Relatia tata - bebe

Relatia  tata - bebe
Metode de apropiere

  Fiecare tata isi creeaza legatura cu nou nascutul in mod diferit. Unii tatici sunt capabili sa stabileasca o legatura cu bebelusii lor din start, in timp ce pentru altii, este nevoie de ceva putin mai mult timp. Nu exista niciun motiv sa va faceti griji daca legatura nu se realizeaza din start, deoarece exista modalitati de a va ajuta in consolidarea legaturii cu nou-nascutul.
Bebelusul tau, mai ales in primele saptamani - chiar luni - dezvolta de obicei o legatura stransa cu mami. La urma urmei, nou-nascutii petrec o cantitate semnificativa de timp cu mamele lor. Nimic ciudat sau gresit in asta insa este necesar sa detaliem si modurile in care tati se poate apropia de bebelus.
Exista o multime de modalitati prin care tati se poate implica in ingrijirea nou- nascutului. De exemplu, tati poate sa hraneasca copilul cu suplimentul de lapte praf, daca bebelusul primeste un astfel de supliment, bineinteles. Pe langa hranire, taticii ar trebui sa se implice si la schimbatul de scutece,  atunci cand i se face baita bebelusului, etc.  Practic, un tatic poate fi implicat in aproape toate activitatile ce tin de bebelus. Dintre acestea, amintim cateva mai importante, care sunt si metode de apropiere foarte bune. 

1. Vorbitul cu bebelusul 

Poate parea ciudat la inceput, mai ales cand bebelusul este foarte mic, insa vorbitul cu bebelusul este una dintre cele mai usoare metode de a te apropia de acesta.  La inceput, vei avea adeseori senzatia ca vorbesti de unul singur, insa bebelusii sunt foarte receptivi la ceea ce se intampla in jurul lor. Incet, incet, acesta va reactiona si la vocea tatalui, la fel ca si la cea a mamei. A vorbi cu bebelusul tau nu formeaza doar o legatura intre amandoi, ci contribuie si la stimularea dezvoltarii lor emotionale si lingvistice.

2. Cantatul
Nu trebuie sa fii un cantaret excelent pentru a-ti distra copilul cu cantece!
Bebelusul tau o sa fie incantat sa iti auda vocea, asa ca fredoneaza-i cate ceva cat de des poti. Dupa ce creste, o sa duci dorul acestor perioade, asa ca profita din plin de moment.

3. Spune-i/citeste-i povesti 
Alege sa te implici activ in rutina de seara a copilului, in special in cea de lecturare a povestilor de noapte buna. Alege povesti diferite pentru fiecare seara. Nu uita sa folosesti voci amuzante si onomatopee! Mai devreme sau mai tarziu, bebelusul tau va astepta cu nerabdare aceasta perioada speciala cu tata. :)

4. Iesi cu el la plimbare
Ofera-i mamicii o sansa sa se odihneasca dimineata sau dupa -amiaza, programand plimbari cu copilul in parc sau la locul de joaca. Poti chiar elimina caruciorul de pe lista si alege sa folosesti un marsupiu sau un ham. De ce ? Purtarea copilului aproape de tine il ajuta pe bebe sa se familiarizeze cu mirosul tau.

5. Ofera-i atentie si imbratisari
Contactul pielii tale cu cea a bebelusului reprezinta una dintre cele mai frumoase modalitati de a castiga increderea si atasamentul bebelusului. Crede-ma ca o sa uiti de toate grijile si problemele pe care le ai atunci cand il simti pe bebe aproape de tine. 

6. Joaca-te cu el
Bineinteles ca un nou nascut nu se poate juca efectiv cu tine dar cu siguranta se va bucura de chipul tau amuzant si de sunetele ciudate emise! E tare simplu, nu ai nevoie de o procedura anume sau sa respecti reguli stricte. Incearca sa vezi care sunt lucrurile care ii atrag atentia si il distreaza si intra in lumea lui. Acestea sunt momentele in care si noi, adultii, putem sa ne simtim din nou copii, nu-i asa?! 

     In incheiere va spunem ca taticii nu trebuie sa se simta dati la o parte atunci cand apare un bebelus in famila voastra. Chiar daca inca de la inceput exista acea legatura intre mama si bebelus si taticii pot fi implicati in mod activ in ingirjirea bebelusului, astfel incat sa se creeze si intre acestia o legatura la fel de puternica. 

P.S. Implicarea taticilor inca de la inceput in rutina zilnica a bebelusului, este recomandata nu doar pentru consolidarea relatiei tati-bebe, cat si pentru ca, orice ajutor acordat mamicii este binevenit. :) 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!