Checklist - listaย de cumparaturi pentru un prichindel de scoala primara

Checklist - listaย de cumparaturi pentru un prichindel de scoala primara

    Vacanta de vara se termina curand iar cumparaturile pentru scoala isi fac simtita prezenta in cel mai scurt timp. Asta nu provoaca decat multa agitatie, idiferent ca este vorba de parinti sau copii. Efectul e  acelasi: ,,sfasietor” din punct de vedere al energiei.
     Si pentru ca stim cat de  pretios este timpul, am decis sa fim prevazatori si sa va sarim in ajutor intocmind o lista in acest sens(cei doi scolari ai nostri fac ca organizarea sa fie factorul cheie, de aceea e bine sa o luam din timp cu pregatirile).
Iata lista cu cee ace ne e noua de folos sa achizitionam:

1.Ghiozdanul
 Poti alege sa faci aceasta achizitie chiar printre primele cumparaturi. Implica-l si pe puiul tau in aceasta alegere. Din fericire, oferta de ghiozdane este variata, astfel avem posibilitatea sa alegem modelul cu  personajele din desene animate preferate, sau putem opta pe o variant clasica.  Pe langa partea estetica, trebuie sa fim  atenti si  la dimensiunea lui, sa fie potrivit pentru spatele copilului, sa fie  rezistent si destul de incapator. Un atu il contituie buzunarul exterior pentru sticla cu apa, brate moi si ajustabile neaparat. Ghiozdanul este unul din lucrurile pe care copilul le poate folosi si cativa anisori, astfel ca e important sa fie de buna calitate.

2.Penarul
   Nici aici alegerea nu e  una foarte usoara avand in vedere faptul ca si acesta trebuie sa fie unul incapator, rezistent dar si cu design frumos. Il ajuta pe copil sa fie disciplinat si oragnizat. E util sa aiba loc pentru creion, pix ori stilou, guma de sters si creioane colorate. Dimensiunile ar trebuie sa fie potrivite asa incat sa nu puna o sarcina mare pe toata capacitatea ghiozdanului.

3.Caiete
 Niciodata nu sunt suficiente, asa ca iti propunem sa ii organizazi copilasului o rezerva in acest sens( consultarea cu profesorul e utila aici).  In general sunt necesare caiete de romana , caiete de matematica, caiete de tip 1 sau 2,  caiete de muzica, de geografie , bloc de desen dar si de vocabular.  Numarul de bucati dar si tipul de caiete o sa difere in functie de clasa la care se afla prichindelul.

4. Coperte pentru caiete si carti
 Pentru a protectie cat mai buna a  caietelor dar si a manualelor alege sa folosesti coperti. Din nou aici un sfat in partea profesorului este mai mult decat binevenit.

5. Obiecte de papetarie
 Aici putem include : radiera, pix, stilou, ascutitoare, creioane, carioca, compas. Sunt piese absolute indispensabile atunci cand vine vorba de scoala. Este o alegere usoara dat fiind faptul ca  avem muuulte  optiuni de unde putem alege. Acestea fie se achizitioneaza separate, fie putem merge pe varianta propusa la punctul 2(un penar cu de toate echipat).

6.Trusa de geometrie
 Daca al tau copilas este in clasa a III-a sau a  IV-a  atunci el o sa aiba nevoie de o astel de trusa la ora sa de geometrie. Este un set care o sa il ajute sa deduca dar si anticipeze anumite relatii geometrice.

7.Haine pentru scoala si uniforma acolo unde  se impune
   Un nou an scolar presupune si achizitionarea de noi hainute si aici putem include: cateva bluzite, o geaca potrivita pentru  sezonul de afara, 1 pereche de pantaloni si  1 trening pentru ora de sport.
    Sunt scoli unde este obigatorie uniforma iar in acest caz nu iti ramane decat sa  te  conformezi situatiei si sa faci cele mai bune alegeri in acest sens.  In pricipiu, detaliile privitoare  la uniforma se transmit la primele intalniri cu parintii.

8. Incaltaminte
Trei perechi sunt suficiente aici : una de strada, una sport si o pereche pentru iarna. Asigura-te ca sunt de foarte buna calitate, merita investita in incaltaminte realizate din tesaturi bune, cu talpa care fac piciorul sa stea comod, copilul sa nu transpire sis a se simta confortabil. Din pacate cei mici ajung datorita programului scolar lung, sa fie incaltati si cate 8-10 ore pe zi. In plus, daca scoala o permite, e super buna si o pereche de papucei de interior.

9.Etichete scolare
Ai nevoie de aceste  etichete atat pentru caiete cat si pentru carti. Etichetele o sa  il ajute pe  prichindel sa diferentieze obiectele dar si sa  le ofere o nota de originalitate.

10. Produse pentru orele creative ( desen, pictura, modelaj)
Aici putem include: plastelina, acuarele, markere, pahare, pensule, lipici. In plus, in functie de planificarea profesorului, acesta poate solicita produse mai speciale pentru craft, cum este hartia creponata, margele, ate si ace, sarma plusata, forme din polistiren etc.
Tine cont de faptul ca o parte din lista de rechizite va fi decisa de  catre cadrele didactice ale copilului, asa ca nu te grabi sa cumperi absolut toate rechizitele inainte de inceputul scolii, ci doar o parte dintre ele, de care esti sigur ca ii vor fi necesare cu siguranta.

                Draga noastra, nu te stresa foarte mult din aceasta privinta deoarece daca esti organizata si nu o sa lasi pe ultima suta de metri cumparaturile necesare, vei reduce mult din timpul investit si vei economisi energie.  Ne dorim sa sa te  ajute lista intocmita de catre noi si sa iti usuram cu macar 10% munca prin aceste idei.

               Multe imbratisari!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!