Top 6 Lucruri pe Care ti-ai fi Dorit sa le Stii Inainte sa Devii Mama

Top 6 Lucruri pe Care ti-ai fi Dorit sa le Stii Inainte sa Devii Mama

''A fi mama este cel mai frumos lucru din lume''- o afirmatie adevarata si mult vehiculata prin randul mamicilor.

A deveni mama este o etapa plina de satisfactie pentru femei in general, un moment unic prin care rodul iubirii se concretizeaza. O etapa care vine la pachet cu multe lacrimi, multe trairi, un bagaj nou de cunostinte si hohote de ras. Ar fi usor daca un copil ar avea un manual de utilizare, asa este? Sa fim pregatite din timp pentru ce urmeaza si sa-i putem asigura copilului tot ce are nevoie. Adevarul este ca nimeni nu te pregateste cu adevarat pentru noua etapa din viata pentru simplul fapt ca fiecare copil e unic, la fel si tu ca mama. Parenting-ul este o sarcina provocatoare dar merita fiecare strop de energie investita.

Noi, mamicile echipei Paturica Fermecata, ne-am intrebat: ce am fi vrut sa stim inainte sa devenim mame? A iesit un top 6 pe care ti-l impartasim si tie cu speranta ca te vor ajuta ideile noastre.

1. Este normal sa te simti coplesita. Daca ai momente cand simti ca nu mai poti, sa stii ca nu este nimic anormal si bineinteles nu esti singura care a trecut prin asta. A deveni mama este o etapa destul de importanta. Multitudinea de schimbari ce vin odata cu dobandirea noului statut te pot acapara. Asigura-te a iei o pauza, in care sa petreci timp cu tine, reflecta la viitorii pasi pe care ii vei face si cel mai important : Respira, draga mamica'! Lucrurile se vor aseza treptat.
                                             
2. Parintele perfect este un mit. Cu totii ne dorim sa fim parintii perfecti, dar ce trebuie sa stii este ca: Parintii perfecti nu exista! Si, de fapt, cum este un parinte perfect? Parenting-ul este o invatare continua, de lunga durata. Nu-ti lua idealuri din alte parti si nu te compara cu alte mamici. Fiecare are calitati, defecte si atuuri care ii apartin si fiecare dintre noi percepe parenting-ul intr-o modalitate proprie. Copilul tau are nevoie de tine, de atentia ta si pe masura ce va creste si il vei cunoaste vei sti exact de ce are nevoie.

                                             
3. Este ok sa ceri sau sa astepti ajutor. Multitudinea de sarcini pe care noul rol le imprima s-ar putea sa te puna in dificultate in prima etapa din viata bebelusului. Faci cunostiinta cu ''noul'' si totul din jurul tau capata o alta nuanta. Nu te panica! Deleaga sarcinile cu partenerul sau cu aproapele tau si accepta ajutorul binevenit. Copilul tau are nevoie de tine odihnita, pozitiva si intr-o stare de bine. Stim ca bebelusii preiau de cele mai multe ori starea parintilor. Nu cred ca iti doresti sa-i transmiti temerile, oboseala acumulata si copilului, asa este?

4. Somnul va deveni un lux in primul an din viata bebelusului. Stim ca ai auzit deseori de la mamici ca somnul nu mai este ce a fost sau ca a suferit modificari de-a lungul timpului. In general, acest lucru se intampla datorita perioadelor de hranire a bebelusului pe parcursul noptii, ele fiind mai numeroase in primele luni dupa nastere. Recomandat ar fi sa profiti in timpul zilei, cand al tau prunc doarme, sa te odihnesti alaturi de el. Lipsa odihnei poate genera stari neplacute pentru al tau organism.

                                                

5. Nu ai nevoie de o multitudine de lucruri pentru bebe. Carucioare, balansoare, extrem de multe tipuri de jucarii etc. Bebelusii par sa aiba nevoie de o varietate de lucruri, insa in realitate, nu ai nevoie nici macar de jumatate din lucrurile pe care le vezi in jur. Pentru prima parte, in primele luni de viata, al tau prichindel are nevoie de hrana, afectiune, leganat sau nu si somnul confortabi si linistit. Multi dintre parinti sunt tentati sa cumpere extrem de multe jucarii cu gandul ca al lor micut sa nu se plictiseasca. Cumpara doar strictul necesar si nu te lasa dusa de val.

                                               

6. Parenting-ul te va schimba. Unele persoane  preconizeaza schimbari majore odata cu dobandirea noului statut de ''mama''. Este adevarat, rolul de mamica te va schimba, dar in bine. Practic, viata ta se va invarti in jurul copilului, vei fi capabila de mult mai multa iubire decat credeai vreodata si de ce sa nu recunoastem, vei deveni o leoaica gata sa muste pe oricine indrazneste sa se apropie de pui. Vei incerca sa-i oferi tot ce are nevoie si vei dori sa-i asiguri starea de bine.
Un mic sfat din partea noastra este sa jonglezi intre statutul de mamica si femeie si incearca sa ajungi la un echilibru. Ofera timp schimbarilor ce vor veni in viata ta si accepta-le asa cum sunt.


Cu alte cuvinte, sunt multe lucururi pe care nu o sa le poti preconiza decat dupa momentul in care vei deveni mamica dar acesta nu e un motiv de speriat, draga mamica. Lucrurile se vor aseza treptat, pe masura ce al tau copil va creste. Vei vedea ca din mamica nesigura si sfioasa la inceput vei deveni un exemplu de urmat si vei sti de ce are nevoie al tau prunc. Lasa lucrurile sa curga in sirul normal al vietii si concentreaza-te pe tine si pe ce poti oferi tu. Nu te subaprecia, pentru ca vei porni pe acest drum cu stangul.

Noi incheiem aici, ne revedem curand cu noi articole...pana atunci te asteptam in comunitatea noastra, a mamicilor faine, calde, iubitoare Paturica fermecata
 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!