Cum ii Asiguri un Somn de Calitate Bebelusului Tau?

Cum ii Asiguri un Somn de Calitate Bebelusului Tau?

Inca din maternitate si pana acasa, mamicile au preocupari legate de somnul bebelusului si cum poate fi acesta unul linistit, confortabil si care sa aduca starea de bine a copilului.
Pentru ca al nostru puisor sa fie odihnit apelam la numeroase variante si ritualuri de somn, fie din sfaturile expertilor sau din experienta altor mamici: de la leganat, la plimbatul in sistemul de purtare si pana la plimbarile cu caruciorul in aer liber.
Din fericire, noi iti punem la dispozitie cateva trucuri prin care sa-i asiguri bebelusului tau odihna de calitate, pana-n zorii zilei. Totodata, venim si in sprijinul parintilor pentru ca stim, noptile nedormite ale copiilor aduc epuizarea si in randul acestora.

 Iata ce am observat noi, ca mamici, ca functioneaza atunci cand vine vorba de somnul bebelusului!

1. Rutina de dinaintea somnului. Cei mici au nevoie de o pregatire inainte de a trece la etapa somnului. Aceste etape, au ca scop trecerea lenta catre odihna si relaxarea bebelusului. Ritualul de dinainte ii va ajuta sa constientizeze ce urmeaza si vor traversa sentimente de siguranta si control. Poti apela la un masaj lent, corpul si muschii copilului se vor relaxa si vor intra in atmosfera de somn.
Baita de seara poate fi inclusa in rutina, deoarece stim cat de importanta este igienizarea inainte de culcare. Apa il va obosi pe micutul tau si va usura procesul de adormire. Printre altele, schimbarea scutecului poate fi asociata acestei rutine, deoarece un scutec plin poate crea disconfort si poate duce la treziri nocturne repetate.

      

2. Atmosfera din camera. In functiede posibilitate, recomandam ca lumina sa nu fie proeminenta in camera unde bebelusul va dormi. Daca lumina este puternica, copilul nu va asocia momentul zilei cu ora de culcare. Cu cat atmosfera din camera este una asemanatoare noptii, cu atat eficienta somnului va fi una de succes.

                                                      

3. Confortul din patut. In functie de locul unde va dormi, pe un pat, in carucior, landou, noi ca si parinti va trebui sa-i asiguram confortul necesar pentru a evita trezirile repetate si momentele de neplaceri. Un proces important si care necesita o atentie sporita este alegerea unei lenjerii. Recomandat ar fi, ca aceasta sa fie dintr-un material placut la atingere pentru a-i asigura confortul de care are nevoie. Tesaturile sa fie sigure pentru pielea sensibila a copilului tau. O perna confortabila, care sa nu modifice pozitia corpului, poate fi de asemenea un aliat important pentru un somn de calitate. Nelipsita paturica, care sa-l inveleasca pe al tau micut este un prieten de nadejde cand vine vorba de un somn eficient. Alege o paturica care sa nu il supraincalzeasca dar nici sa-i creeze senzatia de frig micutului.          
       
       


4. Evita obiceiurile alimentare nesanatoase inainte de culcare.Cu o influenta destul de puternica asupra unui somn de calitate, sucurile dulci, ciocolata ar trebui pe cat se poate de mult evitate in acest fus orar. Pot crea o stare de agitatie, pot contine cofeina si duc la un disconfort in timpul somnului pentru cei mici. Daca se intampla sa nu poti evita aceasta situatie, foloseste sunete albe pentru calmarea copilului.

                                                    

5. Stabileste o ora fixa, atat pentru somnul de la amiaza cat si pentru cel de seara. O ora fixa poate crea o rutina pentru al tau copil. Asigura-te ca, inainte de a se apropia ora aceasta, puisorul tau se afla deja in pat, pentru ca stim, procesul de adormire poate sa dureze de la caz la caz mai mult au mai putin. Cred ca ati observat deseori ca, atunci cand se depaseste un program de somn, copilul devine agitat si procesul de adormire se prelungeste? Acest lucru se datoreaza nerespectarii orarului de somn potrivit pentru bebelus.

                                                   

Toate aceste trucuri iti vor fi benefice in masura in care constientiezi de ce are nevoie puisorul tau si incerci pe cat posibil sa-i asiguri tot ce este necesar, pentru ca somnul lui sa fie unul eficient si calitativ. Un copil odihnit este plin de viata, energic, dornic de cunoastere, pregatit sa exploreze lumea ce-l inconjoara. Asemeni copilului si parintii se bucura de un somn calitativ.
Tu ce trucuri folosesti, pentru ca al tau copil sa aiba parte de un somn calitativ? 

Alatura-te in grupul Paturica Fermecata si impartaseste cu noi ce trucuri stii tu pentru un somn linistit si rapid seara : https://bit.ly/3KmAK4J


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!