Bebe in masina - 7 sfaturi utile pentru un drum fara lacrimi

Bebe in masina  - 7 sfaturi utile pentru un drum fara lacrimi
  Calatoria cu masina este placuta de bebelusi in general, insa doar cand au parte de confort sau atunci cand dorm. De multe ori se intampla ca cei mici sa fie agitati in timpul calatoriilor incercand sa-ti atraga atentia prin plans, stare de nervozitate, tocmai pentru a sublinia ca ceva este neinregula sau ca ii deranjeaza. 
Inainte de a porni in calatorie si nu numai, poate fi si o scurta plimbare, este esential sa fie totul pregatit pentru ca bebelusul tau sa nu simta disconfort si senzatii neplacute.
   Daca te confrunti cu astfel de situatii frecvent in masina atunci stai aproape de noi, acest articol este pentru tine!
Iti vom prezenta cateva sfaturi utile pe care sa le iei in considerare daca planuiesti sa calatoresti cu masina cu al tau bebelus.
1. Pregateste scaunul auto corespunzator
Scaunul auto este o piesa importanta in acest puzzle daca putem spune asa. Pe durata calatoriei bebelusul va sta in acest scaunul auto si este recomandat ca acesta sa fie montat corespunzator si nu in ultimul rand, corect. Scaunul trebuie sa asigure confort copilasului pentru ca el sa poate calatori in siguranta. Pentru ca da, bebelusii dorm in marea majoritatea a timpului in masina si este esential sa aiba confort. Daca este prima data cand utilizezi scaunul auto, citeste instructiunile si asigura-te ca ai efectuat pasii corect. Pentru un plus de confort in timpul calatoriilor poti adauga si o paturica pe scaun, cel mic va simti mangaiere calda a paturicii si senzatia de somn se va instala rapid.



2. Foloseste aerul conditionat daca este cazul
Subiectul este controversat atunci cand vorbim de AC. Daca unii parinti nu-l folosesc, altii prefera sa aeriseasca masina inainte de calatorie sau pur si simplu folosesc geamurile. AC -ul poate fi folosit in anumite conditii, deoarece supraincalzirea bebelusului de cele mai multe ori il agita si ii provoaca stari neplacute. 
Sistemele morderne de aerisire au capacitatea de a modifica temperatura din masina intr-un mod placut si care nu dauneaza. Racirea temperaturii in msina trebuie realizata treptat, in asa fel incat nici copilasul si nici noi sa nu simtiti ca se intampla brusc.


3. Alege hainute subtiri si confortabile pe durata calatoriei.
In timpul plimbarilor cu masina bebelusul trebuie sa fie cat mai lejer imbracat si cat mai subtire deoarece va avea o singura pozitie, care va pune presiune pe spate si capusor, fapt ce poate duce la transpiratie sau supraincalzirea zonei respective. Alege hainute din materiale calitative, de preferat naturale, care nu dispun de multe capse, fermoar sau arici. Cu cat mai lejere, cu atat mai bine.
Bumbacul este un material foarte potrivit pentru vara, inul de asemenea, pentru ca atat bebelusul sa se bucure de calatorie cat si tu ca parinte, deoarece un copil agitat inseamna si un parinte agitat.


4.Porneste la drum cu bebelusul schimbat si hranit.
Daca vei pleca inainte de a realiza acesti pasi importanti atunci este cazul sa te astepti la cateva opriri de a lungul traseului. Ideal este ca bebelusul sa fie schimbat inainte de aporni in calatorie si in cel mai bun caz chiar si hranit pentru ca cei mici in general sunt agitati atunci cand li se face foame. Asigura-te ca inainte de a pleca la drum, dupa masa, copilasul se odihneste putin, eventual regurgiteaza pentru a nu avea surprize in timpul calatoriei. Dupa ce te-ai asigurat ca bebelusul este in regula, il poti adauga in scaunul auto si calatoria va fi un real succes.


5. Porneste la drum cand este perioada de somn a copilului.
Ce poate fi mai frumos decat o calatorie linstita si un bebelus odihnit in totalitate? Este ideal ca cel mic sa prinda somnul de amiaza in masina, deoarece vei avea parte de un drum linistit si totodata atunci cand vei ajunge la destinatie vei avea un copil odihinit, vesel si energic. Planuieste din timp calatoriile si ofera-i copilasului posibilitatea de a dormi in al sau scaunel confortabil invelit cu o paturica moale si confortabila.


6. Foloseste accesorii
Cand vorbim de accesorii integram aici si muzica linistita sau eventualele sunete albe. Pentru ca sunt renumite pentru astfel de proprietati in calmarea copilasilor, poti opta pentru acestea chiar si in plimbarile cu masina. Senzatia de ''acasa'' este una ideala pentru masina, deoarce cel mic se va simti in largul sau. Nu uita sa iei jucaria preferata, un plus, un accesoriu, in caz ca cel mic se trezeste sa aiba alaturi un '''prieten''



7.Pauze dese, cheia marilor succese.
   Daca drumule este lung, bebelusul va dormi o perioada. Dar dupa? Incearca sa faci pauze dese, poate de gustare sau de a lua aer curat de afara, aerul proasopat il va binedispune si il va obosi mult mai rapid. Starea de bine este una ideala pentru calatorie, un bebelus fericit este ceea ce-ti doresti sa vezi pe durata plimbarilor. Iar daca bebelusul este mai mare si chiar nu mai are rabdare sa stea în scaun, faceti un popas, luati o gustare, faceti o plimbare pe camp, orice numai sa parasiti masina pentru o perioada si sa îi mai consumati din energie.



    Cu alte cuvinte, sfaturile pe care le-am adunat din experientele acumulate sunt incontinuare in prezent extrem de utile pentru parinti si puse in practica in special de-a lungul calatoriilor lungi, vacante sau cu alte ocazii. Cu cat pregatesti din timp cele utile si reusesti sa ii oferi confort de-a lungul calatoriei cu atat va fi un real succes si pentru tine ca parinte si pentru bebelus.

Noi, gandindu-ne la cat de mult ne dorim ca cei mici sa se simta confortabil de-a lungul plimbarilor cu masina am realizat o paturica moale si catifelata potrivita pentru scaunul auto. Prevazuta cu insertii pentru centura de siguranta,ea este potrivita si pentru scoica si landou. Cel mic va putea sta in confort si totodata sa fie si in siguranta de-a lungul calatoriilor. 
Te invitam sa descoperi produsele noastre si de asemenea sa ne povestesti prima ta experienta cu masina de cand bebelusul face parte din viata ta, draga mamica.





 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!