Checklist - listaย de cumparaturi pentru un prichindel de gradinita

Checklist - listaย de cumparaturi pentru un prichindel de gradinita

 Salutare, dragii nostri J

           Da, ne dorim ca timpul sa  stea in loc iar micutii nostri  sa fie in permanenta in prezenta noastra. Ei bine acest lucru nu este posibil asa ca tot ceea ce ne ramane de facut este sa le fim alaturi atunci cand au nevoie si sa ne bucuram impreuna de fiecare pas si etapa pe care o descopera sau o parcurg.
 Si pentru ca in curand o sa reinceapa gradinita, ne-am gandit sa vorbim astazi despre  lista de cumparaturi necesara inceperii acestei noi provocari. Trebuie sa recunoastem ca inceperea gradinitei ne provoaca noua parintilor mari emoti, poate chiar mai mari decat le au cei mici. J)
Trebuie sa precizam faptul ca lista cu necesarul  poate sa fi oarecum diferita de la o institutie la alta.
Exista totusi numeroase obiecte care se regasesc in cerintele majoritatii centrelor prescolare de acest fel si aici incadram :


  1. Rechizite:

ü minim o carte de colorat;
ü creioane colorate, carioci ;
ü foi albe/bloc de desen ;
ü guma de sters;
ü acuarele ;
ü plastelina ;
ü lipici;
ü pensule;
ü foarfeca;
ü o mapa pentru lucrarile micutului.

  In cele mai multe cazuri, educatoarele le dau parintilor, inainte sa inceapa anul scolar, lista cu rechizite necesare. In alte gradinite insa , cadrele didactice aleg sa transmita pe mail necesarul de rechizite in avans. De asemenea, daca gradinita la care urmeaza sa mearga copilul tau are un site de prezentare este posibil sa afiseze acolo lista de rechizite utile.
La gradinitele private, in taxa lunara este cuprinsa si cheltuiala privitoare la rechizite si consumabile. In schimb la cele de stat exista doua variante: copilul vine de  acasa cu propriile consumabile sau exista un buget comun pe clasa din care toti copiii primesc toate lucrurile consumabile.

    2. Incaltari de interior
 1 sau 2 perechi, usor de incaltat/ descaltat de catre copil (de preferat cei cu arici sau altii care ii poate incalta/descalta cu usurinta). Ar trebuie sa fie din material moi si comode, dat fiind faptul ca sta toata ziua incaltat, in cazul in care urmeaza un program afterschool.

   3. Unul sau doua randuri complete de haine de schimb
De exemplu : body/ maiou, pantaloni de interior, bluza de interior, pijama, sosete si chilotei .
  Este esential sa existe aceste schimburi pentru momentele neprevazute ce pot aparea pe tot parcursul zilei. Garderoba trebuie adaptata in functie de cerinta institutului in care se afla prichidelul si in functie de programul la care e inscris.

   4. Un saculet pentru depozitarea hainutelor
        Pornind de la nevoie de a avea toate hainutele intr-un singur loc, acum cativa ani am lansat setul ce contine saculet si prosopel pentru gradinita. Setul contine un saculet propriu zis si 1 sau 2  prosopele in functie de preferinta clientului.
          Saculetul este realizat din bumbac premium si plus, ce poate fi personalizat cu numele copilasului. Dimensiunile acestuia ( 30x40 cm) fac sa incapa pijamaua si papuceii necesari la gradinita sau camin. Inchiderea se face cu un siret pentru a fi usor de manevrat si agatat.
Prosopelul este din bumbac 100% si se personalizeaza cu numele copilasului pentru ca acesta sa  il identifice cu usurinta la baie. Dispune de o cheita pentru agatarea in cuier.

O colectie vesela si colorata gasesti in categoria dedicate special acestei peroade : https://www.paturicafermecata.ro/back-to-school

   5.  Lenjerie de patut
    Sunt gradinite unde nu este nevoie sa achizitionezi tu lenjeria, ei avand deja necesarul facut in acest sens insa exista si cazuri unde parintii sunt nevoiti sa isi procure singuri acest produs. Pentru al tau copilas ne dorim ca  in timpul somnului la cresa sau gradinita sa  aiba aceeasi stare de confort si bine ca si acasa, motiv pentru care lenjeriile pe care le realizam vin sip e dimensiuni personalizabile, perfect adaptate patuturilor din gradinita si cresa.
Opteaza pentru personalziarea lenjeriei pentru a fi usor de  identificat. Personalizarea este cadoul nostru J.

    6. Produse de igiena
 Aici ne referim la :pasta de dinti si periuta, servetele, hartie igienica, sapun lichid, dezinfectant si orice altceva ce tine de igiena micutului tau. Pe aceleasi criterii, e necesara mai intai o discutie cu reprezentantii gradinitei pentru a vedea ce este necesar si ce pun la dispozitie acestia.

    7. Ghiozdanel
 Este o piesa principala si de  aceea este important sa  te asiguri  ca este cel pe care copilul si-l doreste, in asa fel incat sa il poarte cu placere. Alege culori vesele sau personaje pe care il fascineaza pe el in acel moment. La placerea de  a merge la gradi contribuie chiar si ghiozdanelul. Ca recomandare, orienteaza-ti copilasul spre acele ghiozdanele care au: bratele groase si moi, ajustabile cat mai mult, cu buzunar exterior pentru apa, inchideri facile pentru manute mici.

   8.  1-2 prosopele folosite pentru stergerea manutelor + 1  prosopel din panza pentru servirea mesei
          Prosopelele din bumbac o sa  ii fie de un real folos  in aceasta etapa iar  materialul moale si fin la atingere va avea grija de mainile delicate ale micutului tau. Un prosop de calitate e un prosop bun absorbant, care se curate efficient la temperature inalte si nu atrage mirosurile neplacute. Alege sa ii personalizezi prosopelul pentru a-l ajuta sa stie ca  acesta ii apartine lui si il poate folosii fara teama.

   9. Documente
Pentru a  putea inscrie copilul la gradinita ai nevoie de o serie de documente si anume :

ü cererea de inscriere
ü copie certificat de nastere copil
ü copie C.I. parinte/ tutore/ reprezentant legal
ü fisa medicala
ü hotarari judecatoresti (daca este cazul)
ü adeverinte cu veniturile parintilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial ( asta pentru gradinitele cu program prelungit ลŸi saptamanal)


10. 1-2 jucarii  preferate ale copilului
 Conditia este ca acest detaliu a nu fie interzis prin regulamentul interior al gradinitei. Sunt gradinite  care  accepta jucarii in scopul de-a  face acomodarea proaspatului membru mult mai usoara.
Voua dragele noastre cititoare ale blogului va dorim o organizare cat mai buna atunci cand vine vorba despre cumparaturile pentru gradinita iar micutilor vostri nu le dorim decat sa fie veseli, frumosi si impliniti in noul lor colectiv.

Sa ne bucuram alaturi de ei !

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!