4 Moduri prin care sa-ti Mentii Feminitatea si Dupa Nastere

4 Moduri prin care sa-ti  Mentii Feminitatea si Dupa Nastere

   Stim ca de-a lungul timpului notiunea de ''feminitate'' a capatat diferite forme, dar oare, ce inseamna pentru tine cuvantul ''feminitate'',draga mamico?
Dupa nastere, femeile au de parcurs un drum anevoios in ceea ce priveste schimbarile fizice si/sau emotionale si tind deseori sa uite ca este firesc ca o femeie sa nu fie doar mama si atat. Dupa nastere, conceptul de feminitate nu dispare, ba mai mult, acesta se imbogateste si mai mult cu cel de Mama! Pentru a crea un echilibru si pentru a fi un stalp al casei, mamicile trebuie sa invete sa oscileze intre intre trei lumi. 
 Sa nu uiti ca prima data ai fost femeie, apoi partenera si apoi mama.


Uite cateva sfaturi ce credem ca ti-ar fi de folos in mentinerea feminitatii si te ajuta sa-ti recapeti echilibrul emotional.

1.Petrece timp de calitate cu tine. Multitudinea de sarcini ce vine la pachet cu statutul de mamica s-ar putea sa-ti ocupe marea majoritate a timpului, asa ca atunci cand bebelusul doarme sau petrece timp cu taticul, rezerva-ti un scurt timp pentru tine. Fa ce-ti place, pune-te pentru acea scurta perioada pe ''primul loc'', reinvata sa ai grija de tine insa nu doar fizic, ci si emotional.

                                                 

2.Iubeste-ti copilul, dar si pe tine! Daca timpul iti permite, nu uita de ceea ce te face pe tine fericita si implinita. In conceptiile generaliste ale bunicilor si mamelor, iubirea pentru copil inseamna sa te sacrifici, sa uiti de tine. In realitate, iubirea pentru copil nu ar trebui sa fie un prilej de a te pierde pe tine ci de a constientiza ca daca te adaugi in ecuatie, alaturi de copilul tau, vei castiga implinirea de care ai nevoie si totodata vei deveni pentru copilul tau un exemplu de succes, de pozitivitate.

                                                

3. Continua sa te dezvolti pe plan profesional. Auzim des de la mamici ca au incetat sa mai realizeze anumite activitati in plan profesional dupa nasterea copilului. Daca vei uita ce te implineste pe tine profesional, mai devreme sau mai tarziu te vei simti incompleta, plina de regrete. De cate ori nu ai auzit expresii de tipul ''daca as fi continuat cu...'',''Ar fi trebuit sa fac la momentul potrivit..''. Timpul va trece, al tau micut copil isi va urma drumul sau iar tu vei realiza ca undeva, exista un''gol''. Pas cu pas, dupa ce bebe se naste si ai creat deja o rutina a zilelor lui, incepe sa incluzi din nou femeia din tine in colaborare cu mama din tine, cele doua vor invata sa convietuiasca, ba chiar sa devina sursa de energie si motivatie una pentru cealalta.

                                                  

4.Ai incredere in tine si da-ti voie sa faci greseli. Nu pune prea multa presiune pe tine, lasa lucrurile sa vina asa cum sunt. Femeia din tine are nevoie de afectiune, spatiu si timp pentru a deveni la fel de puternica, asemeni mamei din interiorul tau. Scapa de conceptiile gresite cu privire la maternitate si priveste iubirea fata de copil ca pe o oportunitate ca tu sa infloresti feminitatea, sa te dezvolti si sa cresti alaturi de el pentru a-i fi sustinere morala si un exemplu demn de urmat. Nu cred ca ti-ai dori ca al tau copil sa vada o mamica trista, incompleta si plina de regrete, nu?

                                                    

  In final iti propun un joc de imaginatie. Pentru inceput, ne imaginam ca familia este reprezentata de un copacel. Stim ca mama in general este un pilon important al familiei, in acest joc o asociem cu radacina si trunchiul copacului. Crengile in sine sunt reprezentate de figura paterna. Roadele copacului sunt minunatiile din viata noastra, copii. Acum, daca radacina copacului este stricata, nu este ingrijita la timp, goala...sau nu este hranita cu ingrasaminte (Implinire, satisfactie,feminitate, incredere in sine,echilibru) ce se intampla cu Copacul? Trunchiul se va clatina si va perturba intreg echilibru al crengilor,al roadelor. Practic, asa este si in viata de zi cu zi, daca mama este fericita, feminina, implinita, in echilibru cu sine reuseste sa asigure tot ce este necesar ca familia sa se dezvolte placut, intr-un mod echilibrat, iar copii sa creasca la fel, intr-un mediu cat mai armonios.

Nu uita, draga mamica, in lungul proces de dezvoltare a ta sa fii feminina, invata sa te iubesti si vei vedea o schimbare in jurul tau.
Pana atunci, stati aproape de noi....revenim curand!


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!