5 Idei de Activitati de Facut cu Copilasii, de la Tatici Adunate

5 Idei de Activitati de Facut cu Copilasii, de la Tatici Adunate

In ultima perioada, ne-am axat mai putin pe tatici de pitici si credem ca a venit momentul sa descoasem relatia paterna si sa vorbim de momentele unice si de activitatile pe care tu ca tatic, poti sa le realizezi cu al tau copilas.
Un copil care creste intr-o armonie, in care taticul este implicat, va fi mult mai increzator in sine si vor exista mai putine situatii de comportament negativ. Taticii sunt considerati in special de baietei, exemple de urmat, astfel cei mici preiau orice detaliu de la acestia, in incercarea de a fi ''supereroi'' asemeni taticilor.
Cand mamicile se bucura de momentele lor de intimitate, este randul taticilor sa petreaca timp alaturi de copilasi. Intr-o zi ploioasa, in care plimbarile sunt limitate, oare ce ai putea face ca ai tai copii sa ramana cu o amintire de neuitat din ''timpul petrecut cu tatii''?
Daca esti tatic si ai ramas in pana de idei, stai aproape..Iti vom prezenta 5 idei de activitati care te vor apropia de al tau prichindel.

1. Ora de gimnastica/sport. Da, stim cat de mult iubesc copilasii sportul si activitatile care implica conditia lor fizica. Sportul este benefic pentru organism, iar tu ca tatic te poti echipa si poti sa fii al lor profesor sau instructor de gimnastica. Incepeti cu exercitii usoare si lasa-l pe copilas sa-si dezvolte pasiunea. Ofera-i posibilitatea de a alege si el exercitiile si desi poate la inceput e putin stangaci, incurajeaza-l. Va simti incredere ca va executa in cele din urma corect exercitiile, atata timp cat taticul este langa el.

                                             

2. Gatiti impreuna. Ce activitate interesanta dar si delicioasa! Daca esti tatic si in ultima perioada nu ai gatit, acum a venit momentul. Explorati arta culinara si deveniti masterchefi impreuna. Pregateste sortul de bucatarie si instrumentele necesare. Inainte de a incepe, lasa-l pe copil sa-si manifeste dorinta si gusturile. Gateste astazi felul lui de mancare preferat, lasa criticile deoparte. Copilul va invata ca parerea lui conteaza si ca atata timp cat este convingatoare, va fi luata in calcul de fiecare data. Oare ce ati gatit? Pastrati secretul, mami nu va sti ca ati depasit limita de zahar.

                                            

3. Concurs de dans. Astazi este ziua dedicata copilului, deci da tatici, astazi dansam. Cum? In diferite stiluri, exploram cultura mai multor populatii. Piticii iubesc dansul, muzica si miscarile pe ritm sunt pe primul plan cand vorbim de aceste activitati. Veniti fiecare cu cate o idee de dans si fiti fiecare judecatorul celuilalt. De ce? Copilasul trebuie sa stie ca exista apreciere dar pot fi si critici, nu rau intentionate ci constructive care sa il motiveze in viitor. Voi ce dans ati ales? Suntem curiosi sa aflam..

                                           

4. Improvizati un locusor al vostru. Construiti impreuna un cort. Da, ati auzit bine, un cort format dintr-o paturica si scaune. Un spatiu intim in care copilul se simte in siguranta este benefic pentru copil, va asocia acest lucru drept unul dedicat momentelor tata-copil, ''spatiul vostru''. Ideea de a construi un cort este esentiala pentru prichindel, tu ca tatic ii vei implementa esenta unui camin calduros si primitor pe care in viitor, copilul il va construi. Amintirea cortului construit impreuna cu taticul va ramane vesnic intiparita in inima copilasului.

                                            

5. Schimb de roluri. Da, aici avem de a face cu un adevarat joc. Acest joculet reprezinta o modalitate de a vedea ce asteptari are copilasul de la tatic si cum vede el aceasta relatie. Totodata, iti va permite tie, draga tata sa te pui in locul copilului si sa vezi ale sale trairi, perceptii, ganduri. De ce este asa important acest joc? In primul rand, pentru cunoastere. Petrecem mult timp alaturi de copil, dar mereu ceva ne lipseste si consideram ca inca nu cunoastem tot ce este legat de acestia. Prin intermediul jocului, piticul va avea posibilitatea sa iti arate draga taticule, cum te vezi tu prin ochii lui. Vei avea posibilitatea sa schimbi ceva in relatia cu copilul tau si sa constientizezi unde procedezi corect sau unde mai putin corect.


                                                     


Aici am lasat doar o parte din activitatile pe care tu le vei putea realiza alaturi de copilul tau. Insa nu uita miciile detalii, lasa-l pe el sa aleaga jocul, pentru ca ziua este dedicata lui, aprecierea pe care o va simti va fi maxima. Programeaza aceasta zi cat de des se poate si incerca sa-ti duci la indeplinire promisiunile sau cel putin o parte, copilul va constientiza puterea cuvantului si a promisiunilor. 
Ziua dedicata activtatilor in casa poate fi o modalitate eficienta de a-ti imbunatati relatia cu propriul copil, atunci cand simti ca ceva lipseste si totodata si o modalitate de va cunoaste si simti unul pe celalalt mult mai bine. 
Lista continua, dar te lasam pe tine sa o completezi si sa ne spui ce joculete ai realizat cu al tau copil si care crezi ca a fost feedback-ul lor.. Te invitam lao conversatie calda unde cream amintiri unice si deneuitat, in grupul Paturica Fermecata. https://bit.ly/3KmAK4J
Ramaneti alaturi de noi..revenim curand..


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!