Bagajul de maternitate - Kit Esential Pentru o Nastere fara Griji

Bagajul de maternitate - Kit Esential Pentru o Nastere fara Griji
1. Ce este bagajul pentru maternitate?
2. Cand ar trebui realizat bagajul pentru maternitate?
3. Ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate?
4. Top 3 sfaturi de care sa tii cont cand pregatesti bagajul pentru maternitate.


 Febra pregatilor se apropie draga viitoare mamica? Inca nu te-ai apucat de bagaj? Ai inceput sa pregatesti lucrurile necesare celui mai minunat si importat moment din viata si nu stii daca ai ai pregatit totul?
Nu te panica! Echipa Paturica Fermecata iti vine in ajutor pentru ca etapa pregatirilor sa fie una usoara pe care sa o resimti cat mai putin si sa te poti concentra pe momentul care cu adevarat conteaza.
Sarcina si etapa nasterii sunt doua evenimene unice pentru o femeie, tocmai de accea panica intervine in subconstientul nostru din dorinta de a asigura tot ce este bun si necesar copilasului. 
Daca esti mamica, viitoare mamica si nu numai, te invitam sa ramai aproape, urmeaza sa-ti prezentam informatii ce iti pot fi de ajutor in realizarea bagajului de maternitate. 
Sa incepem.


1. Ce este bagajul pentru maternitate?
Bagajul de maternitate poate fi definit de la o mamica la alta intr-o multitudine de feluri. Cert este, ca pe langa produsele necesare nasterii si bebelusului, acest bagaj este incarcat si de emotii, trairi noi, necunoscute si dorinta de a-ti strange la piept puisorul. In pregatirea lucrurilor destinate acestui moment unic, este posibil sa uiti anumite detalii, emotiile isi vor spune cuvantul sau pur si simplu lipsa de experienta. Pentru inceput, recomandarea noastra este sa intocmesti o lista pe care sa notezi cateva produse pe care le consideri importante pentru venirea pe lume a bebelusului. Incepe din timp sa pregatesti lucrusoarele si nu lasa pe ultimul moment, vestea nasterii s-ar putea sa te surprinda, iar bagajul sa nu fie inca terminat.

                                                       


2. Cand ar trebui realizat bagajul pentru maternitate?
Desi poate vei fi nerabdatoare sa-ti pregatesti bagajul mai devreme, indicat este ca incepand cu luna a 7a sa incepi usor sa adaugi produse in gentuta. Cu cat sarcina evolueaza mai mult, cu atat cumparaturile vor fi o etapa neplacuta si oboseala isi va spune cuvantul. Bagajul de emotii este plin si in momentul mult asteptat este mai simplu sa asezi rapid in masina gentuta deja pregatita decat sa pleci la drum nepregatita. In functie de spitalul in care vei naste, de stat sau privat, informeaza-te din timp in privinta lucrurilor pe care cei de acolo le solicita si incearca sa le pregatesti din timp bifand pe listuta ta cate unul. Organizarea este cheia in realizarea bagajului si iti va usura munca.

                                                           


3. Ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate?
In febra pregatirilor noi ca mamici , cred ca daca ar incapea am adauga toata casa doar sa stim ca bebelusii nostri vor avea parte de tot ce este mai bun. Daca nu ti-ai pregatit listuta, noi o avem pregatita si iti venim in ajutor. Pentru inceput, bagajul de maternitate ar trebui sa contina urmatoarele lucrusoare:
Actele necesare internarii precum si actele necesare copilasului. Evident ca o sa ai nevoie de documente de identitate si medicale, cei de la receptia spitalului vor avea nevoie sa le prezinti dosarul de maternitate pentru a cunoaste situatia si specialistul ce a urmarit sarcina. Ai grija sa adaugi tot ce tine de acte, analize, recomandri si orice alte investigatii ai realizat pentru tine cat si pentru noul membru al familiei.
- cartea de identitate a parintilor
- certificatul de casatorie
- dosarul de maternitate
- Hainute. Adauga in bagaj schimburi necesare zilelor pe care le vei petrece in spital, atat pentru tine cat si pentru bebelus daca este cazul. Incearca sa selectezi hainute comode, cat mai comode. Corpul tau va avea nevoie de confort dupa momentul mult asteptat, indiferent de modalitatea de nastere. Printre hainute adauga, pijamale, lenjerie intima si daca este cazul un corset care sa ti asigure sprijin dupa nasterea prin cezariana. Pentru al tau copil, adauga body-uri si pijamalute cu totul pentru a-ti usura procesul de imbracare. Nu uita sa adaugi si hainute pentru externare, pentru momentul mult asteptat- externarea. O paturica de infasat ar fi ideala pentru scoatere din maternitate a micutului, poti alege o varianta mai groasa sau o paturica destinata sezonului cald fara a imbraca bebelusul cu o multime de articole.



- Produse de ingrijire si obiecte personale. Poti adauga atat pentru tine cat si pentru bebelus. Nu multe, strictul necesar, dar care sa-ti asigure o ingrijire si o igiena pe durata spitalizarii. Poti adauga produse pentru igiena corpului atat pentru tine cat si pentru bebelus, igiena orala, hidratare, dischete pentru curatare, prosopel, comprese sterile si ser fiziologic. Nu uita sa adaugi cateva scutece pentru bebelus, in caz ca nu vei primi in maternitate, alaturi de o crema necesara ingrijirii acestei zone.
- Produse destinate bebelusului. Am mentionat hainutele, dar nu uita sa adaugi si o paturica daca ti se permite aducerea din exterior. Alege sa adaugi bavete antiregurgitare pentru ca alaptarea este un proces care va incepe inca din maternitate si umezeala hainutelor va fi frecventa. Acorda o atentie sporita articolelor care vor lua contact direct cu pielea copilului, alege materiale organice pentru ca micutul tau sa nu intre in contact cu alergii. Fii o mamica precauta si adauga in bagaj muselina, si inainte de a aseza copilasul pe orice surafata, ai grija ca sub bebe sa se afle o muselina organica care sa-i protejeze pielea .
                                
                                                            
- Accesorii. O sa ai nevoie si de cateva accesorii, draga mamica pe care o sa trebuiasca sa le adaugi in bagaj.  Nu uita incarcatorul telefonului, pentru ca iti vei dori sa comunici cu cei dragi, poti adauga o carte pentru momentele in care te relaxezi, cand cel mic a fost hranit corespunzator si se odihneste.
Printre accesorii este nevoie sa adaugi si scoica auto pentru cazul in care vei transporta copilasul cu masina. Asigura-te ca folosesti o paturica pentru scoica sau scaun auto pentru plusul de confort si siguranta bebelusului.

                                            


Acum ca bagajul este pregatit, bebelusul poate veni pe lume intr-o armonie si intr-un mediu plin de iubire, la pieptul mamicii ce se pregateste de 9 luni pentru aceasta intalnire. Pregatirea bagajului din timp este benefica pentru tine deoarece iti va oferi siguranta unui bagaj complet si mai putine emotii si sentimente de panica. Odata cu finalizarea acestuia, te poti bucura de cateva momente de relaxare, de ultimele zile cu burtica, odihneste-te corespunzator. Perioada ce va urma te va solicita poate mai mult ca deobicei.

De peste 7 ani noi lucram cu inima alaturi de viitoarele mamici, asigurand pentru puii lor produse de inalta calitate, sigure, certiificare, ce aduc confort, stare de bine si somn linistit zi dupa zi. 
     In incheiere, iti dorim nastere usoara si sa te bucuri de fiecare moment alaturi de bebelusul tau!

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!