Cum alegi cel mai potrivit trusou pentru botezul unui baietel? Top 5 secrete de nasica

Cum alegi cel mai potrivit trusou pentru botezul unui baietel? Top 5 secrete de nasica
    Daca te pregatesti sa devii parinte spiritual pentru un baietel, cu siguranta prima intrebare ce-ti vine in gand nu este alta decat: Cum aleg cel mai potrivit trusou pentru viitorul meu finut?
Botezul este o ocazie speciala atat pentru tine cat si pentru viitorul finut. Pregatirile trebuie realizate din timp, cu atentie la fiecare detaliu si fara a omite cele mai improtante elemente de care cu siguranta vei avea nevoie la biserica. Atat tu cat si parintii bebelusului va doriti ca acest eveniment sa fie unul memorabil, iar ca totul sa fie conform planului ai nevoie de atentie la anumite detalii esentiale. 
In cele ce urmeaz, ti-am pregatit o serie de informatii foarte utile, in special daca te pregatesti sa fii nasa pentru prima data.

1. Ce este trusoul pentru botez?
De-a lungul timpului notiunea de trusou a capatat o multitudine de forme si varietati. Daca in trecut se foloseau ca si loc de asezare a lucruoarelor cosulete, astazi cand vorbim de trusou ne gandim la cutii elegante, diafane, din materiale de foarte buna calitate, in forma rotunda sau patrata in principal.Cutia trusoului este o piesa importanta in ceremonia boezului prin simplu fapt ca in interiorul acestuia sunt adunate toate cele necesare desfasurarii evenimentului.
In alegerea trusoului destinat viitorului finut, tu va trebui sa acorzi o importanta deosebita unor detalii precum:
- Materialul din care este conceput. Ai gija ca materialul din care este conceput trusoul pentru inceput sa fie rezistent, pentru ca vei avea de adaugat cateva piese importante ce se remarca in special prin volum. Dat fiindca hainutele vor intra cu siguranta in trusou, acorda o atentie deosebita materialului din care este conceput deoarece acesta va lua contact direct cu produsele destinate nou-nascutului.
- Marimea acestuia. Te intrebi daca conteaza marimea trusoului? Cu siguranta. Daca vei dori sa adaugi toate accesoriile destinate botezului, trusoul trebuie sa fie incapator. Este o varianta utila si practica pentru tine, deoarece te asiguri ca ai adaugat tot necesarul si ai siguranta ca toate vor fi intr-un singur loc.
- Stilul si culoarea. Vorbim de baieti deci cu siguranta vom miza pe culori vesele si jucause, sau inspirate de puritatea celor mici. Poti opta pentru alb, bleu sau nuante neutre care sa fie potrivite pentru un baietel. Stilul trusoului poate fi dupa preferinta, o cutie rotunda, patrata, un cosulet sau orice varianta ti se pare tie potrivita. Poate fi de asemenea personalizatacu numele copilului, data nasterii sau cu accesorii precum: papion, cravata- elemente potrivite pentru baietei.
2. Ce contine trusoul pentru botez baiat?

Un trusou de botez trebuie sa cuprinda lucruri necesare la biserica, in timpul evenimentului de crestinare a baietelului.
- Un prosop pentru baietel- Opteaza pentru culori calde sau neutre cand vine vorba de prosopel, alb, crem sau poate un bleu este o alegere foarte potrivita. Acorda atentie tesaturii din care este realizat prosopul, cu siguranta mamica il va folosi si dupa acest eveiment. Frotirul din bumbac 100% este o tesatura de calitate inalta si iti va garanta ca pielea copilasului este in siguranta, nu va dezvolta alergii de nici un fel. In acelasi timp, un rol foarte important il are si gramajul frotirului. Opteaza pentru o densitate de minim 450 gr/m2, intrucat acest tip de fortir isi va mentine moliciunea si in acelasi timp va fi un excelent absorbant al apei.
Capisonul sau gluga este foarte utila si practia, astfel ca iti recomand sa alegi un prosop special pentru cei mici, iar daca va fi si personalizat, va fi cu certitudine un cadou minunat. 
                                                     
- Paturica - este accesoriul care ii va reda confortul finutului tau dupa scoaterea din apa botezului, linistindu-l si oferindu-i liniste si chiar somn. Paturicile pentru botez au de indeplinit doua roluri: sa fie suficient de elegante pentru a se alinia momentului special, insa si suficient de practice cat sa poata fi folosite si dupa ceremonie, de catre parinti.  Asigura-te ca paturica din cadrul setului este una moale, usoara si foarte placuta la atingere, iar culorile sunt perfect asortate cu restul elementelor alese. 
                                                      
- Sticluta pentru mir. Un element nelipsit din componenta trusoului destinat nou-nascutilor baieti. O parte din acest ulei va fi folosit la slujba, iar cealalta a doua zi cu ocazia primei baite pe care o sa vei face celui mic, potrivit traditiei de scoatere din mir. Sticluta va ramane amintire familiei, astfel ca o poti accesoriza cu un detaliu potrivit hainutelor sau a trusoului in general.

