iti recomandam sa nu le indepartezi. Este un mod  de a arata empatie fata de ceilalti. Atunci bebelusii vor dormi mai bine cu paturica sau jucaria lor preferata.

Cel mai bine este sa iti  inconjori copilul cu articole care sunt sigure pentru el. De exemplu, jucariile textile sunt confectionate din bumbac 100% de inalta calitate. Nu reprezinta niciun risc pentru nou-nascut iar copilul tau se va putea bucura de ele atat ziua cat si noaptea. Jucariile de acest fel ii vor ajuta sa doarma mai confortabil noaptea putand fi lasate in patut fara nici o problema.
 

Retine !

Daca copilul tau o sa invete sa doarma mai bine, o sa ii fie benefic pentru  sanatatatea si starea  lui generala. Un copil bine odihnit gandeste mai clar si este mai pregatit sa invete noi abilitati motorii si de dezvoltare. Bineinteles, o sa aiba si mai multa energie pentru joacaaaa. :)

 

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!