🎁 Magia Crăciunului te așteaptă! Profită de 10% reducere la toate pachetele de Crăciun între 09.12 și 18.12! 🎄✨

9 lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a infasa corespunzator bebelusul

9 lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a infasa corespunzator bebelusul

                Infasarea este unul dintre cele mai benefice lucruri pe care le poti  face pentru nou-nascut. Cateva dintre avantajele infasarii sunt: somnul mai bun, un copil mai calm si o calitate a vietii mai fericita si mai buna in general! Infasarea  imita sentimentul de a fi in interiorul pantecului si astfel ajuta la calmarea copilului chiar si atunci cand are colici. De asemenea, il ajuta pe bebe sa invete cum sa doarma singur. Totusi, chiar daca infasatul bebelusului vine cu multe beneficii, nu este recomandat sa tii copilul doar in acest fel in primele luni de viata. Infasatul poate avea si numeroase dezavantaje, mai ales in cazul in care este folosit in mod exagerat sau incorect. Cu alte cuvinte, trebuie sa gasesti un echilibru intre toate activitatile pe care le ai de facut pentru cresterea armonioasa a micutului tau.

Infasarea  unui bebelus nu este ceva complicat,  insa nu este nici ceva  ce poti face chiar cu ochii inchisi, mai ales daca esti mamica pentru prima data.  :D  Exista o modalitate adecvata de a infasa copilul nou-nascut si cateva greseli pe care trebuie sa le eviti.

Inainte de a detalia  modalitatea corecta de infasare a bebelusului,  iti oferim  cateva sfaturi cu privire la alegerea paturicii de infasat.
 

5 etape de baza ale infasarii:

  1. Impacheteaza paturica in forma de triunghi, cu colturile in jos, insa fara a le suprapune.
    Partea de paturica de jos trebuie sa fie mai lunga decat cea pe care sta bebe.
  2. Asaza bebelusul pe paturica cu fata in sus, astfel incat ceafa sa sa fie exact la margine.
  3. Trage coltul lateral stanga peste bebe, in diagonala. Scoate-i manuta dreapta si roteste-l usor catre stanga, ruland paturica bine sub el.
  4. Roteste bebelusul la loc cu fata in sus si adu coltul de jos al paturicii peste bebe.
  5.  Asaza-i manuta ramasa afara pe langa corp si trage de coltul ramas tot in diagonala, impaturind ferm.
    Trage acest ultim colt pe sub bebelus pana il inconjori o data si prinde capatul ramas cand il ridici.
                                                                   

Iata si cateva lucruri de retinut pentru a-ti infasa bebelusul corect:

  1. Nu infasa prea bine /strans copilul. Infasarea stransa poate disloca soldurile copilului si le poate pune in pericol pentru displazia de dezvoltare a soldului.
  2. Pentru a sti daca infasarea este corecta sau este prea tare stransa, poti face verificare folosind 2-3 degete. Daca este corecta trebuie sa poti introduce degetele in interiorul paturicii.
  3. Nu lasa paturica sa atinga obrazul copilului, deoarece ar putea crede ca patura este sanul tau. Acest lucru poate provoca confuzie (si poate face copilul sa planga in loc sa se simta linistit).
  4. Asigura-te intotdeauna ca bratele copilului tau sunt drepte in interiorul paturicii si nu sunt blocate intr-o pozitie incomoda sau nepotrivita.
  5. Nu intinde picioarele copilului. Partea inferioara a paturicii ar trebui sa ramana suficient de libera pentru a mentine picioarele copilului la pozitia lor naturala.
  6. Infasarea poate determina supraincalzirea copilului. In afara de a alege piese din bumbac 100%, care sunt usoare si respirabile, trebuie sa pastrezi si camera copilului la o temperatura confortabila pentru acesta.
  7. Daca la prima infasare copilul tau o sa planga, nu renunta. Este nevoie de timp pentru unii bebelusi sa se adapteze.
  8. . Indiferent daca copilul tau este infasat sau nu, intindeti intotdeauna copilul pe spate cand doarme pentru a preveni riscul de sufocare  sau de sindrom de moarte subita a sugarului.
  9. Infasarea este extrem de benefica pentru nou-nascuti, insa poate fi periculoasa pentru bebelusii mai mari  care incearca acum sa se  dea peste cap. Cel mai bine este sa folosesti infasarea doar pana la 3 luni.
 

    Este posibil sa  dureze  ceva  timp pana cand tu si micutul tau te vei obisnui cu ideea de infasare.  De asemenea, infasarea  trebuie facuta in mod corespunzator pentru a evita greselile care pot afecta cresterea si dezvoltarea bebelusului. Speram ca aceste sfaturi iti vor fi de folos. :)

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!