8 Super Fructe recomandate in sarcina

8 Super Fructe recomandate in sarcina
       Printre primii pasi pe care ii face orice femeie cand afla ca este insarcinata, este acela de a se informa cu privire la ceea ce ii este benefic sa manance in cele 9 luni. O alimentatie  corecta si sanatoasa ajuta la dezvoltarea bebelusului dar si la  prevenirea complicatiilor la  nastere. Consumand fructe esti mai puternica, mai energica si iti poti desfasura activitatea de zi cu zi in mod optim.
Fructele joaca un rol important in timpul sarcinei deoarece sunt principala sursa de substante minerale si vitamine. Hranirea cu fructe  te ajuta  sa–i oferi corpului substantele nutrivite  de care are atata  nevoie.

Dar care sunt cele mai indicate fructe in timpul sarcinii?
 Din  fericire lista  este  lunga  si  avem  de  unde  alege  in  cazul  in  care   nu ne  sunt pe  plac  unele variante .
Asadar, cele mai  recomandate fructe  in sarcina  sunt :
1. Caisele- acestea  contin vitaminele A, C si E, calciu, fier, potasiu, beta caroten, fosfor, siliciu. Toate aceste nutrimente ajuta la cresterea si dezvoltarea bebelusului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajuta la intarirea oaselor si al dintilor.
2. Strugurii-  sunt o sursa de vitaminele C si K, folat, antioxidanti, fibre, acizi organici, pectina. Nutrimentele din struguri pot sa ajute schimbarile biologice care apar in timpul sarcinii.
3.Merele- Se numara printre fructele cele mai sanatoase, recomandate cu precadere in timpul sarcinii.
Un studiu a relevat ca merele consumate in sarcina pot reduce semnificativ riscul de aparitie a astmului sau a altor afectiuni respiratorii ale copilului.

4.Portocalele  sau  citricele in  general -  sunt fructe cu rol foarte important pentru sustinerea imunitatii gravidei. Portocalele sunt bogate in vitamina C, ajuta la intarirea sistemului imunitar si previn virozele.

5. Bananele- Aceste fructe sunt ideale in timpul sarcinii, deoarece contin mult fier, un mineral esential pentru transportul oxigenului si al substantelor nutritive catre toate organele si tesuturile si pentru prevenirea anemiei. Bananele pot ameliora senzatia de greata si stimuleaza pofta de mancare a femeii insarcinate.
6.Rodiile- Contin cantitati bune de energie, calciu, acid folic, fier, proteine โ€‹โ€‹si alti nutrienti. De  exemplu, vitamina K joaca un rol important in intarirea atat a oaselor mamei si a bebelusului.
7. Mango- este bogat in vitaminele A si C. Fructele de mango sunt indicate in sarcina deoarece amelioreazฤƒ tranzitul intestinal, previn constipatia, confera energie si sprijina buna functionare a sistemului imunitar.
8. Cirese- Ciresele sunt o mare sursa de vitamina C. In timpul sarcinii, vei avea nevoie de cantitati suficiente de vitamina C pentru a lupta impotriva infectiilor, cum ar fi raceala dar si contra eruptilor cutanate.



Acestea  sunt  doar   cateva  dintre  fructele  care  aduc  beneficii  in  sarcina.  La sfatul medicului sau in functie de sezonul in care te afli, acest top poate fi schimbat.
Cert  este  ca  cele  mai  bune  fructe  sunt  sunt cele care nu-ti fac rau nici tie  si nici bebelusului.
Imbratisari! 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!