Cu bebe la munte

Cu bebe la munte

      Daca v-ati decis sa plecati la munte cu bebe este clar ca sunteti  tare curajosi si aventurieri. De ce spunem asta? Pentru ca atat pregatirea bagajelor cat si calatoria in sine este o adevarata provocare si un act de curaj zicem noi ☺)

Si, pentru ca mami si tati sa se poata bucura  de putina relaxare si liniste, e nevoie ca bagajul sa fie  bine gandit si pregatit de inainte. Bebelusii sunt tare  adaptabili, asa ca ei o sa fie cei mai fericiti daca le sunt indeplinite toate dorintele. ☺

Iti lasam aici o lista cu cele mai importante piese pe care noi si mamicile din clubul nostru despre care noi consideram ca sunt necesare sa se  regaseasca in bagajul bebelusului atunci cand mergeti la munte:
 

  1. Haine atat groase cat si subtiri

Iti propunem sa ai cu tine atat hainute mai subtiri cat si hainute groase.  La hainute groase poti pune: combinezoane, caciulite, fulare, hanorace, pulovere, cizmulite, pelerina de ploaie. Aici lista se poate modifica in functie de zona aleasa si bineinteles, in functie de vremea care se anunta.

Pentru mometul in care o sa fiti in camera de hotel sau in cabana este bine sa ai pregatite body-uri cu maneca scurta+ maneca lunga, salopete, pijamale, sosetute.

Nu uita nici de incaltaminte: adidasi, cizmulite chiar si sandalele sau papuceii preferati de stat in casa sunt potrivite pentru confortul celui mic. 

P.S. Sa nu uitati ca bebelusii trebuie sa fie schimbati mult mai des decat ne schimbam noi, asadar in functie de perioada pe care o vei petrece departe de casa, este necesar sa iti adaptezi si bagajul cu hainute. 

  1. Trusa medicamente

Pentru  a evita un episod  in care o sa alergi dupa medicamente pentru ca bebe a inceput din senin sa faca febra, diaree, diverse eruptii sau congestii nazale minore iti recomandam sa ai in bagajel cate ceva  pentru aceste mici problemute.

E posibil sa te afli intr-o zona in care farmaciile nu sunt  tocmai aproape sau sunt inchise atunci cand ai nevoie asadar este mai bine sa fiipregatita pentru orice situatie si sa ai cu tine minimul necesar in materie de medicamente decat sa risti  sa va scurtati vacanta din cauza unei omiteri.  Spatiu cu siguranta se  gaseste in bagaj. ☺)

  1. Carucior sau port bebe

Poate, la inceput, esti indecisa daca sa le faci loc in masina sau nu insa noi iti spunem sigur ca sistemul de purtare o  sa va elibereze  mainile, o sa va ajute sa  faceti si cateva drumetii pe munte, sa doarma linistit bebe  sau pur si simplu sa priveasca frunzele si pasarile din zona respectiva si sa se bucure alaturi de voi de aerul curat. Ce poti sa iti doresti mai mult decat sa fie bebe linistit si fericit? :)

  1. Scaunul auto

Stim cu totii ca nimeni nu poate pleca intr-o excursie la munte(sau oriunde altundeva cu autoturismul) fara sa aiba in masina un scaun auto pentru bebelusi! Este de un adevarat folos in calatoriile lungi, un spatiu de somn si modul in care bebe este in siguranta.  Nu  plecati niciunde, nici  macar pe distante mici, fara sa puneti copilul, oricat ar fi de mic, in scaun de masina si sa ii puneti centurile,chiar si in ciuda obiectiilor  lor. Treptat o  sa inteleaga ca este obligatoriu ca locul lor sa fie in acel scaun pentru anumite  perioade de timp. 

  1. Produse de igiena

Cadita pentru baie(sau cel putin muselinele pe care le folosesti la imbaiat), servetelele umede, scutecele, prosopele, creme pentru diferite iritatii sunt doar o parte din elementele de igiena care nu trebuie uitate acasa. 

Rutina lui de igiena trebuie sa aiba loc indiferent de locul in care ne aflam asadar, pornind de la acest principiu, pune in bagaj tot ce foloseste in mod uzual.

  1. Elemente pentru distractie

Pentru o sedere cat mai placuta si o calatorie linistita cu masina ai nevoie de cateva piese de baza: carti educative, jucarii care sa ii distraga atentia ( animalute plus, papusi, masinute, etc). Bineinteles, lista o poti modifica in functie de obiectele preferate ale micutului tau.

  1. Mancare

De obicei, suntem tare grijulii cand vine vorba despre hrana bebelusului. De aceea, preferam sa avem cu noi hrana pregatita de acasa.

Pe langa mancarea propriu zisa e nevoie sa ai cu tine biberonul pentru apa , biberonul pentru lapte, laptele praf,  boluri pentru mancare, tacamuri destinate bebelusului,etc.

Nu uita sa ai multe fructe + alte gustari pregatite. De ce ?   Aerul de munte il poate face pe micutul tau  mai pofticios si mai dornic de mancare decat in mod normal. :) 
 

       Pe  parcurs ce bebe  o sa fie  mai mare lucrurile se vor  simplifica, bagajele se imputineaza si stresul ca uitam ceva esential scade exponential insa, pana atunci, este indicat sa tinem cont de elementele principale din lista de mai sus pentru a  ne putea bucura de o vacanta cu bebe cat mai frumoasa si cat mai linistita. Bineinteles, asa cum spuneam si mai devreme, lista o puteti adapta in functie de locatie, timpul petrecut acolo, varsta bebelusui, insa este important sa acoperiti cele 7 puncte principale si sa adaugati si elementele specifice voua in bagaj.

Spor la impachetat si relaxare maxima va dorim!
 

P.S. Care este elementul specific tie si bebelusului tau ce nu lipseste din bagajul vostru atunci cand plecati la munte ? Noi, mamicile din comunitatea Paturica Fermecata suntem tare curioase sa aflam. :)
 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!