Tips&tricks-cum alegi lenjeria potrivita pentru dormitul la gradinita?

Tips&tricks-cum alegi lenjeria potrivita pentru dormitul la gradinita?

Cum alegi lenjeria potrivita pentru patutul de la gradinita? Ce contine lenjeria pentru gradinita?
Ce dimensiuni are lenjeria pentru gradinita? 


Inca din primele zile de viata ale micutului tau ai observat ca somnul este un moment al zilei  destul de valoros si in functie de acesta depinde si starea de bine a bebelusului tau pentru intreaga zi. Ce poate fi mai frumos pentru un parinte decat un copil odihnit si dornic de noi activitati jucause?!
Ne dorim ca bebelusul tau sa aiba parte de un somn confortabil si linistit. Acasa dar in special la gradinita,unde in majoritatea cazurilor, acomodarea lenta duce la o scadere a eficacitatii somnului. Este recomandat sa alegi o lenjerie din materiale de calitate, tesaturi rezistente si confortabila pentru cel mic.

Stim ca te confrunti cu multe intrebari legate de lenjeria de patut atunci cand pregatesti saculetul micutului tau pentru gradinita. Haide sa descoperim impreuna raspunsurile la cateva intrebari esentiale atunci cand vine vorba de o alegere corecta si responsabila.

1. Ce contine o lenjerie pentru gradinita?
Da, este o intrebare poate simpla pentru unii parinti, isa poate da batai de cap la inceput. In functie de necesitatile gradinitei in care copilul tau va pasi sfios, ai nevoie sa alegi un set de lenjerie in functie de patutul din cadrul respectivei gradinite.
Iata cateva componente ale unui set de lenjerie cerut de majoritatea gradinitelor:
-  husa detasabila+pilota detasabila
-  husa perna+perna detasabila

-  cearsaf adecvat dimensiunilor saltelutei ( pentru patut stivuibil sau incastrabil)
In functie de cerinte, la acest criteriu mai pot fi adaugate si alte produse in completare (salteluta sau protectie impermeabila)
 
2. Ce material alegem pentru lenjeria patutului de la gradinita?
Pielea copilului tau este destul de sensibila in primii ani din viata si este recomandat sa alegi o lenjerie cu un continut de fibra naturala ridicat pentru a te asigura ca aceasta nuii vor provoca alergii sau transpiratie excesiva. Cei mai multi dintre parinti aleg  bumbac 100% deoarece acest material este prietenos cu pielea prescolarului, flexibil si rezistent la spalare.


3. Cum ar trebui sa fie o lenjerie de patut pentru copilul tau? Confortabila dar si rezistenta?
 
Copiilor le este mai greu sa-si regleze temperatura datorita varstei. Gradinita este un mediu nou pentru ei, poate cu temperaturi diferite fata de mediul de acasa. Alege o lenjerie cu o proprietate importanta precum: respirabilitatea. Bumbacul este acel tip de tesatura permite ca pielea micutului tau sa se adapteze la o temperatura adecvata, fara a se supraincalzi.

4.Ce dimensiuni sunt potrivite pentru lenjeria patutului de la gradinita?
 
Dimensiunile saltelei de pat,a pilotei, a pernutei sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi o lenjerie.Intereseaza-te pentru inceput, ce fel de patut(stivuibil,clasic) o sa aiba copilul tau la gradinita, dimensiunile exacte, iar in functie de acestea vei putea face o alegere corecta.Uite aici cateva dimensiuni pentru o lenjerie de patut adaptata gradinitelor :
- 80x120 cm pentru husa si pilota detasabila
- 40x28 cm pentru husa si pernuta detasabila
- 140x70 cm pentru cearsaf
Aceste dimensiuni pot fi modificate sau diferite , in functie de cerinte.


5.Conteaza culoarea?Dar imprimeul?Este bine pentru personalitatea copilului tau cat si pentru o relatie armonioasa cu acesta sa il implici in alegerea lenjeriei de patut pentru Gradinita.Practic,ne dorim ca viitorul prescolar sa fie mai conectat cu tot ce inseamna gradinita si incercam sa-i asiguram un mediu asemanator celui de acasa, pentru ca somnul sa nu fie o problema. Contributia creativa a micutului tau te va surprinde! Selecteaza o lenjerie de patut cu o culoare calda,care sa-i inspire mediul placut de acasa si un imprimeu dragalas(dinozauri,masinute,flori,buburuze,albinute,ursuleti). O sa vezi, orele de somn de la gradinita vor fi o incantare pentru copilul tau.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand te hotarasti sa achizitionezi lenjeria de patut pentru Gradinita(dimensiunea potrivita , tesaturile rezistente si de calitate, confortul) pentru ca pot avea o influenta serioasa in privinta somnului.Fa alegerea corecta si asigura-i prescolarului tau cele necesare pentru ca somnul sa devina un moiment magic,presarat cu vise dulci.
Pe curand,multe imbratisari..

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!