                                                

- Panza alba. Denumita si crisma, aceasta bucata de bumbac alb ce simbolizeaza puritatea nou nascutului, care odata botezat este curatat de pacatul stramosesc, conform traditiei si dogmelor bisericesti.  


                                            
                                 
- Fasa. Accesoriu care va completa crasma, pentru infasare. Traditia populara spune ca dimensiunea fasei este importanta, tocmai de aceea orienteaza-te in detaliu asupra acestei componente. O fasa cu lungimea de  1.5 m este adecvata acestui moment.  Pentru un plus de unicitate poti chiar personaliza fasa cu numele baietelului sau data botezului.

                                              

                                  
- Hainutele. Unele trusouri pentru botez, vin insotite si de hainute destinate baieteilor in aceeasi tematica. Stilul si culoarea acestora de cele mai multe ori sunt asemanatoare trusoului tocmai pentru o potrivire perfecta.

- Prosopul si sapunul preotului. Pentru ca acestea doua nu trebuie sa lipseasca de la taina botezului iti recomandam sa le adaugi pentru inceput in trusolul destinat baietelului. Vei avea siguranta ca, din cauza stresului, nu vei uita nici un element.
                                      
- Cutiuta pentru mot. Un detaliu unic, ce ramane in amintirea familiei si poate peste ani, chiar si pentru baietel. Aici se aseaza firele de par tunse in cadrul ceremoniei botezului, fire ce se lipesc de un banut din argint cu ajutorii lumanarii din ceara. 
La aceste componente se alatura de cele mai multe ori si lumanarea, care poate fi simpla sau accesorizata dupa preferinte, speciale pentru baietei.

Odata ce cunosti componenta unui trusou cu siguranta iti va fi usor sa faci alegerea potrivita pentru un baietel si sa alegi conform tematicii. 
                                                       


3. Cum sa alegi cel mai potrivit trusou pentru un baietel? Secrete de la nasici adunate
a. Alege trusoul in culori destinate baieteiilor si in functie de traditiile familiei. In alegerea trusoului perfect pentru baietel va trebui sa tii cont si de traditiile familiei sau cele religioase, pentru ca s-ar putea sa difere de la oras la sate si invers.
b. Alege materialul calitativ atat pentru trusou cat si pentru componentele acestuia. Materialul este un detaliu important, in alegerea oricarei componente a trusoului. Parinte spiritual fiind, iti doresti ca cel mic sa se bucure de confort atat in timpul ceremoniei cat si dupa.
c. Acorda o atentie deosebita la dimensiune si detalii. Dimensiunea adecvata a trusoului va fi o usurare pentru tine, deoarece ai siguranta ca toate cele necesare vor incapea. Elementele specifice trusoului sa fie inspirate din lumea baieteilor, poate chiar si personalizate, deoarece acestea vor ramane drept amintire copilasului si cu siguranta peste ani, va fi curios sa vada detaliile din ceremonia de botez a sa.

In colectia de  trusouri de botez  Paturica Fermecata, ai ocazia sa alegi acel set care este pe gustul tau. De la seturi basic si pana la seturi complexe, trusourile de botez tin cont de preferintele voastre, ale parintilor spirituali, precum si de regulile bisericii aplicate in cadrul acestei minunate taine. Personalizam prin brodare numele, alintul, data botezului si mesaje pe care cei mici sa le aiba drept amintire pentru toata viata. Impachetam totul in cutii elegante in forma de carte sau rotunde, din catifea. 
Cat despre tesaturi, daca acum citesti pentru prima data un articol referitor la produsele pe care le realizam, trebuie sa stii ca ii punem pe cei mici in centrul atentiei si lucram numai cu tesaturi sigure, certificate si de foarte buna calitate, in asa fel incat ei sa se simta bine si in confort in orice circumstanta.

                            

Te invitam sa descoperi colectia noastra destinata botezului, asteptam cu drag sa aflam parerea ta..
Ramai aproape, noi revenim cu noi idei si sfaturi utile si care aduce celor mici confort, stare de bine si somn linistit.



 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!