9 sporturi recomandate copiilor de la mic la mare

9 sporturi recomandate copiilor de la mic la mare
    Copiii iubesc miscarea, iar asta nu poate decat sa ne bucure, tinand cont de numeroasele beneficii pe care sportul si miscarea in general le are asupra sanatatii si starii de bine a celor mici. 
 Poate ca al tau copilas da semne ca i-ar placea un sport anume inca de mic, vanzandu-l cu mingea zi de zi sau balacindu-se in cada cate o ora :)

Cum alegeti impreuna sportul pe care sa il practice mai mult timp? Cum iti dai seama daca i se potriveste sau nu? 
Ce beneficii reale aduce sportul in viata copiilor? 
  • intareste sistemul imunitar 
  • mentine corpul in stare buna 
  • imbunatateste concentrarea 
  • contribuie la un somn de calitate 
  • creste increderea de sine 
  • disciplineaza
  • previne obezitatea infantila
Hai sa vedem o lista cu 9 dintre cele mai frecvente sporturi pe care copiii le practica inca din primii ani
  1. Inotul
Este o activitate pe care si copii foarte mici, de sub 1 an, o pot practica. Previne frica de apa, armonizeaza corpul si antreneaza respiratia corecta. 
Poate fi practicat in interior in orice perioada a anului. Cei mai multi copilasi iubesc balaceala. 

Sursa foto: Usplash

      2.  Dansul 
Este un sport ideal pentru toti copiii. Cei mai energici cu siguranta vor alege clasele in care se danseaza in ritm alert, iar cei mai sensibili vor alege poate balet. 
Dansul ofera energie, bunadispozitie, tonus si veselie. Este important ca cei mici sa testeze mai intai mai multe tipuri de dans apoi sa decida fata ce care au cea mai mare atractie. 

     3. Baschet si handball
Sporturi practicate de catre copiii scolari in general, sunt axate pe dezvoltarea spiritului de echipa, unitate, concentrare pe joc pentru o perioada mai lunga de timp. Contribuie la dobandirea rezistentei la efort, armonizeaza si dezvolta sistemul muscular. 

      4. Fotbal 
Contribuie la dezvoltarea vitezei , agilitatii si concentrarii in timpul jocului. La fel ca baschetul si handbalul, dezvolta mult rezistenta a efort si munca echipa. 

Sursa foto: Usplash

      5. Arte martiale/Karate 
  Sporturi, asa cum le este si numele, ce au in spate o advarata arta. 
Ce va castiga copilul tau practicandu-le? 
- capacitate de concentrare, focus pe o sarcina data ( inclusiv imbunatatirea rezultatelor scolare) 
- disciplina
- increderea in sine 
- capacitatea de a se autoapara in cazul unui pericol 
    
     6. Volei 
Un sport alert, ce poate fi practicat de catre copiii de varsta scolara. Creste rezistenta a efort indelungat, contribuie la dezvoltarea abilitatii de munca in echipa. Este un sport dinamic, recomandat copiilor competitivi, energici si care isi doresc mereu sa fie in miscare. 

    7.  Tenis 
Un sport in care focusul este principala arma pentru castig. Ajuta copiii sa se dezvolte armonios, sa dobandeasca disciplina si concentrare pe o sarcina data. 

Sursa foto: Usplash

  8. Gimnastica 
Cei mici se pot bucura pe deplin de acest sport, indiferent daca isi doresc sa faca sau nu performanta.  Gimnastica armonizeaza corpul, ofera un tonus bun, rezistenta la efort si concentrare. 

  9. Balet 
Ales in special de catre fetite, baletul armonizeaza corpul, dobandind: o postura dreapta si corecta a corpului, eleganta si rafinament. Din nou, este un sport care disciplineaza. 

     Toate aceste sporturi au urmatoarele avantaje, extrem de importante pentru copilasii nostri: energizeaza, previn obezitatea infantila, previn sedentarismul, ofera energie, apartenenta la grup si placerea practicarii unui sport preferat. 
 Important este ca cei mici sa testeze cat pot de multe sporturi si sa il aleaga pe cel pe care sa il practice cu placere, indiferent ca isi doresc sa faca sau nu performanta. Sanatatea este cel mai mare castig! 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!