Cele mai frecvente 7 greseli facute de mamici

Cele mai frecvente 7 greseli facute de mamici
   

                   Atunci cand esti parinte pentru prima data faci si experimentezi atat de multe lucruri incat uneori poate fi coplesitor! De cele mai multe ori instinctul matern te va ajuta insa vei face si greseli ...multe la numar la inceput. ☺

Asta insa nu trebuie sa te sperie si de fiecare data cand te lovesti de o noua provocare ca parinte este important sa nu te lasi coplesita sau descurajata de gandurile negative si sa iti amintesti ca a avea un copil este o minune si o binecuvantare in acelasi timp care vine la pachet cu o multitudine de provocari pentru toata lumea nu doar pentru tine.

Pentru ca asta inseamna sa fii parinte: pe langa bucuria pe care o aduce cu el un bebelus, sunt si toate incercarile si greselile facute pana o sa incepi sa iti cunosti puiul.  Indrumariile unui specialist legate de cresterea si ingrijirea copilului  pot sa se potriveasca si sa fie folositoare pentru alti parinti dar pot fi nepotrivite pentru tine si copilul tau sau ceea ce adora copilul tau poate fi urat de prietenul sau cel mai bun si tot asa.  Pe masura ce iti vei cunoaste mai bine copilul, vei deveni mai increzatoare si mai sigura in deciziile tale ca parinte. Cu un singur lucru pare a fi toate lumea de acord atunci cand vorbim despre a fi parinte: pentru fiecare drumul si experienta este diferita si inedita. 
 

       Din dorinta de a veni in ajutorul tau, am facut impreuna cu mamicile din clubul nostru o lista cu cele mai frecvente 7 greseli pe care acestea le-au facut la inceput si cum poti sa le eviti.

1.Cumparaturi prea multe pentru bebe

Cea mai frecventa greseala pe care o fac majoritatea parintilor, mai ales cei care devin parinti pentru prima data, este achizitionarea de mult prea multe lucruri destinate bebelusului cu gandul ca aceste elemente vor duce la un succes parental. Total gresit! Iti recomandam sa inveti sa faci diferenta intre lucruri cu adevarat esentiale si lucruri inutile. Achizitionarea de multe obiecte inutile nu face decat  sa va aglomereze casa.

Un nou nascut are nevoie constant de schimbarea scutecului si hrana, cel putin in primele luni de viata. De aceea iti recomandam sa ii cumperi micutului tau doar ce e cu adevarat esential si folositor. In plus, nu uita ca bebelusii cresc foarte repede si chiar daca ai tendinta sa cumperi o multitudine de hainute si lucrusoare este mai bine sa ramai cumpatata pentru ca sunt sanse ca multe sa ii ramana mici inainte sa le imbrace.

P.S. Atunci cand iti stabilesti lista de cumparaturi pentru bebe, nu uita sa iei in calcul si cadourile pe care o sa le primesti de la familie si prieteni.

2. Asculti prea multe sfaturi.

Cand esti  mama pentru prima data, este firesc sa cauti tot felul de sfaturi si indrumari si apelezi la carti de specialitate, cursuri  de parenting  sauu alte persoane precum mama sau prieteni. Sfaturile  sunt intr-adevar necesare, mai ales daca provin de la parinti experimentati care au trecut deja  prin ceea ce urmeaza sa treci si tu insa nu te supraincarca citind foarte multe carti sau urmand o gramada de cursuri. Invata sa ai incredere in instinctele tale materne si foloseste doar sfaturile care crezi ca sunt benefice tie si bebelusului tau. Nu intotdeauna tot ce s-a potrivit unei alte mamici ti se va potrivi si tie.

3.Nu ceri ajutor

Multi  parinti cred  ca este necesar sa se ocupe de cresterea bebelusului 100% singuri.  Este gresit !

Aceasta greseala este cauza principala ce duce la epuizarea parintilor. Este bine sa inveti sa  ceri ajutor familiei, prietenilor apropiati sau vecinilor. Asta nu inseamna ca nu esti capabil  sa fii un parinte bun, dimpotriva.

Daca esti mamica pentru prima data, te rugam si iti recomandam sa iti lasi si sotul sa se ocupe de bebe. Impartiti-va sarciniile de la inceput si, pe cat posibil, incearca sa ai zilnic minim o ora rezervata tie, in care sa ai grija sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile.

4. Te compari prea mult cu ceilalti

Etapele fiecarui bebelus sunt un ghid general pentru a te ajuta sa masori  progresul copilului. O greseala obisnuita pe care o fac noile  mamici si tatici este folosirea acestor repere ca mijloc de comparatie cu bebelusii altor familii. Noi suntem de parere ca aceste comparatii nu isi au locul si nu sunt utile.

Daca bebele tau a ajuns la o etapa noua, sarbatoreste dar nu judeca altii bebelusi pentru parcursul lor. De asemenea, nu te speria daca un copil este mult mai evoluat decat bebelusul tau. Bebelusii au termene diferite, de aceea profita de fiecare etapa a lui indiferent ca se produce mai devreme sau mai tarziu.

5.Ai adeseori asteptari nerealiste cu privire la persoana ta

Nu pune prea presiune pe tine si pe performatele tale ca mamica. Nimeni nu o sa te judece pentru cina facuta in graba sau pentru curatenia din casuta voastra. In primele luni, prioritatea ta trebuie sa fie sanatatea si bunastarea bebelusului tau.

 Sa nu iti  fie rusine sa refuzi musafiri sau sa mergi  in vizita la prieteni in aceasta perioada. O sa te  inteleaga cu siguranta.

6. Iti neglizezi partenerul

Este de inteles sa iti dedici cea mai mare parte din timp bebelusului tau, mai ales in perioada de nou-nascut.  Bebelusul tau nou-nascut are o multime de nevoi si cerinte si este bine sa faci tot posibilul pentru a le satisface. Te rugam insa, nu uita de partenerul tau, cu care e necesar sa  impartasesti atat bucuriile cat si indatoririle de parinte.  Lasa partenerul sa participe la sarcini si sa iti fie alaturi, nu incerca sa le faci tu pe toate. Impreuna trebuie sa savurati aceasta experienta, atat cu lucruri frumoase cat si mai putin usoare.

7. Te neglijezi pe tine ca femeie

Asa cum aminteam mai sus, nu uita sa ai grija de tine si sa iti aloci putin timp pentru a face ceea ce iti place sau simti nevoia sa faci. Rolul de mamica nu trebuie sa te opreasca din a-ti face micile tale placeri, din contra, acum ca esti mamica este de doua ori mai important sa stii sa ai grija de tine, astfel incat sa poti avea grija si de familia ta.



       Sa nu te simti vinovata daca simti nevoia de o pauza  din cand in cand. Ia o gura de aer daca crezi ca esti prea stresata sau obosita si revino apoi la micutul tau. Un mic moment de relaxare, iti face bine, am putea spune ca face chiar …minuni. Ai incredere in noi, stim ce spunem ! ☺

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!