Cum alegi cea mai buna saltea pentru bebe?

Cum alegi cea mai buna saltea pentru bebe?

 Gasirea unei saltele pentru bebelusi poate  fi  o  sarcina  destul de dificila avand in vedere diversitatea de care ne bucuram astazi cand vine  vorba despre preturi, calitate sau  modele.
Probabil va intrebati care sunt criteriile de care  e nevoie  sa  tinem cont atunci cand e momentul sa achizitionam acest produs. Cum gasim cea mai buna salteluta pentru bebelusi? Dar pentru copilasi mai mari? Care este salteluta care ofera o postura corecta a corpului celor mici, in timp ce dorm?
 Ei bine,nu este o lista scurta insa o sa detaliem fiecare aspect in parte aici. Sa incepem J

1. Calitatea 
Bebelusul isi va petrece destul de mult timp in patut fie pentru a se odihni, fie pentru a-si desfasura fel si fel de activitati si jocuri. Asta nu ne  face pe noi parintii decat  sa acordam si o importanta mai mare calitatii saltelei pe care o dorim sa o achizitionam. Un somn odinitor influenteaza starea de dispozitie, pofta de mancare dar si multe  alte aspecte  care  au impact asupra celor mici. La un somn linistit si confortabil contribuie asadar si  salteluta asa ca este important ca  si materialul din care e confectionata  sa  fie  unul anti-alergic,anti-transpiratie, anti-sufocare si anti-acarieni.
Sursa: Unsplash

2.Certificarea
   Un lucru esential la care trebuie sa  ne  uitam este acela daca salteluta  este omologata.  Daca  exista certificarea Oeko-Tex, asta iti arata ca  acel produs a  fost testat pentru substante nocive, iar acest lucru iti da certitudinea ca nu au fost folosite substante precum vopsea sau orice  altceva ce poate sa ii fie  daunator micutului tau. Atat exteriorul saltelutei ( husa) cat si interiorul trebuie sa respecte normele de siguranta impuse de catre organismele de control. Exista atat saltele fabricate din materiale sintetice, cat si din materii prime naturale. In ambele cazuri este foarte important ca certificarile sa ofere garantia sigurantei pentru cei mici, sa existe descrieri clare ale tuturor straturilor saltelei, indicatii pentru varsta, kilograme, modalitati de curatare etc.


3.Fermitatea si densitatea saltelutei  
Recomandat este  sa  alegi o  salteluta  care este ferma. O saltea moale poate  creste  riscul de  sufocare  sau al aparitiei mortii subite. Salteaua  care nu are o fermitate prea mare sau prea mica nu va putea sa asigure bebelusului tau nici un somn odihnitor dar nici o pozitie adecvata de somn.

Daca am stabilit ce este recomandat in materie de fermitate, sa  vedem ce alegem atunci cand vorbim de densitatea saltelutei. Ce insemana mai exact aceasta  densitate ?  Simplu, densitatea mai mica inseamna mai mult aer, densitatea mai mare inseamna mai mult material (spuma) adica  si o fermitate mai ridicata automat.

4.Grosimea
Aici lista este una lunga in functie de producator. Sfatul specialistilor este de a alege o salteluta cu o grosime de cel putin 8-10  cm, asta pentru  a  sustine  cat mai bine corpul bebelusului. Depinde insa si de patut, ce fel de somiera are, din ce materiale este facut si ce inaltime au etajele pe care urmeaza sa fie folosita salteluta. 


5. Dimensiunea
 
Opteaza pentru salteua care se potriveste exact dimensiunii patutului achizitionat. Daca dimensiunea nu e  cea potrivita  si  exista  spatiu intre marginea  saltelei si cadrului patului, atunci riscul accident poate creste. In principiu, cea mai buna saltea  este  cea recomandata chiar de catre producatorul patutului.

 De exemplu,varianta de salteluta 120x60 cm se foloseste de la nou nascut pana la 3 anisori aproximativ. Dupa varsta de 3 anisori, poti opta pentru o varianta precum 90x200 cm. Este o dimensiune  ce  iti poate fi  folositoare pana la pragul de 12-15 ani ai copilului. Daca spatiul o sa iti permita dupa varsta de 15 ani, o investie buna in materie de saltea(si implicit pat) poate sa  devina cea de  dimensiunea 140x200 cm. Adolescentii au nevoie de spatiu, confort si sa se simta liber. Insa cu siguranta decizia trecerii de la pat de 1 persoana la cel dublu o veti lua impreuna la momentul potrivit.

6.Ventilatia
 
Ce presupune acest lucru? Daca in salteluta  exista orificii laterale  de ventilare, asta nu poate  decat sa  te  bucure deoarece acele orificii nu fac decat sa  lase aerul sa  treaca prin umplutura  saltelei. Astfel salteluta “respira” , avand astfel o durata de folosire mai lunga.


7.Materialul
 
Acorda o atentie suficienta materialului din care sunt confectionate saltetele.  O  sa  le intalnesti in comert in diverse  tipuri si anume :

  • din spuma;

Doua dintre motivele  pentru care parintii aleg aceasta varianta sunt: durabilitatea si faptul ca nu produc zgomot.

  • cu arcuri;

Acestea sunt déjà o optiune destul de populara in randul parintiilor. Daca ai de gand sa alegi aceasta varianta intereseaza-te despre  fermitate , numarul de arcuri dar si compozitia acesteia.

  • din fibre naturale.

In top 3 avantaje la acest tip de salteluta parintii clasifica: buna ventilatie, nu produce zgomot si este  un bun absorbant al miscarii. Cel mai frecvent este stratul de cocos utilizat atat integral cat si in combinatie cu latex sau spuma.


8.Pretul
 Difera in functie de producator,insa un lucru e cert: gama este una variata iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Nu uita insa ca pretul reflecta calitatea saltelei si investitia in cercetare, asa incat saltelutele cu pretul mai ridicat au trecut prin mai multe faze de analiza, teste si certificare. Pana la urma am putea spune ca salteluta nu este un produs pe care sa il folosesti la un singur copilas, data fiind greutatea celor miciin primii 1-3 ani, astfel ca o putem vedea ca pe o investitie pe termen lung ( pentru al doilea copilas sau oferita in dar).


9. Durabilitatea
  
Pe langa criteriile detaliate mai sus, mai adaugam si  durabilitatea. Este  un element cheie in alegerea saltelutei.

Protectia saltelutei patutului pe care doarme bebe este foarte importanta pentru a o avea pe termen lung in aceeasi forma si cu aceleasi proprietati benefice pentru micutul tau. Iar pentru a te bucura de  o durabilitate  cat mai lunga  a  saltelutei, iti sugeram sa achizitionezi si o protectie impermeabila pentru patut. Chiar in gama de produse pe care le realizam, vei gasi protectii impermeabile care nu acopera in totalitate salteluta, ci doar suprafata plana a acesteia. Isi indeplinesc cu success rolul de protector impotriva umezelii, sunt usor de folosi si schimbat. Iar marele avantaj este ca in magazinul nostru sunt disponibile pe toate marimile de saltelute intalnite in mod obisnuit in piata.


    Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa va  intreb si pe  voi dragi parinti:  care au fost factorii care au contribuit la  alegerea saltelutei bebelusului vostru? Asteptam cu interes sa  citim raspunsurile voastre.
PS: Daca inca nu sunteti in comunitatea noastra de mamici, va invitam sa  o faceti fie pe Facebook, fie pe  Instagram.

   Pe  curand !


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!