Ce deserturi poate manca un prichindel de 1 an

Ce deserturi poate manca un prichindel de 1 an

   Gatitul reprezinta o activitate pe care noi mamicile o desfasuram foarte des. Insa ce ar fi daca in aceasta activitate am cere si ajutorul micutilor? Pentru ei cu siguranta ar fi o incantare si o bucurie mare sa asiste vizual atunci cand mami ii pregateste ceva bun. Poate la inceput ti se pare un pic ciudat sa gatesti alaturi de cei mici. Sigur te gandesti ca asta presupune dezordine, agitatie si poate chiar stres. Nu te contrazicem insa pe langa aceste stari, o sa ai si o satisfactie tare placuta atunci cand iti vezi copilasul cu cat drag si atentie doreste sa asimileze si el ,,arta gatitului’’. Bineinteles ca la aceasta varsta el nu poate decat sa asiste din scaunul de masa.
Si pentru ca cei mici iubesc dulciurile, ne-am gandit sa detaliem mai jos cateva retete usoare si tare gustoase care o sa le incante papilele gustative.

1. Briose cu ovaz si banane

Ingrediente :
30 g fulgi de ovaz
100 ml lapte
2 banane coapte
Optional se poate completa si cu alte ingrediente precum scortisoara, nuca macinata sau orice altceva ce aveti prin casa si este potrivit pentru varsta bebelusului.

Mod de preparare: 
1. Se pune la fiert laptele, cand da in foc se toarna peste fulgii de ovaz si lasam totul acoperit pentru 10 -15 minute. In acest fel absorb un pic din lapte si se mai inmoaie.
2. Intre timp, pisam banana intr-un bol.
3. Dupa cele 10 minute turnam laptele cu fulgii de ovaz peste banana si incorporam totul.
4. Amestecul este lichid, dar nu va faceti griji, vor iesi niste briosele simpatice. Daca vreti sa adaugati si cateva dintre ingredientele extra mentionante mai sus, acum este momentul.
5. Daca nu, turnam amestecul in forme de briose si le dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 – 35 de minute. Sunt gata atunci cand  prind o usoara crusta deasupra, se inchid la culoare si se desprind putin de marginile formei.
Este o reteta foarte simplu de facut si sunt sigura ca cei mici o sa fie tare incantati de rezultat.

2.Briose cu mere si banane

Ingrediente:
2 oua
1 banana
30g faina
Scortisoara
2 linguri ulei de cocos (sau unt topit sau alt tip de ulei)
1 mar ( para sau mango)

Mod de preparere:
1. Separati galbenusurile de albusuri.
2. Bateti spuma tare albusurile si lasati-le deoparte.
3. Amestecati bine galbenusurile cu banana, uleiul, faina si scortisoara.
4. Turnati treptat spuma de albusurile peste compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, sa pastram compozitia aerata pentru a compensa lipsa prafului de copt.
5. Ungeti cu unt niste forme de briose sau de mini-tarte.
6. Radeti un mar si puneti-l pe fundul formelor, apoi turnati peste compozitia.
7. Coaceti la cuptorul incins la foc mediu, aprox. 20-25 min pana scobitoarea iese
curatata.

3. Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente:
1 banana
50g fulgi de ovaz
1 lingura rasa de cacao

Mod de preparare:
1. Se da drumul la cuptor la foc mediu, 180 de grade.
2. Se paseaza intr-un bol banana.
3. Peste se pune o lingura de cacao si fulgii de ovaz, cruzi, fara sa fie fierti in
prealabil.
4. . Se omogenizeaza totul frumos si se toarna cu lingura compozitia direct pe
hartia de copt, sua se pun in forme.
5. Se pun la cuptor si se lasa 20 de min aproximativ.

4.Biscuiti cu lamaie

Ingrediente:
200 gr faina
70 gr unt rece
1 ou
zeama de la jumatate de lamaie
Optional : sirop de artar, sirop de curmale, 1/2 banana pasata sau miere 

Mod de preparare:
1.Faina se amesteca cu untul rece, pana obtinem o compozitie nisipoasa. 
2.Se adauga si restul ingredientelor si se framanta 2 - 3 minute. 
3.Aluatul se intide cu ajutorul unui sucitor si se decupeaza in forma dorita. Coacem biscuitii 25 -30 de minute la 180 grade C.

5. Gris cu lapte

Ingrediente:
250 ml lapte,
3 linguri de gris

Mod de preparare:
Laptele se fierbe la foc mic, intr-o craticioara antiaderenta. Cand laptele fierbe, se adauga grisul, amestecand in continuu cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor. Amesteca in continuu, pana cand grisul este fiert. 

6. Budinca de orez cu banana
Ingrediente:
1/2 ceasca de orez, 1 banana coapta

Mod de preparare:
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand este gata se scurge si se amesteca cu banana. Se paseaza la blender. Daca doriti ca piureul sa aiba o consistenta mai cremoasa, adaugati lapte sau apa.

Sunt retete simple dar cu un gust excelent, ce pot fi adaptate pentru varsta prichindelului. Gustarile pentru bebelusi pot consta in bucati potrivite de alimente, usor de manevrat, care nu prezinta risc de sufocare. Putem opta pentru biscuitii speciali pentru copii sau biscuiti obisnuiti, cat mai simpli, bucati mici de banana sau de alt fruct potrivit varstei.
Speram sa il incante pe bebe aceste retete si asteptam cu interes si alte propuneri de gustari potrivite bebelusilor. Spor la gatit! :)

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!