Cum Eviti Durerile de Spate in Sarcina?

Cum Eviti Durerile de Spate in Sarcina?
Ce este o perna pentru sarcina si cand se foloseste?
Cat de utila este o perna pentru sarcina?
Ce tipuri de perne pentru sarcina exista?
Un realmente ajutor. Top 3 beneficii care te vor convinge.

 
Somnul poate parea o etapa destul de usoara in prima parte a sarcinii. Provocarea apare dupa ce burtica incepe sa capete forma iar centrul de greutate este tot timpul in fata.Acest faptu duce la o incordare mai mare a coloanei si au ca rezultat dureri de spate. Desi mamicile pot duce in ''spate'' multe, durerile survenite odata cu sarcina sunt destul de dificile si adeseaprovoaca insomnii .
Te intrebi daca exista solutie?
Cu siguranta, perna pentru sarcina a fost conceputa special pentru mamici, din grija pentru un somn linistit si confortabil, pentru ca aceasta sa resimta mai putin presiunea burticii si durerile lombare.
Daca esti la inceput de drum draga mamica, iti recomandam sa stai aproape, pentru ca in continuare vom detalia multe aspecte care te vor ajuta sa alegi cea mai buna varianta de perna de sarcina care ti se potriveste. 


1.Ce este o perna pentru sarcina si cand se foloseste?
Perna pentru sarcina a fost conceputa pentru a oferi gravidelor o postura cat mai confortabila in timpul somnului. Odata cu cresterea bebelusului si burta gravidei sufera modificari, iar coloana este cea care sufera cel mai mult. 
Cu efecte benefice asupra durerilor de spate, perna pentru sarcina diminueaza durerile si crampele aparute odata cu inaintarea sarcinii si reduce presiunea pusa pe zonele suprasolicitate.
Se recomanda ca perna de sarcina sa fie folosita incepand cu varsta de 20 de saptamani a fatului, pentru ca atunci incep in mare parte primele dureri si tot atunci se instaleaza  presiunea asupra spatelui . Daca consideri necesar, o poti folosi inca de la inceput. Mai bine sa prevenim decat sa reducem durerile, asa este?
2.Cat de utila este o perna pentru sarcina?
Corpul unei femei insarcinate va trece prin multe schimbari si nu doar acesta dar si starile gravidutei vor fi diferite de la o zi la alta datorita fluctuatiei hormonale. Ce mai lipseste din aceasta ecuatie? Lipsa somnului. Cu siguranta ultimul lucru pe care si-l doresc mamicile sau viitoarele mamici sunt ore pierdute de somn. Aici intervine utilitatea pernei destinata sarcinii, practic somnul va fi confortabil, pozitionarea va fi una corecta si totodata bebelusul va simti aceste efecte pozitive.
Perna ofera o sustinere a corpului, a spatelui, a coloanei si reduce efectul trezilor repetate, fie pe timp de zi sau pe timp de noapte.In plus, lungimea pernei pentru sarcina ajuta si la relaxarea gatului, a burticii sia piciorelor, putand fi pozitionata intre genunchi.  Acest lucru va avantaja viitoarea mama insa nu numai, bebelusul de asemenea se va bucura de efectele  pozitiei corecte pe care mama o are, va avea loc mai mult in vburtica si se va relaxa. Vazuta ca un suport de burtica, perna reuseste sa linisteasca fatul, deci si numarul de loviri va fi redus cantitativ.

Perna de sarcina ofera suport in zona lombara, in fata abdomenului sau intre coapse si reuseste cu tarie sa reduca efectele nervilor sciatici, o problema destul de intalnita la femeile insarcinate.
Un efect pozitiv se remarca si asupra crampelor la picioare ale gravidutelor, reducandu-le, deoarece se modifica centrul de greutate.
Cu alte cuvinte, perna pentru sarcina este ideala nu numai pentru gravidutele ci si pentru parteneri. Te intrebi de ce spunem acest lucru? Somnul va fi mai confortabil si pentru el, stiind ca al sau copilas si partenera se bucura de calitatea unui somn odihnitor si relaxant.
Perna pentru sarcina este mutifunctionala, utilitatea ei ramanse si dupa sarcina, chiar si dupa nastere poate fi un real ajutor, folosita pentru alaptare sau pentru o buna pozitionare a corpului, un sprijin dupa nasterea prin cezariana.

                                                   


3.Ce tipuri de perne pentru sarcina exista?
Exista pe piata numeroase modele de perne de sarcina, in diferite forme, modele sau realizate din diverse tipuri de materiale. Cum stii care este potrivita?
Pentru inceput este util sa verifici duritatea acesteia, o perna prea dura poate fi de asemenea incomoda.  Alege ca perna sa fie din materiale de calitate, care sa nu supraincalzeasca corpul si sa iti ofere confort in timpul orelor de odihna. Fii atenta si la marimea pernei pentru sarcina, sa fie optima pentru corpul si burtica ta.
Uite cateva modele de perne care sunt printre cele mai cautate de mamici:
- perna tip plan inclinat, folosita de mamicile care se confrunta cu refluxul gastrointestinal este o alegere buna datorita efectelor pozitive pe care le are. Multifunctionalitatea ei se transfera si catre bebelus deoarece poate fi folosita ca sprijin in timpul hranirii cu biberonul sau in timpul exercitiilor pe burtica ale copiilului.
- perna pentru sarcina tip bastonas, de asemenea se afla printre preferintele mamicilor, oferind sprijin si totodata poate fi folosita si dupa nastere, atat de catre mamici cat si de catre pitici.

                                                  

- perna tip U sau C, este folosita in perioada sarcinii pentru a sustine burtica, spatele, zonele cu presiune ridicata spre a-i oferi confort mamei inca din primele zile de sarcina. Utila chiar si dupa nastere, deoarece te ajuta in procesul alaptarii si iti usureaza munca, reducand presiunea asupra abdomenului sau asupra zonei lombare. Alaptarea va fi un proces usor, chiar si in perioada de recuperare. Ajuta la pozitionarea corecta a coloanei vertebrale, reducand riscul unei posturi gresite de-a lungul timpului.

             

                                              

4
Un realmente ajutor. Top 5 beneficii care te vor convinge.
Te-ai convins ca nu este doar un moft sa folosesti o perna speciala pentru sarcina? Putem spune ca perna pentru sarcina a devenit o necesitate de-a lungul timpului si un produs preferat de gravide. Iata sumarul motivelor pentru care si tu, daca esti insarcinata, ar trebui sa iei serios in considerare achizitionarea unei perne de sarcina: 
a. Ofera sprijin si suport in timpul somnului.
b. Confort indiferent de moment, fie de relaxare, citit, somn.
c. Atenueaza durerile, presiunea pusa pe zona lombara, pe coloana vertebrala si asupra umerilor.
c. Imbunatateste circulatia sangelui.
d. Asigura o reglare a respiratiei greoaie si totodata un numar mai mic de treziri nocturne.


Daca doresti sa te convingi singura de beneficiile pernutei, noi cei din Echipa Paturica Fermecata pregatim in colectia Maternity perne pentru confortul si starea ta de bine din timpul celor 9 luni de sarcina, dar si dupa.
Te asteptam si pe grupul Paturica Fermecata sa ne marturisesti experienta ta si cum vezi tu avantajele pernei de sarcina. 

Ramai alaturi de noi, vom reveni curand cu articole de interes.

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!