GOTS si OEKO TEX pe intelesul tau

GOTS si OEKO TEX  pe intelesul tau

Ti s-a intamplat ca pe etichetele produselor destinate bebelusilor in special sa observi certificarea GOTS sau OEKO-TEX si sa nu cunosti intelesul acestora?

Noi venim in ajutorul tau astazi si face tot posibilul sa te informam cu privire la cele doua certificari foarte importante atunci cand vine vorba de siguranta textilelor pentru pielea bebelusului tau

1.GOTS - este prescurtarea de la GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD si reprezinta standardul prin care tesaturile si textilele sunt aprobate spre a fi fabricate din fibre organice. Important de stiut este faptul ca doar textilele fabricate din cel putin 70% fibra organice pot primi aceasta certificare. Inca de la recoltarea materiei prime si pana la fabricarea efectiva a produsului, intentia bine fixata este de a elimina substantele nocive.
Bumbacul organic este cel mai des intalnit, insa pot fi si fibre de celuloza sau bambus care sa prineasca certificarea GOTS. Stim ca bebelusii au o sensibilitate ridicata la substante chimice, iar siguranta lor este cea mai importanta in special in primii ani.
                                                       
2. OEKO-TEX- este certificatul care pune accent pe eliminarea anumitor substante cu potential alergenic din componenta textilelor. Articolele vestimentare sau materialele care detin aceasta certificare sunt sigure din punct de vedere chimic. Pentru a obtine o astfel de certificare, materialul textil trebuie sa fie lipsit de pese 100 de substante cunoscute a fi daunatoare pentru noi oamenii. Acest lucru este reconfortant pentru parinti pentru ca acestia sunt mult mai linistiti atunci cand hainutele sau produsele pentru bebelusi sunt sigure, nu provoaca iritatii, eczeme sau alte reactii nedorite pe pielea lor.
                                                      
3.Substante toxice frecvent intalnite in articole textile:
- PFAS= O imbracaminte cu o astfel de eticheta, desi avantajoasa pentru noi, ar insemna ca in compozitia sa detine o clasa de substante toxice prcum per si polifluoroalchilice (PFAS).
- FTALATII= Substante toxice care sunt utilizate drept agenti de inmuiere a plasticului. Au un efect nociv asupra organismului, in special asupra bebelusilor cu tendinta de a baga in gura hainutele.
- PLUMB= Bebelusii expusi la aceste substante au tendinta de a suferi leziuni cerebrale permanente si de cele mai multe ori , comportamente iesite din comun.

4. Cum stii ca articolele vestimentare nu contin chimicale periculoase pentru bebelusul tau?
Este foarte simplu! De fiecare data cand achizitionezi un produs pentru al tau bebelus verifica pe eticheta si asigura-te ca este mentionata cel putin certificarea Oeko Tex.
                                               

Certificarile GOTS si OEKO-TEX sunt recunoscute la nivel mondial in industria textila. GOTS acopera textilele ''organice'' in timp ce OEKO-TEX acopera textilele "organice si nonorganice"'. Daca produsul detine cele doua certificari, poti fi sigur c acesta a fost testat conform normelor strite in vigoare si este sigur pentru bebelusul tau.


Acum ca stii mai multe despre ce inseamna o piesa de imbracaminte pentru copii certificata, noi cei din echipa Paturica Fermecata te sfatuim sa te informezi si sa alegi in detaliu produsele destinate bebelusilor, deoarce gradul de sensibilitate este ridicat in primii 2 ani din viata. Incearca sa verifici de fiecare data etichetele produselor si evita pe cat posibil materialele toxice pentru sanatatea ta cat si a copilului.

Te invitam in magazinul nostru online, sa descoperi gama noastra de produse certificate GOTS SI OEKO-TEX si alatura-te noua pe grupul Paturica Fermecata pentru o discutie mai ampla: https://bit.ly/3KmAK4J




 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!