Setul Complet Pentru Ceremonia de Botez! Ce ar Trebui sa Contina un Trusou de Botez?

Setul Complet Pentru Ceremonia de Botez! Ce ar Trebui sa Contina un Trusou de Botez?



  Taina Botezulu este un moment magic pentru puiul tau, indiferent ca esti nasa, mama sau un invitat este de folos sa stii ce ar trebui sa contina un trusou de botez pentru crestinarea unui copil. Stim ca in perioada botezului parintii si nasii tind sa fie stresati si deseori se intampla ca la biserica sa realizeze ca au omis ceva. Pentru a evita neplacerile si incidentele, este recomandat sa va pregatiti din timp o lista cu ce produse credeti ca veti avea nevoie si evenimentul va fi unul reusit.
Parintele spiritual se ocupa de alegerea trusoului si alege cu cea mai mare grija lucrurile care vor face parte din trusou. In alegerea celor mai importante lucruri, de obicei nasii au ca model obiceiurile crestine precum si preferintele parintilor. Uite cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le adresezi atunci cand te pregatesti pentru acest eveniment deosebit:

1.Ce este un trusou de botez?
2.Ce cotine un trusou de botez?



1. Ce este un trusou de botez?
Trusoul pentru botez este "kit ul" nelipsit din ceremonia crestinarii bebelusului. Indiferent de forma aleasa, acesta aduna la un loc lucrusoarele pregatite de nasi cu gingasie si multa iubire. Daca te-ai hotarat asupra formei cutiei, urmatorul pas este sa te gandesti ce culoare iti doresti sa aiba trusoul. Poti aAlege o nunate calda, care sa transmita emotie , puritate, inocenta micutului ce urmeaza a fi crestinat sau poti miza pe multa culoare si veselie. Poti sa te consulti si cu parintii in diferite situatii si la final sa reusesti sa iei decizia corecta. Pentru un plus de efect, poti personaliza trusoul cu datele botezului bebelusului. Va putea fi pastrat ca amintiredraga a copilariei.

                              

2. Ce contine un trusoul de botez? Iata lista pieselor care alcatuiesc trusoul.
- Lumanarile- In biserica ortodoxa, lumanarea folosita in taina botezului semnifica lumina transmisa nou nascutului, practic increstinarea acestuia.  Acest obiect este nelipsit din aceasta taina si poate fi decorat asemeni trusoului sau a celorlalte elemente ce-l insotesc.

                                                                   

- Panza alba pentru mir- Pentru a primi bebelusul la botez, nasa trebuie sa foloseasca  o panza alba necusuta care simbolizeaza curatenia sufleteasca. Alege o panza din bumbac de culoare alba, moale pentru micutul crestin, deoarce stim ca pielea lui este sensibila in primele luni de viata. Alaturi de aceasta vei avea nevoie si de o fasa pentru mir pentru bebelus. Conform traditiei, fasa ar trebui sa aiba o lungime potrivita, de aproximativ 1.5-2 metri.

                                                                   

- Prosopelul bebelusului - Este recomandat sa fie un prosopel moale si foarte confortabil, bun ab sorbant al apei, cu ajutorul cauia bebe sa fie uscat repede. Un prosop prevazut cu capison este extrem de util si practic. Dupa preferinte, acesta poate fi personalizat cu datele micutului crestin. Trusoul bebelusului mai trebuie sa contina si un prosop mic si un sapun pentru preot. De obicei, acestea vor fi de culoare alba si vor fi folosite de preot inainte de botezul propriu-zis al copilului.

                                                                     

-Sticluta cu mir- Este folosita de preot, unde acesta va picura din mirul folosit. Parintii vor pastra aceasta sticluta si il vor putea folosi acasa dupa baita. Se spune din traditie ca acesta il va proteja pe micut dupa crestinarea sa.

-Paturica simpla sau dupa preferinte, o paturica de infasat pentru sezonul rece, este recomandata pentru a proteja bebelusul dupa contactul cu apa. Ar trebui sa fie dintr-un material placut la atingere pentru a nu-i crea neplaceri bebelusului si pentru a avea un somn cat mai confortabil.
                                        
Acesta este in linii mari, pe langa hainutele de ceremonie, piesele esentiale pentru trusoul de botez al viitorului crestin. In functie de preferinte dar si traditie se mai pot adauga si alte piese de tipul : flori pentru decorarea cristelnitei, hainute suplimentare au alte obiecte, dupa cum este obiceiul. 
De retinut este ca aceste produse sa fie potrivite pentru bebelus, sa fie din tesaturi naturale, perfecte pentru de pielea lui delicata. Indiferent de ce tip de trusou sau ce lucruri veti adauga in el, este de retinut ca taina botezului este una speciala si cu o insemnatate aparte. Fiti pregatiti cu lucrurile necesare dar in special cu sufletul, pentru a putea sa va bucurati cu totii de aceasta etapa parca desprinsa din povesti.
Dragi nasici, suntem tare curiosi sa ne impartasiti din experienta voastra, chiar in comunitatea noastra, a mamicilor Paturica Fermecata



 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!