Tips&tricks-beneficii si idei pentru starea de bine a prescolarului

Tips&tricks-beneficii si idei pentru starea de bine a prescolarului

Hai la gradinita!!

    Perioada prescolara este fara dor si poate o temelie educativa pentru copilul tau .Aceasta etapa de ingrijire,socializare si educatie pune bazele reusitelor de mai tarziu.Cand vine vorba de gradinita,mamicile intampina multe griji si emotii.Stim ca ti-ai pus si tu intrebarile astea deseori.Oare cum o sa fie?O sa doarma la amiaza?Se va acomoda?
Faza prescolara vine cu o serie de schimbari pentru cei mici,un val de noutati se rasfrange asupra lor si este normal ca acomodarea sa fie una mai lenta decat te asteptai.Nu te preocupa,lasa lucrurile sa decurga de la sine si pregateste aceasta intrare a bebelusului in noul mediu,din timp.
   Gradinita este un mediu educativ pentru cei mici si le ofera oportunitatea de a se dezvolta si de a invata sa convietuiasca alaturi de ceilalti si reprezinta baza esentiala a comunicarii si interactiunii.Vei remarca deseori , ca al tau copil va rosti cuvinte noi,nemaiauzite de tine si te va surprinde pe zi ce trece cu noile abilitati desprinse de la gradinita.Copilul prin intermediul etapei prescoalare,invata sa colaboreze si sa coopereze si cel mai important sa primeasca si sa daruiasca aproapelui sau.
   Te sperie gandul ca cel mic va trebui sa petreaca somnul de amiaza la gradinita si nu stii daca va dormi fara tine sau fara jucaria preferata?Trebuie sa stii ca aceasta etapa este una destul de dificila,insa daca il pregatesti din timp,micutul tau va trece cu brio peste aceste schimbari.

Uite cateva sfaturi utile pentru a asigura trecerea eficienta a copilului tau catre somnul de la gradinita:

1.Discuta cu el despre asa-zisa ''Gradinita Taramul Magic''.Incearca sa-l obisnuiesti din timp cu ideea de gradinita,vorbeste-i despre cat de frumoasa va fi aceasta experienta pentru el,insa nu-l pacali.Incearca sa-i spui lucruri reale prezentate intr-o maniera placuta.Nu vorbi despre grijile tale legate de gradinita in prejma copilului,inconstient si involuntar ii vei transimite si lui starile de teama.
2.Un program de somn asemanator cu cel de la Gradinita.Stabileste din timp ce gradinita vei alege pentru micutul tau si care va fi programul.Intereseaza-te in legatura cu ora de somn stabilita acolo si incearca sa-l obisnuiesti treptat pe cel mic sa adoarma in intervalul orar de la gradinita.Ii va fi utila aceasta metoda, iar copilul tau va asocia ora  de somn de la gradinita cu cea de acasa.


3.Asigura-i tot ce este necesar pentru o acomodare mai usoara.Daca copilul acasa doarme cu un ursulet preferat,o pijama,un biberon de lapte..automat la gradinita va cere aceste obiecte familiare pentru a se simti confortabil.Nu-l priva de ele si nu-l forta sa renunte prea repede,acest lucru va duce la o grea acomodare atat pentru copil cat si pentru tine.

 


4.Pregateste-i un saculet in care sa-i pui toate lucrurile necesare.Pregatirea bagajului bebelusului incepe cu o perioada dinainte de debutul  gradinitei.Achizitioneaza si personalizeaza un saculet si lasa-l pe el sa decida culoarea, modelul, asa se va simti responsabil si integrat in lucrurile ce tin de gradinita, taram necunoscut.Alege sa-i pui un prosopel,incaltari de interior ,jucaria preferata ,daca este cazul, lenjerie pentru patut si hainute de schimb.Acest proces va ajuta la acomodare,micutul tau va sti ca lucrurile lui sunt in siguranta in dulapior.Alege un set de lenjerie din bumbac,cu o culoare asemanatoare celei de acasa,pentru a-i asigura confort si pentru a-l face sa se simta cat mai confortabil in timpul orelor de somn.

 


 

   Trecerea la etapa Gradinitei poate fi un proces destul de anxios atat pentru copil cat si pentru parinti. Important este ca tu sa pasesti in ritmul lui,sa nu-l fortezi sa faca lucruri pentru care el nu este pregatit.Organizeaza din timp aceasta etapa si vei fi surprins sa observi ca acomodarea a fost una placuta si armonioasa pentru copilul tau.
   Spune-ne cum a fost experienta ta in noua etapa a prescolarului tau..pana atunci Noi cei de la Paturica Fermecata revenim cu noi articole utile pentru voi..

 

 






 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!