Reflexul Moro. Cum se pot atenua efectele?

Reflexul Moro. Cum se pot atenua efectele?

1. Ce este reflexul Moro?
2. Cand apare reflexul Moro?
3. Cum se manifesta reflexul Moro?
4. Cum putem depasi sau ameliora efectele reflexului?



1. Ce este reflexul Moro?

Reflexul moro denumit popular si reflexul de imbratisare, este prezent la toti nou-nascutii si apare ca efect al schimbarilor traversate de bebelusi precum mediul, atingerea sau lumina. Ti s-a intamplat ca dupa ce ai ajuns acasa sa observi ca in timpul somnului, bebelusul tau tresare si brusc se trezeste?  Aceasta manifestare este data de efectele reflexului Moro, un reflex sanatos dar care produce deficiente in calitatea odihnei.
Reflexul de tresarire este compus din 3 etape distincte precum:
- intinderea manutelor
- strangerea bratelor
- plansul
Prima etapa il ajuta pe bebelus sa raspunda la stimuli din exterior, un zgomot, o mangaiere, o lumina persistenta. A doua si a treia etapa, ii permit copilului sa se agate prin strangerea bratelor de ce este mai aproape de el, ca intr-o imbratisare, simtind totodata nevoia de a fi imbratisat.
Apare senzatia de pericol ce duce la declansarea reflexului Moro, manifestat astfel in final prin plans.

                                                


 2. Cand apare reflexul Moro?
Perioada de debut a reflexului este in primele 3 luni din viata bebelusului. Primele zile acasa, dupa nastere, pot fi de asemenea declansatoare ale reflexului Moro, schimbarea de mediu, unul diferit de burtica mamei, poate trezi senzatia de pericol. Exista multi factori declansatori ai reflexului.
Din experienta acumulata de noi, mamicile echipei Paturica Fermecata, va enumeram ce am considerat a fi util de stiut:
- zgomotele puternice : usi izbite, soneria casei, a telefonului, sunetele date de TV
- atingerea brusca a bebelusului, miscari rapide efectuate asupra acestuia.
- lumina puternica sau redusa
- orice alta situatie care duce la un dezechilibru al corpului si ii trezeste sentimentul de pericol.
Efectele reflexului Moro se vor reduce treptat, vor fi mai putin vizibile si vor crea mai putin disconfort pentru copil incepand cu varsta de 4 luni.

                                                   

3. Cum se manifesta reflexul Moro?
Reflexul Moro este verificat de pediatru, pentru ca absenta acestuia poate insemna ca ceva nu este bine. Fii atenta la modul de manifestare si daca observi ca anumite reflexe lipsesc, contacteaza medicul.
Din prima zi in noul mediu de acasa, bebelusii traverseaza schimbari enorme si le este dificil pentru inceput sa se acomodeze la factorii externi. Prin contactul cu acesti stimuli externi, poti oberva la al tau nou-nascut cum tresare sau cum se sperie. Aceste mici detalii, desi poate uneori trec neobservate simbolizeaza prezenta reflexului Moro. Acesta reflex reprezinta o etapa fireasca in dezvoltarea bebelusului, demonstreaza practic ca sistemul nervos al bebelusului functioneaza in mod sanatos.


4. Cum putem depasi sau ameliora efectele reflexului?
Desi un reflex sanatos in viata copilului, trezirile repetate la zgomote sau alti factori externi pot dezvolta deficiente in privinta somnului. Bebelusul va avea tendinta de a fi agitat cu fiecare ocazie si poate de cele mai multe ori nu va reusi sa readoarma dupa aceste spasme.
Pentru a-i putea veni in ajutor copilului, pentru a-i oferi un somn linistit fara prea multe treziri repetate, sperieturi, din experientele adunate, noi mamicile din echipa Paturic fermecata, recomandam infasatul bebelusilor.
Printre numeroasele beneficii pe care le detine infasatul, se numara si reducerea efectelor Reflexului Moro.
Ti-ai pus intrebarea de ce?
Simplu, manutele  vor sta la loc sigur si vor fi acoperite in loc confortabil si cald, iar senzatia traversata de bebelusi va fi asemeni mediului din burtica mamei.
Infasatul are rol in calmarea spasmelor, ajuta bebelusul sa se simta protejat impotriva factorilor externi si prelungeste eficienta somnului. Vei observa ca al tau copil se va linisti mai repede, va readormi mult mai usor si chiar si efectul colicilor va fi redus. 
In magazinul nostru ai la dispozitie numeroase sisteme de infasat, paturici sau saculeti de dormit ce vin in sprijinul micutilor si au fost concepute din dragoste pentru copii si somn de calitate. Te invitam sa ne pasesti pragul..


Acum ca am reusit sa-ti prezentam cateva date pe care noi le-am considerat din categoria celor important de retinut, este timpul sa auzim parerea si modalitatea ta de a depasi inconvenientele ivite datorita reflexului.
Alatura-te comunitatii noastre stranse si inchegate, Grupul Paturica Fermecata si hai sa comunicam mai mult despre starea de bine si fericirea celor mici.



 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!