Cum Alegi cea mai Buna Perna pentru Bebelusul tau?

Cum Alegi cea mai Buna Perna pentru Bebelusul tau?
De ce ar trebui sa tii cont in alegerea pernutei destinate bebelusilor?
Din ce material este confectionata o perna destinata celor mici?
De cate feluri pot fi pernutele pentru bebelusi? Recomandarea noastra.

Riscuri la care supui bebelusul folosind o pernuta nonconforma.

Inca din maternitate, suntem siguri draga mamico, ca ai auzit expresii precum: '' Nu folosi perna ca al tau copil va dormi rau'', '' ii vei crea probleme ''. Opinii populare cu sau fara o samanta de adevar, care ne-au facut pe noi mamicile sa ne intrebam, oare care ar fi perna potrivita pentru bebelusul nostru?
Cu siguranta, perna potrivita este cea recomandata de specialisti si cea destinata exclusiv bebelusilor si categoriei de varsta.
Daca esti mamica si iti doresti sa gasesti cea mai potrivita pernuta pentru al tau prichindel, atunci stai alaturi de noi, urmeaza sa-ti detaliem informatii de interes adunate din experienta si sfatul specialistilor.
1. De ce ar trebui sa tii cont in alegerea pernutei destinate bebelusilor?
In alegerea pernutei, tu draga parinte si nu numai, va trebui sa tii cont de mai multi factori. Perna, pentru inceput trebuie sa ofere confort. De ce spunem asta? Simpla pozitie inconfortabila pentru bebelusi nu numai ca provoaca neplaceri dar si riscuri majore pentru corpul acestora. 
Acum, vom intra in detaliu si iti vom prezenta principali factori ce vor face ca alegerea ta sa fie una ideala:
a. Varsta- Un principal factor de care sa tinem cont in alegerea pernutei. Te intrebi de ce? Hai sa facem un joc de imaginatie pentru tine draga parinte. Imagineaza-ti ca iti cumperi o pereche de incaltaminte mai mare decat cea potrivita. Oare vei putea merge? Iti vei putea desfasura activitatea? Picioarele tale vor avea o pozitie comoda? Care sunt riscurile la care te supui?
Asa se intampla si cand bebelusii dorm pe pernute mai mari decat varsta lor. Pozitia incomoda poate afecta nu numai starea de bine dar poate duce si la probleme de sanatate.

                                         

b. Materialul. Un alt factor foarte important de care trebuie sa tinem cont. Indiferent de varsta copilasului, pielea acestora este sensibila. Fata micutilor ia contact direct cu perna ceea ce face ca aceasta sa fie supusa unor riscuri daca materialul din care este confectionata o pernuta este nepotrivit pentru ei. In alegerea parintilor, se remarca bumbacul pentru ca este o testura racoroasa, combinat cu puf hipoalergenic, vatelina sau spuma cu memorie. Ai grija ca pernuta sa detina si proprietati precum antitranspiratie, sa permita pielii capusorului sa respire si ca cel mic sa nu se supraincalzeasca in special in primele luni de viata.

                                         

c. Fermitatea. De ce este acest factor important? Simplu, pentru ca al tau copil va trebui sa doarma confortabil si pentru ca a sa coloana vertebrala sa fie aliniata corect in timpul momentelor de odihna. Este necesar ca pernuta aleasa sa nu modifice pozitia corpului, sa existe un echilibru intre confort si suport. 


2. Din ce material este confectionata o perna destinata celor mici?
Fiindca am adaugat materialul la lista de factori de care ar trebui sa tii cont, este important sa stii draga mamico si ce materiale sunt recomandate. Daca iti doresti sa ii oferi confort copilasului opteaza pentru materiale organice, care sa nu detina substante toxice pentru cei mici. Pernutele concepute din aceste materiale vor avea etichete detaliate si clare, deci acorda o atentie deosebita acestui detaliu. 
Sub husa, materialul umpluturii este de asemenea important. Acesta este cel care tine pozitia corpului corecta pentru un bebelus. Alegerea parintilor este umplutura sintetica, puf, pene sau spuma cu memorie.
Aisgura-te ca al tau copilas va dormi pe o perna calitativa, in special daca acesta este la o varsta frageda. 

