Culori potrivite pentru camera bebelusului

Culori potrivite pentru camera bebelusului

     Alegerea culorii potrivite pentru camera bebelusului reprezinta o decizie importanta si nu tocmai usoara daca este vorba si despre primul copil.
Alegerea culorii are un rol foarte important fiindca ea influenteaza starea de spirit. Fiecare culoare are efecte diferite asupra corpului uman si a mintii si este important sa se ia în considerare acest aspect, mai ales atunci cand subiectul amenajarii interioare il constituie camera bebelusului.
Pentru camera bebelusului se recomanda culori calde, se spune despre ele ca stimuleaza mintea si energizeaza corpul. Suna minunat, nu?

Top 5 culori ideale pentru camera bebelsului tau:
1.Roz
Este o culoare foarte cautata si folosita de parinti atunci cand este vorba despre o fetita. Este considerata o culoare foarte vesela si jucausa si caracterizeaza poate cel mai bine bucuria din camera unei minuni.
Din punct de vedere psihologic, folosirea culorii roz in camera copilului calmeaza spiritele agitate, dar ajuta si in mentinerea unei luminozitati propice in camera, inspirand mult optimism si veselie. Astazi, ai la dispozitie o multime de variante de decor: de la tapet, la un perete accent uni sau pictat, la mobilier colorat; trebuie doar sa te decizi. :) 

2.Galben
Ce-ar fi sa folosesti in camera bebelusului in tonuri de galben?
Nu este o culoare foarte des utilizata, insa este o culoare calda si va conferi camerei multa luminozitate, exact de ce are nevoie copilasul tau.
Galbenul, mai ales in tonurile deschise si foarte calde, este o culoare excelenta pentru camera copilului. Linisteste, calmeaza si favorizeaza somnul alaturi de lumina artificiala si ofera un aspect energizant, revigorant si luminos alaturi de lumina naturala a soarelui.
Aa, era sa uit sa va spun ca aceasta culoare, galben, este asociata cu fericirea. :) Un alt avanttaj cu care vine aceasta culoare este ca poate fi integrata atat in decoruri pentru baietei cat si pentru fetite. 

3. Alb
Este o non-culoare insa cu siguranta poate sa ofere bebelusului senzatia de confort de care are atat de multa nevoie atunci cand vine vorba de odihna sa. Cred ca cel mai bine se caracterizeaza prin inocenta si puritate, exact ceea ce emana minunea ta draga si asteptata cu atata emotie si bucurie.
Tot aici putem include si nuantele de crem. La fel ca si in cazul altor culori,  poti alege sa faci peretii crem si sa pui accent pe accesorii colorate apoi. Si aceste variante pot fi adaptate atat pentru camere pentru baietei cat si pentru fetite. 

4. Albastru
Albastru este culoarea cerului si a marii, iar lumina pe care o emana este revigoranta si relaxanta. Si aceasta optiune suntem siguri ca ar fi o alegere foarte buna pentru bebele tau. Poti incerca diferite nuante de albastru, cum ar fi bleu deschis, bleumarin, turqoaise chiar. :) Este recomandat insa sa folosim tonuri puternice de albastru atat la pereti cat si la mobilier si accesorii. Alegerea unui astfel de ton poate sa aiba efecte negative, ceea ce nu ne dorim.
PS: Stiai ca si psihologii recomanda ca in camera copilului sa fie pictat macar un colt albastru pentru ca favorizeaza relaxarea si il ajuta sa treaca peste eventualele insomnii si chiar sa se linisteasca atunci cand nu se mai poate opri din plans?

5. Verde
Verdele este o culoare cu efect calmant iar acest lucru functioneaza si in cazul unui bebelus. Culoarea verde inspira pace, calm, liniste, relaxare, echilibru si este recomandata chiar si de catre psihologi deoarece poate sa contribuie la linistirea micutilor atunci au stari de plans sau de nervozitate. Si in acest caz, sunt multe variante de unde poti alege, atat in ceea ce priveste nuantele cat si modalitatea de a integra culoarea in decorul din camera bebelusului.

Sper ca alegerea ta sa fie una cat mai usoara si asteptam cu interes sa ne spui ce culoare ai ales tu pentru prichindeii tai. Crezi ca alegerea culorii a contribuit la starea si la confortul lor?

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!