Prima vacanta cu bebelusul la mare. Top 5 sfaturi de urmat inainte de a pleca la drum

Prima vacanta cu bebelusul la mare. Top 5 sfaturi de urmat inainte de a pleca la drum

     Pentru ca vara s-a asezat mirific pe ale noastre meleaguri, cu siguranta te gandesti deja cum ar fi sa te trezesti dimineata pe o plaja si sa te bucuri de o vacanta insorita si linistita. Daca anul acesta s-a alaturat si un nou membru de familie cu siguranta prima vacanta va fi una palpitanta, de tinut minte. Planificarea unei vacante reusite poate necesita lungi pregatiri, o multitudine de liste si miile de intrebari si nelamuriri. Daca planuiesti sa te bucuri de aceasta vacanta alaturi de bebelusul tau si la finalul acesteia sa o declari reusita, atunci te invitam sa ramai alaturi de noi, pentru ca acest articol cu siguranta este pentru tine.

1. Ajutor, unde mergem in vacanta cu un bebelus?
2. Pregatim bagajul
3. Ce nu ar trebui sa uitam acasa?
4. Si...daca totusi am uitat ceva?

1. Ajutor, unde mergem in vacanta cu un bebelus?
Pentru inceput, draga parinte, vacanta perfecta nu exista si cu siguranta nici locatia perfecta, insa exista locatii in care iti poti crea amintiri alaturi de bebelusul tau si poti aduna in suflet emotii si noi trairi. In alegerea destinatiei trebuie sa acorzi o atentie sporita in primul rand in ceea ce priveste cazarea, aceasta neaparat trebuie sa fie baby friendly pentru ca acolo bebelusul va dormi si se va juca in urmatoarele zile. De asemenea, daca alegi o destinatie unde vei avea plaja si soare, cazarea ar trebui sa fie cat mai aprope de plaja. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este o aventura de cutreierat prin soare, alaturi de copilul mic pentru a ajunge la plaja. Daca bebelusul traverseaza perioada diversificarii, atunci va trebui sa te orientezi si catre un regim de masa potrivit, diversificat pentru a-i asigura celui mic necesarul de nutrienti, in vacanta. 
2. Bagajul, o aventura. Ce punem in bagajul bebelusului?
Prima vacanta cu copilul incepe deobicei prin a lua toata casa, multe bagaje si produse de care '' poate voi avea nevoie.. si daca...?", frici necontrolate si indoieli multe la pachet. Pentru inceput, ar trebui sa iti intocmesti o lista detaliata cu produsele de care bebelusul tau va avea nevoie cu adevarat si lucruri pe care ajunsi la destinatie, nu le vei gasi. Poti incepe prin a clasifica necesarele bebelusului pe categorii precum: igiena, hainute, incaltaminte, medicamente, diverse accesorii, carucior etc. 
Fiindca ai stabilit destinatia, deja te-ai orientat cam ce produse ar fi utlile pentru copilasul tau in vacanta, acum trebuie doar sa le organizezi.
- hainute; moi si confortabile, potrivite sezonului cald, nu multe, insa suficiente pentru a avea ceva de rezerva in cazuri extreme. Poti opta pentru body-uri, pijamalute potrivite pentru temperatura de acolo, costum de plaja potrivit pentru bebelusi cu spf, pentru ca da, pielea acestora este sensibila si expunerea la soare trebuie sa fie limitata. Bavete speciale, pentru ora mesei sau pur si simplu pentru a proteja hainutele, sunt produse ce trebuie adaugate in bagaj.
- igiena; scutece, servetele umede, produsele pe care bebelusul tau le foloseste uzual si acasa, pentru rutina baitei prosopul si poate un halatel ar fi cu siguranta utile in vacanta. Cel mic trebuie sa nu simta aceast experienta ca pe o schimbare majora.
- medicamente: nu multe, insa cele potrivite pentru situatii de urgenta. In lista cu medicamente, este foarte util sa adaugi si o protectie solara pentru ca expunerea la soare poate crea probleme pielii sensibile, cum este cea a bebelusilor.
- diverse accesorii: daca spatiul iti permite, poti opta pentru carucior, va fi cu siguranta alegerea potrivita, copilul se va putea odihni chiar si in aer liber, la plimbare si experienta vacantei nu va fi una epuizanta.
                                                 

3. Ce nu ar trebui sa uitam acasa?
Pentru bebelusi este important sa aibe alaturi cateva lucruri care sa-i ofere confortul optim de acasa. Daca el a fost poate obsnuit sa doarma cu un ursulet, o jucarie sau paturica preferata atunci cu siguranta acestea ar fi elementele pe care nu trebuie sa le uiti. De ce? Este posibil ca somnul sa fie perturbat de lipsa acestora si evident, vacanta va deveni o experienta neplacuta. Adauga in bagaj, paturica preferata, jucarioara preferata si mici accesorii care sa-l tina ocupat. 
Gustarile de pe drum de asemeni nu trebuiesc uitate, fie ca alegi avionul sau masina, nu uita sa pregatesti cate ceva pentru copilasul tau, pentru ca te vei trezi in momente nepotrivite cu plansete de foame si este bine sa fii pregatita pentru orice.
De asemenea, este foarte important sa nu uiti actele copilasului si orice tine de acestea, fie ca vei alege sa calatoresti cu avionul sau masina, acestea iti vor servi. Opteaza pentru un dosar, o borseta sau ceva potrivit pentru a le adauga, alaturi de ale voastre.
Scaunul auto, daca vei calatori cu masina, va fi o necesitate atat pentru siguranta copilului cat si pentru un somn confortabil pe durata calatoriei. Pentru ca cel mic sa se simta in largul lui , acopera scaunul cu o paturica si o pernuta si transforma calatoria intr-un mediu placut.

Nu uita acasa accesorii de care copilul nu se poate dezlipi si care il linistesc indiferent de ocazie si bineinteles nu uita sa-ti creezi amintiri, pentru ca pana la urma acesta este scopul vacantelor de familie.
                                                   


4. Si..daca totusi am uitat ceva?
  Fii calma, nu este capat de lume si cu cat te vei panica mai mult cu atat situatia va fi mai stresanta. In functie de ce produs ai uitat acasa, orienteaza-te daca ai putea gasi la destinatie ceva asemanator sau poate chiar la fel, sau in drum catre locatie. Daca ai realizat destul de devreme si timpul iti permite sa te intorci sa iei acest lucru atunci nu ezita, starea de bine a copilului este e primul loc, in mod special in vacanta si astfel toata lumea va fi linistita.
Orice situatie are rezolvare, de aceea sfatul nostru este ca inainte de pregatirea bagajului sa bifezi pe lista fiecare produs adaugat. Vei vedea astfel ce lipseste si ce ar putea fi imbunatatit.
                              



Prima vacanta cu copilul poate fi obositoare insa ea va avea trairile si emotiile ei nemaintalnite. Cearcanele si plansetele vor fi date uitarii, iar poza de familie va fi o incantare. Amintirile traite si starea de bine a bebelusului, entuziasmul primei vacante va fi cu siguranta ce-ti vei aminti odata cu trecerea timpului. Bucura-te de fiecare moment alaturi de copilas si de familie si traieste clipa. 

Acum ca totul este pregatit, sa inceapa distractia..
Te invitam sa descoperi ce am pregatit noi pentru vacanta, de la cel mai pufos prosop pana la paturica subtire si racoroasa care sa ofere confort copiilor in orice loc.
Impartaseste experienta ta cu noi, alatura-te in comunitatea noastra https://bit.ly/3KmAK4J.






 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!