Baita bebelusului

Baita bebelusului

Baita  reprezinta  unul  dintre  cele mai  frumoase  ritualuri  din viata   de  parinte. Sunt  convinsa  ca  abia  ai asteptat  sa  ii  faci  prima  baita  lui bebe  si   e  posibil  sa   fi  avut  si  emotii  si o  gramada  de intrebari  inainte  de a desfasura  acest ritual. :) 

Dincolo de toate sfaturile pe care o sa le primesti, ramane la alegerea ta momentul zilei cel mai potrivit pentru a imbaia bebelusul. De obicei insa, nu este indicat sa ii faci baie celui mic atunci cand este flamand sau imediat dupa ce a mancat sau in cazul in care este destul de agitat. Pe parcurs  o  sa  prinzi ,,experienta’ si   o  sa  iti  fie  mult  mai  usor  sa  iti  dai  seama care  e   momentul oportun pentru  baita. Ai incredere in instinctele tale si creaza alaturi de bebelusul tau momente frumoase tot timpul. 

                                                        

 

Astazi iti recomandam cateva produse potrivite pentru baita bebelusului tau. 

  1. Prosop  din frotir bambus sau prosop din bumbac si  frotir bambus  :) 
  • Credem cu tarie ca prosopul ideal pentru un bebelus ar trebui sa indeplineasca minim urmatoarele caracteristici:
    - sa fie un bun absorbant al apei.
    - sa fie realizat dintr-o tesatura moale, care se pastreaza si dupa contactul cu apa/spalari repetate.
    - sa prezinte gluga – pentru o stergere eficienta a pielii capului bebelusului.
    - sa aiba dimensiuni potrivite varstei.

     De  aceea,astazi iti  propunem  prosopul din frotir de bambus 100%, el  vine  cu  urmatoarele  avantaje :

  • - absoarbe cu pana la 60% mai multa apa decat prosopul clasic din bumbac.
    - are proprietati naturale antibacteriene, antifungice si antistatice.
    - densitate de  500 gr/m2.

 Cu   aceasta  varianta , bebele  tau  va avea  parte  de  un  prosopel dens, moale si foarte placut la atingere, cu proprietati demne de luat in seama.  Bambusul,  o tesatura noua dar cu proprietati incontestabile, net superioare bumbacului, este acum o alternativa excelenta pentru ingrijirea bebelusului si a copilului mic.

In cazul in care  nu preferi varianta  clasica de prosopel adica  doar  din  frotir  iti  venim in ajutor  cu un  alt  produs  si  anume: prosopelul combinat din bumbac  si  frotir.  Este  o  combinatie  perfecta pentru mamicile care isi doresc si o parte de bumbac. :)   

Ambele variante  sunt  de dimeniuni generoase de 85x85  cm  si  ghici   ce? Personalizarea pe   gluga este cadou din partea Paturica Fermecata.

Credem ca  bebelusii merita un prosop de o calitate ireprosabila din toate punctele de vedere si asta e ceea ce incercam sa oferim prin produsele din categoria dedicata baitei bebelusului

 

2. Manusa din  frotir de bambus

Manusa de baie din frotir de bambus 100% certificat este un accesoriu util in orice baie si cu precadere atunci cand un nou nascut intregeste familia.
Tesatura pe care am folosit-o pentru realizarea acestei manusi este una moale, care isi pastreaza aceasta proprietate si dupa multe spalari. Frotirul din bambus 100% certificat este o tesatura net superioara frotirului din bumbac, asa cum am amintit si mai sus. 
                                                 

3. Produse de ingrijire menite bebelusului (sapun, sampon). In principiu  se  recomanda  produse  cu  Ph neutru, delicate cu pielea bebelusului. Din experienta, iti recomandam sa folosesti mereu aceeasi gama de produse cu care s-a obisnuit bebelusul de la inceput, chiar si atunci cand trebuie sa faci bebelusului baita in alta parte decat acasa. 

4. Hainute  de    schimb  (body-uri, salopete, pijamale etc ), iti  recomandam  sa   le  ai  cat  mai aproape  de  tine  pentru  a-ti  fi  cat  mai  usor sa  te   desfasori.

5. Creme, pudra si alte produse specifice,  menite  sa  te ajute  in  situatiile  in  care  bebe  se  confrunta  cu anumite  iritatii, etc. .

6. Prosopel  mic  sau  un  burete  cu  care  sa  speli  corpul micutului.

7. Scutec de finet,  se  poate aseza in cadita pentru ca pielea delicata a bebelusului sa nu atinga peretii caditei atunci cand ii facem baita. 
                               


 

Temperatura in camera de baie trebuie sa fie de aproximativ 27 - 28°C, adica cu 2 - 3 grade mai crescuta fata de cea obisnuita din camera iar temperatura apei de baie 37 - 38°C. Verifica   sa  fie apa  la  temperatura corespunzatoare  fie  cu un termometru  special,  fie  cu  cotul.

Ce beneficii  aduce  baita  de  seara pentru bebe?

 O baie relaxanta poate fi modul ideal de a-l calma dupa o zi plina si agitata. Apa calduta si atmosfera confortabila din baie il calmeaza pe cel mic si ii induc starea de somn. Dupa o perioada in care ai repetat acest obicei, bebelusul va asocia momentul baitei cu somnul si va adormi mai usor apoi. Efectul linistitor al baitei il va ajuta sa doarma mai adanc si poate pentru mai mult timp, de  ce nu?

Baita  inseamna mai mult decat igiena. Ea  apropie si strange legatura dintre parinti si bebe. Ce mod mai frumos sa-i arati bebelusului toata dragostea ta decat prin grija si atentia pe care  i-o acorzi, intr-un mediu placut si confortabil pentru el?

In plus, apa ajuta bebelusul sa-si dezvolte simturile si sa invete mai multe despre corpul si abilitatile sale. Astfel, baita este contextul perfect pentru dezvoltarea simturilor bebelusului tau dar si a legaturii dintre voi.

 Nu  uita, baita trebuie sa devina un moment de relaxare, o placere pentru intreaga familie, un moment al jocului si al descoperirilor.

Noi  suntem gata  de  baita,   voi ? :)

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!