7 sfaturi de care sa tii cont cand alegi scaunul auto pentru bebe

7 sfaturi de care sa tii cont cand alegi scaunul auto pentru bebe
       
        Nasterea unui copil ne face sa trecem printr-o suta si o mie de emotii si stari dar si prin multe magazine sau cautari  online. Printre cele mai importante achizitii din lista se afla si cumpararea scaunului auto. Asadar, alocati-va tot timpul necesar pentru a va decide asupra modelului care se portiveste perfect copilului vostru, dar si masinii pe care o detineti. 
       Este important sa achizitionam un scaun auto pentru bebe inainte ca el sa se nasca. La iesirea din maternitate, o sa aveti nevoie de  scaun pentru a-l putea transporta pe bebe acasa in cel mai sigur mod. 

        Sfaturi pentru alegerea scaunului auto 

        1. Alegeti un scaun auto potrivit greutatii si varstei copilului tau. 
        
Scaunele auto pentru copii sunt impartite in 5 grupe, in functie de greutate si varsta:
  • Grupa 0: 0-10 kilograme (de la nastere pana pe la 6-9 luni)
  • Grupa 0+: 0-13 kilograme (de la nastere pana la maxim 15 luni)
  • Grupa 1: 9-18 kilograme (de la 9 luni pana la 4 ani)
  • Grupa 2: 15-25 kilograme (intre 4 si 6 ani)
  • Grupa 3: 22-36 kilograme (intre 6 si 11 ani)
In prezent pe piata sunt scaune auto care combina mai multe grupe de varsta, avand mai multe accesorii potrivite fiecarei varste. Puteti lua in calcul aceasta varianta inca de la inceput chiar daca investitia este putin mai mare.

        2. Verificati daca este certificat/omologat
        Certificarile va garanteaza ca acel produs a fost testat si evaluat de specialisti si poate sa ii asigure siguranta copilului vostru.
        Scaunele auto pot fi testate si aprobate in conformitate cu doua reglementari si anume: ECE R44 03 & 04 sau ECE R129.
        Ce inseamna acest lucru mai exact? Va asigura faptul ca scaunul a fost testat si a rezistat la impact frontal la viteze de 50km/h si 55km/h, si la impact din spate la o viteza de 30km/h. 
        Daca regasiti simbolul E pe eticheta, atunci aveti certitudinea ca produsul respectiv a fost testat si verificat si corespunde asadar cu reglementarile in vigoare. 

        3. Verificati daca masina voastra are conectori Isofix
        
Isofix este un sistem de siguranta pentru scaunele auto care foloseste puncte de ancorare fixe, in locul centurilor de siguranta pentru a fixa scaunele auto pentru copii. 
        Este considerata o metoda mai sigura a instalarii scaunului, deoarece acesta este prins mai bine in loc, ceea ce inseamna ca nu exista riscul ca scaunul sa se rastoarne la o frana mai violenta sau la o curba. Majoritatea masinilor moderne de familie le au iar daca masina voastra nu are, nu va faceti probleme. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati baza Isofix ce trebuie instalata in masina. E important sa aiba o instalare usoara si sigura iar acest lucru se poate verifica rapid cu ajutorul indicatorilor de la Isofix care arata clar daca montarea s-a facut intr-un mod corect sau din contra incorect. 

        4. Designul - nu este criteriu tocmai decisiv insa are si el aportul sau in luarea deciziei finale. Din experienta va sfatuim sa alegeti culori care rezista la murdarie, asa incat sa nu fiti nevoiti sa spalati husele frecvent.

        5. Alegeti producatori cunoscuti - Intrucat siguranta copilului se afla pe primul loc, recomandarea este sa nu achizitionari scaunul de la brand-uri despre care nu gasiti suficiente opinii macar online. Verificati forunuri, recenzii sau grupuri de parinti atat timp cat credeti ca e necesar pana cand sunteti siguri pe ceea ce decideti sa cumparati. Pana la urma investim in viata copilului nostru. 

        6. Verificati sa se potriveasca masinii voastre
        Este important sa testati efectiv in masina aceste scaune auto, pentru a vedea care dintre ele se potriveste spatiului aferent dar si sa fie conform cu setarile masinii. 

       7. Sa fie confortabil pentu bebe/copil
        Important pentru somnul copiilor in masina sunt si pozitiile in care se poate inclina scaunul auto dar si materialul din care este confectionat scaunul.

      Retineti ca alegerea scaunului auto potrivit fiecarui copil este o decizie importanta si merita tot timpul vostru. Nu este o decizie usoara insa suntem convinsi ca veti face cea mai buna alegere fiindca ideala este o calatorie cu un scaun auto cat mai sigur si confortabil, nu-i asa? 
Din experienta noastra ca parinti, faptul ca initial ne-am documentat temeinic, a facut ca si acum copilasul nostru cel mic, care are deja 8 ani, sa prefere in continuare scaunul pe care il are de la nastere. 

       Imbratisari, 
Andreea 

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!