Metoda Montessori si beneficiile acesteia

Metoda Montessori si beneficiile acesteia

1.Cine este Maria Montessori?
2.Ce inseamna Metoda Montessori?
3.Principii ale metodei Montessori
4.Top 5 jucarii Montessori

 
 

1.Cine este Maria Montessori? 
Maria Montessori  a fost una din primele femei care au studiat medicina la Universitatea de Medicina din Roma si care a reusit sa profeseze cu mare succes. Considera ca educatia este cheia pentru pace, iar copii speranta pentru un viitor mai bun. 
Metoda Mariei Montessori este cunoscuta in intreaga lume astazi, aceasta sprijina si incurajeaza dezvoltarea naturala a copiilor. Aceasta metoda are ca scop ghidarea eficienta a copilului spre a deveni o persoana independenta si adaptata societatii.

2.Ce inseamna Metoda Montessori?

Practica educationala dezvoltata de Maria Montessori ii ajuta pe copii sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile sociale, iar in functie de pasiunile pe care le au, acesta sunt incurajati sa descopere si sa experimenteze cu ajutorul diverselor materiale absolut tot ce isi doresc. In spatele metodei create de catre Maria Montessori sunt ani de munca si de studiu, iar in ultimii ani din ce in ce mai multi parinti adopta aceasta metoda si se concentreaza pe ceea ce copii isi doresc sa experimenteze. De asemenea, Metoda Montessori se bazeaza pe principii precum libertatea, responsabilitatea și respectul fata de sine, fata de ceilalti si fata de mediul inconjurator.

Principalele caracteristici ale metodei Montessori sunt:

- Libertatea. Copii sunt lasati sa exploreze lumea inconjuratoare si sa invete prin experimentare si descoperire. Copii sunt incurajati sa lucreze in ritmul lor natural de invatare.
- Responsabilitatea. Copii sunt responsabili pentru alegerea lor si pentru invatare, iar educatorii au misiunea de a oferi copiilor oportunitati de invatare, de a-i ghida si de a le oferi ajutor oricand au nevoie.
- Respectul. Copii sunt invatati sa respecte regulile si sa se comporte bine fata de ceilalti oameni si fata de mediul inconjurator.

3. Principii ale Metodei Montessori
 Aceasta metoda se concentreaza pe respectarea individualitatii  si creativitatii copiilor, oferindu-le ocazia de a învata prin explorare si jocuri.
-Explorarea senzoriala. Aceasta etapa incepe inca din maternitate, atunci cand bebelusii descopera sunetele noi, vocea mamei, mirosul si gustul laptelui.
-Educatia prin joc. Joaca libera este metoda eficienta prin care copilul poate deprinde cunostinte noi. De multe ori copii sunt coplesiti de faptul ca trebuie doar sa invete, sa realizeze teme dificile si asociaza deseori mersul la scoala cu acest sentiment neplacut. Tocmai de aceea, metoda Montessori propune o alternare side ce nu o combinare a educatiei cu joaca. Invatatul prin intermediul jocurilor interactive o sa fie distractiv si totodata eficient in memorarea anumitor cunostinte.
-Respectul pentru individualitatea copiilor. Aceasta metoda cunoscuta se bazeaza si se concentreaza pe nevoile individuale ale fiecarui copil. Educatorii montessori, isi adapteaza cunostiintele la fiecare copil in parte in functie de necesitatile si ritmul lui de asociere a cunostintelor. 
-Rolul activ al Parintilor. Metoda Montessori incurajeaza parintii sa aiba un rol activ in educatia copiilor. Sunt incurajati sa ofere suport copiilor si sa le ofere oportunitati de dezvoltare si explorare. Este foarte important ca aceasta metoda sa aiba continuitate si acasa pentru o eficienta sporita.
                                                        
4.Top 3 jucarii Montessori
Acum o sa-ti venim in ajutor cu 5 tipuri de jucarii sau activitati Montessori prin care al tau copil sa deprinda inca de mic aceasta metoda:
Centru de activitati 8 in 1- jucarie educativa pentru bebelusi - este preferat de copii datorita coloristicii si a multitudinii de activitati special concepute pentru a le capata atentia.

                                             

Joc sortator forme geometrice pe 4 coloane- este o metoda moderna de invatare cu ajutorul carora cei mici vor deprinde cunostinte elementare cu ajutorul formelor si a culorilor.

                                             

Joc Montessori 2in1 Pomul cu fructe- Acest joc ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte, abilitatile motrice, gandirea logica si perseverenta.

                                             

  Maria Montessori ramane un personaj marcant al istoriei, iar munca si dedicarea ei dau roade astazi inclusiv in tara noastra, in ceea ce priveste dezvoltatea sanatoasa si armonioasa a copiilor inca din primele luni. Atat in Romania cat si in multe alte tari, sunt fondate gradinite si scoli care aleg sa educe copiii dupa principiile Montessori. 
In final, te lasam cu 3 sfaturi: 
1. Daca esti proaspata mamica, ai grija sa alegi jucariile pentru bebe din variantele de jucarii realizate dupa metodele Montessori 
2. Daca ai un copilas care se pregateste de gradinita, iar in orasul tau este un centru educational Montessori, mergi intr-o vizita si vezi cat de multe avantaje are acest stil de educare. 
3. Daca ai un prichindel care se pregateste de scoala, studiaza oferta educationala a unei scoli sau a unei invatatoare care aplica aceste metode si te asiguram ca nu vei regreta. 


Pe curand ! 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!