Un copil este rodul iubirii si un motiv de bucurie pentru orice parinte. Venirea pe lume a bebelusului,desi este marcata de o fericire absoluta,de cele mai multe ori duce la dezechilibrul vietii de cuplu dintre cei doi parteneri.Grija fata de copil,noptile nedormite,acomodarea,stresul,pot fi cativa factori principali ce influenteaza relatia de cuplu intr-o maniera nu tocmai placuta.Tu care crezi ca ar fi secretul pentru mentinerea unei casnicii fericite dupa aparitia unui copil?
O casnicie fericita presupune o munca realizata de ambii parteneri.Comunicarea,vointa,intelegerea si respectul sunt un bagaj de valori ce trebuie sadite profund din primele momente ale vietii de cuplu,astfel incat acestea sa se mentina si dupa aparitia unui nou membru de familie.
Iti prezentam o lista cu 5 secrete ale unei casnicii fericite, in speranta ca le vei pune in aplicare si vei trece cu brio peste micile neintelegeri intampinate in relatia cu partenerul tau.
1.Comunicarea. De cele mai multe ori, lipsa de comunicare este principalul factor ce influenteaza micile neintelegeri atunci cand vorbim de relatia de cuplu.Aparitia unui copil,multitudinea de sentimente si oboseala acumulata duc la un deficit al comunicarii dintre parinti.Treceti impreuna in revista toate grijile,atat cele legate de copil cat si cele personale.Acordati-va un scurt timp pentru a schimba idei,pareri,impresii,griji si nemultumiri.Asiguratu-va ca primiti si oferiti partenerului o comunicare sincera si cat mai deschisa a problemelor intampinate de-a lungul timpului.
2.Timpul petrecut in doi.Te-ai gandit, in primele luni de viata ale bebelusului tau,cat timp ai petrecut cu partenerul/a in intimitatea voastra?In cele mai multe cazuri,dupa venirea bebelusului,accentul se pune pe timpul petrecut in familie,intr-o formula completa,si mai putin pe cel ''ín doi''.Ofera relatiei tale de cuplu un ragaz, profita de momentele cand cel mic doarme sau sta cu bunicii si organizeaza diverse activitati cu partenerul tau de viata,un film,o cina romantica sau o plimbare si lasa pentru putinul timp, grijile si responsabilitatile deoparte.
3.Delegati(Impartiti)sarcinile.Aparitia unui nou membru,vine insotita cu o serie de responsabilitati pentru viata de familie.Parintii incearca deseori sa duca la indeplinire multitudinea de sarcini casnice fara a apela la ajutor fapt ce duce la o incarcare emotionala si obositoare.Mamici de pitici,v-ati gandit sa faceti un schimb de rol cu taticii macar pentru o scurta perioada din zi?Incearca acest joculet si invata sa delegi sarcinile,permite-i partenerului sa se implice in diferite activitati casnice cat si legate de copil.Acordati-va o pauza reciproca.Veti vedea ca desi stangaci la inceput,taticii sunt fericiti sa detina controlul relatiei cu cel mic.
5.Apeleaza la terapie de cuplu atunci cand este cazul.Stim ca sunteti retinuti fata de acest secret,de cele mai multe ori parintii apleaza la terapie de cuplu cand lucrurile scapa de sub control.Insa,consillierea pooate fi realizata si inainte de venirea pe lume a bebelusului tau.Practic,parintii vor sti la ce sa se astepte atunci cand familia se va mari si in cele mai multe cazuri vor sti cum sa gestioneze situatiile tensionate ivite in relatia de cuplu.
Suntem curiosi, tu ai experimentat dezechilibre in relatia de cuplu dupa venirea pe lume a micutului tau?Daca da, cum ai reusit sa le depasesti?
Ne dorim ca momentul aparitiei unui copil sa reprezinte pentru voi o consolidare a casniciei,a vietii de familie.Mentine-ti un echilibru armonios in relatia de cuplu, acordati-va timp si nu uitati ca : ''Un parinte fericit inseamna un copil fericit'' !
Ne vedem curand...