3. Ce tipuri de pernute pot fi utilizate pentru bebelusi (recomandarea noastra) !
Vei gasi pe diverse site-uri sau magazine o multime de pernute destinate bebelusilor, in diferite forme modele sau imprimeuri. Iti vor face alegerea sa fie una mai dificila, insa nu uita de factorii esentiali, iar al tau copilas va dormi confortabil si intr-o pozitie corecta.
Acum, iti vom prezenta cateva pernute din catalogul nostru, creatori fiind ne dorim sa oferim copiilor din intreaga lume confort si pozitie conforma si optima.
a. Pernuta rotunda semiplata- Potrivita de la nastere si pana la varsta de 6 luni, pernuta semiplata este conceputa special pentru bebelusi, ajutand prevenirea sindromului ''capului turtit'', aparut ca urmare a adoptarii unei singure pozitii de dormit pe perioada indelungata. Materialele sunt certificate Oeko-Tex si safe for children, iti ofera garantia testarii inainte de a ajunge in contact direct cu pielea copilasului tau. Am ales bumbac si umplutura de puf hipoalergenic, pentru ca somnul sa fie unul confortabil si pozitia din timpul somnului sa fie una corecta si echilibrata.

                                         

b. Perna plata- Un model clasic, creat de noi si potrivit inca de la nastere si pana la varste mai inaintate. Din aceleasi materiale de calitate si certificate, pernuta a fost conceputa sa ofere o pozitie de somn si o asezare corecta a corpului fara a o modifica de-a lungul timpului. Ambele tesaturi, plus vatelina din interior, sunt certificate OEKO TEX, astfel pot fi folosite in siguranta in contact cu pielea delicata a celor mici. Un avantaj in alegerea acestei pernute este ca pe langa faptul ca bebe doarme fara sa aiba pozitia corpului modificata datorita grosimii, pernuta este utila si in a proteja salteluta de eventualele pete de laptic.

                                          

c. Perna clasica- Realizata din bumbac de inalta calitate, pernuta noastra este potrivita copilasilor de peste 3 ani si le asigura un confort aparte in timpul somnului, fie acasa, la gradi sau in orice alt mediu.Umplutura este din puf siliconat hipoalergenic, perfect sigur pentru cei mici, ceea ce face sa fie o alegere potrivita a parintilor.
Acesta  pernuta poate fi folosita pentru dormit sau alaturi de o husa de perna, ca si perna decorativa. Umplutura isi pastreaza elasticitatea si forma timp indelungat. 
 Pernuta este usor de curatat, putand fi spalata in masina automata si se usuca repede.

                                                


4. Riscuri la care supui bebelusul folosind o pernuta neconforma.
O pozitie neconforma adoptata pentru o perioada indelungata de timp, poate supune copilasul unor riscuri neplacute. O perna normala, este proiectata a oferi confort unui adult si o pozitie pentru dimensiunile acestora. Daca al tau bebelus va dormi pe o perna neadecvata varstei, cu siguranta noptile pot fi agitate, confortul va lipsi si in cel mai rau caz postura incorecta se va instala peste timp. Pernele speciale pentru bebelusi ofera suport gatului si umerilor si nu modifica pozitia in timpul somnului. Adoptarea unei pozitii mai putin corecte poate cauza dureri la nivelul spatelui ce vor face ca starea de bine a copilasului sa fie redusa.

Acum, vei sti cu siguranta sa alegi o pernuta potrivita varstei copilasului tau. Nu ezistam sa credem ca alegerile tale sunt optime si sunt mereu luate dupa o informare riguroasa, inclusiv discutii cu medicii specialisti. 

Hai sa povestim mai multe, pe grupul nostru de mamici si sa ne spui care pernuta crezi ca este cea mai potrivita.

https://bit.ly/3KmAK4J

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!