Sistemul de infasat – 5 beneficii pentru un somn de calitate al micutului tau

Sistemul de infasat – 5 beneficii pentru un somn de calitate al micutului tau

     Buna, dragi mamici, bunici si matusici. :)

Astazi m-am gandit sa povestim despre cateva dintre beneficiile sistemului de infasat.

Stim cu totii ca pentru bebelus primele zile de viata extrauterina sunt bulversante. Dupa ce a stat intr-un mediu lichid, intunecos si a beneficiat de caldura corpului mamei, intr-un spatiu extrem de restrans, contactul cu lumea exterioara e destul de greu de infruntat. De aceea, unii specialisti recomanda infasarea bebelusului pentru ca ii da bebelusului un plus de confort, se simte protejat la fel cum era in burtica mamicii. Totusi, chiar daca evidentiaza beneficiile infasatului, acestia atrag atentia si asupra faptului ca infasarea poate fi facuta DOAR in primele luni de viata ale micutului, infasatul in exces poate duce la inhibarea anumitor reflexe sau miscari, lucru nedorit de nimeni.

                                                                 
                                                                            


 

Pentru ca fiecare bebelus este diferit, iar parerile cu privire la infasatul acestuia sunt inca impartite, cel mai bine este sa testezi si sa vezi ce i se potriveste cel mai bine micutului tau.

Sa trecem direct la subiect, zic. :)

Asadar, iata cateva dintre cele mai importante beneficii identificate de specialistii care sustin infasarea bebelusului in primele luni de viata:

  1. In primul rand, infasarea bebelusilor amelioreaza durerea provocata de colici.

Colicile sunt una dintre cele mai frustrante provocari pe care parintii trebuie sa le infrunte in primele luni de viata ale copilului. Fiind considerate rezultatul unui dezechilibru bacterian sau a unei insuficiente dezvoltari gastro-intestinale, colicile sunt insotite de un plans aparent inexplicabil si greuuu de oprit. Copilul care sufera de colici experimenteaza de fapt o durere destul de puternica. Presiunea usoara exercitata prin infasare poate avea un efect terapeutic asupra unui copil suferind de colici, oferind mult dorita usurare, atat pentru parinti dar mai ales pentru bebelus.

  1. Reduce numarul incidentelor de reflex ale copilasilor.

     Infasatul e mai ales recomandat in cazul in care cel mic sufera de asa-zisul  reflex Moro, acele miscari involuntare, bruste ale manutelor, care reusesc, mai de fiecare data, sa il trezeasca in lacrimi. Infasatul n-o sa mai permita asta.

  1. Ii ajuta pe micuti sa aiba un somn linistit si reduce riscul ca acestia sa se trezeasca foarte des noaptea.

     Dupa a fi sanatos, probabil dorinta ta cea mai mare si mai mare e sa-ti doarma bine bebelusul. Exista studii care arata faptul ca infasatul influenteaza in buna masura somnul bebelusului. Ba mai mult, ca are dublu rol: actioneaza pe post de somnifer si induce somnul, apoi, e in stare sa mentina starea de adormire, reducand numarul de treziri.

     4.Copilasii care sunt infasati se linistesc mai usor si invata sa se auto-calmeze

Trebuie stiut de la inceput ca infasatul nu inseamna ca brusc bebe se va calma sau ca va adormi instant. E foarte posibil sa protesteze si sa urasca aceasta procedura insa merita incercat iar infasatul poate fi folosit ca baza de calmare - mai adaugam un cantecel, reducem lumina din camera si creem o rutina magica a somnului.

       5.Cand un bebe infasat este pus sa doarma pe spate, scade riscul de sindrom al mortii subite.

Cercetatori din toata lumea au confirmat faptul ca riscul unui deces prematur scade in cazul bebelusilor infasati. Logica e simpla. Prin infasare, se limiteaza posibilitatile ca bebe sa ajunga in situatii periculoase. El nu se mai poate rostogoli, accidental, pe burtica, nici nu isi mai poate trage peste nasuc cine stie ce jucarie, paturica sau pernuta din patut. Aceasta afirmatie este sustinuta si de Asociatia Americana a Pediatrilor  care aduce in prim plan beneficiile infasatului, insistand asupra faptului ca aceasta tehnica permite mentinerea unei pozitii verticale pe timpul somului. Avand in vedere ca pozitia cea mai potrivita pentru somn pentru bebelusi este intins pe spate, un bebelus infasat, incapabil sa se rostogoleasca, va avea mai putine riscuri si astfel va fi un bebelus in siguranta.

                                                     


 

Acum ca ai aflat care sunt beneficiile infasarii bebelusului, poti incerca pentru a vedea cum reactioneaza bebelusul tau. Noi iti propunem sa folosesti un sistem de infasat ce iti va fi de real ajutor.

De ce trebuie sa alegi sistemele de infasare?  

- Sunt confectionate din bumbac 100% si ii asigura bebelusului temperatura ideala

- Micutul poate fi infasat in doi timp si trei miscari. Ai aici detaliata una dintre cele mai usoare modalitati de utilizare a acestuia.J

- Prinderea sistemului este cu arici astfel incat ramane la aprecierea ta cat de mult o sa il strangi pe bebe ca sa fie cat mai confortabil pentru el.

- Sunt usor de folosit, comode si simplu de curatat.

Daca te-ai decis sa incerci un astfel de sistem, iti recomandam sistemul nostru de infasat realizat din bumbac de inalta calitate, delicat cu pielea nou nascutului. certificat OEKO TEX si "safe for children". Le confectionam intr-o gama variata de imprimeuri si  suntem tare bucurosi atunci cand mamicile care au achitionat de la noi sistemul de infasat revin si ne afirma ceea ce am detaliat mai sus.

Il poti achizitiona de pe site-ul nostru sau ne poti contacta prin mesaj pe facebook, whatasapp si noi iti plasam comanda.

                                                           


           Apropo, tu l-ai infasat pe bebe ? Pentru cat timp? A avut efecte benefice infasarea micutului tau? Poti sa ne impartasesti experienta ta fie printr-un comentariu aici, fie in grupul  nostru de facebook unde te asteapta mamicile din clubul Paturica Fermecata.


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!