Reteta unei vacante de succes cu copiii? Sfaturi de la parinti adunate

Reteta unei vacante de succes cu copiii? Sfaturi de la parinti adunate
Esti parinte si urmeaza sa calatoresti pentru prima data cu copilasii sau iti doresti ca urmatoarele vacante sa fie armonioase cu experiente mai putin placute?
Atunci, ramai alaturi de noi pentru ca pornim in aventura sfaturilor utile pentru o vacanta de succes.
Vacantele cu copii alaturi sunt adevarate aventuri pentru parinti si de ce nu, chiar provocari. De ce spunem acest lucru? Probabil ai auzit printre prieteni si cunostinte expresia '' m-am intors mai obosita decat am plecat''. Experienta vacantelor cu cei mici poate fi desul de obositoare pentru parinti, in special daca nu stii ce va urma. Este bine intodeauna sa-ti pregatesti un plan, sa emotional gata de orice situatie, pentru ca ai tai copilasii vor traversa stari si situatii noi, unele placute si altele poate mai putin placute. Nu te ingrijora, noi suntem aici sa iti venim in ajutor si sa iti oferim sfaturi adunate care au creat vacante magice si pline de distractie pentru copii si momente de relaxare pentru parinti.


1. Alege destinatia potrivita
Destinatia conteaza? Cu siguranta da, atunci cand calatoresti cu copilasii. Asigura-te ca locul unde vei calatori are elemente atractive pentru copilasi, spatii de joaca, situatii de explorat. Nu ne dorim ca ai nostri copilasi sa se plictiseasca in vacanta, plictiseala naste plansete si stari neplacute, iar vacanta va fi un esec nu doar pentru copil. Este foarte important sa selectezi cazarea care sa aiba facilitati babyfriendly pentru voi, spre exemplu daca iti doresti sa calatoresti la mare, ai grija, cazarea sa fie apropiata de plaja. Calatoria prin soare ii poate obosi pe cei mici si odata ajunsi la plaja, isi vor pierde entuziasmul.

                                            

2. Pregateste terenul din timp
Incepe prin a le povesti copiilor despre vacanta la care vor lua parte. Prezinta-le detalii care sa-i fascineze si care sa fie de interes pentru copilasi. Ai grija sa nu exagerezi, pentru ca in momentul in care copii vor realiza ca nu e ceea ce li s-a povestit, vor fi dezamagiti cu siguranta. Mentioneaza spatiile de joaca, aventurile noi, poti chiar sa ii prezinti poze cu cazarea si locurile de prin imprejurimi pentru ca cel mic sa se familiarizeze cu ideea. 

3. Permit-i copilului sa-si faca singur bagajul
Accepta ajutorul pe care il ofera si permite-i sa te ajute in realizarea bagajului. Un copil implicat in activitati este un copil dornic de cunoastere si de experiente noi. Pregatirea bagajului presupune constientizarea calatoriei ce va urma, a momentelor unice si ofera credibilitate asupra celor spuse de tine. Emotia si nerabdarea se manifesta odata cu aceasta etapa. Adauga articole in bagaj si povesteste-i cum si cand ar trebui sa le foloseasca. Curiozitatea starnita il va fascina si il va entuziasma.

                                           

4. Pregateste gustari pentru calatorie
Daca ai tai mici rasfatati prefera mancarea calda sau sunt obisnuiti cu diverse feluri de preparate, trebuie sa stii ca pe durata calatoriei iti va fi destul de greu sa-i multumesti. Incearca sa pregatesti gustarile preferate si sa le adaugi in rucsac, pentru a le avea mereu aproape. Stim ca pe copilasi ii apuca foamea in momente poate nu tocmai prielnice. Alege gustari sanatoase si nu uita sa te ghidezi dupa preferinte, pentru ca starea de bine a copilului influenteaza calatoria.

                                             

5. Limiteaza statul in restaurante
In general,copii se plictisesc foarte mult in restaurante, in special daca acestea nu detin spatii de joaca. Incearca sa limitezi acest lucru, stai atat timp cat masa este servita. Copii vor aprecia mai mult o plimbare decat statul in restaurant, cinele lungi ce se prelungesc pe decursul catorva ore. De asemenea acorda importanta locurilor in care vei servi masa, sanatatea copiilor este pe primul loc si ne dorim ca vacanta sa se incheie cu zambete.

                                              

6. Permite-i sa exploreze

Vacanta inseamna relaxare, nu doar pentru tine ca parinte. Copii isi doresc sa se relaxeze de asemenea si uneori se intampla sa iasa din zona lor de confort. Incearca sa folosesti mai putine expresii de genul : ''nu te duce acolo'', '' nu ai voie acolo''. Incearca sa-i explici care sunt ''atentionarile'', posibilele consecinte. Permite-i sa exploreze zona, spatiile, locurile, sa atinga diverse obiecte, daca acasa sunt diverse restrictii, in vacanta le putem numi ''sigur, se poate...dar..'' Altfel risti transformi conceptul de vacanta intr-unul neplacut pentru copilasi.

                                               

7. Amintiti-va ca sunteti intr-o vacanta de familie
Bucurati-va de fiecare moment alaturi de copilasi, jucati-va impreuna, realizati fotografii si traversati orice situatie tensionata cu curaj, pentru ca vacanta sa ramana o amintire placuta atat pentru voi cat si pentru copii. Incearca sa nu compari pozele din retelele de socializare cu copii fericiti in vacante si sa te demoralizezi stiind ca e posibil sa intampini dificultati. Cu siguranta nimeni nu va posta un copil care plange, nu a mancat sau suspina dupa lucrusoarele de acasa. Incearca sa te bucuri chiar si de 5 minute in care al tau copil este in toane bune.

                                               

Sfatul principal de la care sa incepi si pe care ti-l recomandam este sa incercati pe cat posibil sa va simtiti bine impreuna. Lucrurile in vacanta nu vor fi perfecte, vor veni perioadele in care cei mici vor creste si nu vor mai dori sa calatoreasca alaturi de noi, asa ca profita din plin. Nu se intampla nimic daca copilul a refuzat mancarea, a plans putin sau nu a dormit la ora potrivita. 

Te invitam sa descoperi in catalogul nostru articole destinate vacantei, prosopel,halat, paturica, pernuta si poate o jucarie plusata. 
                                






Sa inceapa aventura !

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!