Valentine's Day : 5 Moduri Prin Care Ii Spui "Te Iubesc" Copilului Tau

Valentine's Day : 5 Moduri Prin Care Ii Spui "Te Iubesc" Copilului Tau
Februarie este luna iubirii datorita sarbatoririi a Valentine's Day, iar noi, cei de la Paturica Fermecata o declaram luna dragostei neconditionate a parintilor pentru cei mici.
Ce e mai frumos decat aceasta relatie speciala si indestructibila ? 
Dar cum oferim aceste dovezi de iubire copiilor nostri? 
In functie de varsta, cei mici au nevoie atat de verbalizarea sentimentelor pe care le avem pentru ei cat si de dovezi, fapte sau actiuni pe care noi parintii le realizam in numele iubirii pe care le-o purtam. 
In articolul de astazi iti prezentam 5 moduri prin care sa transmiti sau sa arati iubirea copilului sau copiilor tai .
Hai sa incepem ! 

 1. Declara-i 
Este minunat sa iti auzi ingerasul de 2 ani si un pic cum te imita si iti spune ca te iubeste de 100 de ori pe zi, asa-i? Singurul mod prin care cei mici invata sa comunice este prin imitare. Este o modalitate excelenta de a-l invata inca de mic sa isi exprime emotiile cat mai diversificat, iar " te iubesc" este un super inceput. Declara-i ca il iubesti inca din prima zi si vei creste un copil expresiv, deschis si care va incepe sa asocieze starile cu aceste cuvinte. 

2. Dovedeste 
Ce ar fi " Te iubesc" fara dovada iubirii intre doua persoane?
O varianta ideala de a-i demonstra celui mic ca il iubesti este sa folosesti activitatile zilnice pe care le faceti impreuna ca mod prin care iti exprimi iubirea. 
Uite cateva idei : 
- imbratiseaza-l si spune-i in acelasi timp ca il iubesti 
- saruta-l si comunica-i ce simti pentru el 
- jucati-va impreuna ca mod de intarire a relatiei voastre si de conectare
- in functie de varsta, fa-i o surpriza cand nu se asteapta

3. Ofera 
Generozitatea este  un act de apreciere, pretuire si dovada puternica de iubire a noastra pentru ceilalti. Invatandu-ti copilasul de mic sa fie generos urmandu-ti exemplul, il inveti de fapt sa ofere iubire celorlalti si voua ca parinti, prin gesturile sale. 
Cand imparti o ciocolata cu persoana iubita, ii arati ca o iubesti, asa-i ? 
Acest exemplu copilasul il va lua cu el mai departe la gradinita, scoala si in viata sa de adult. Planteaza samanta generozitatii inca din primii ani si vei creste un copil empatic, atent la nevoile celorlalti si iubitor. 

4. Asculta 
Nu toate zilele sunt roz, iar frustrarile si starile de oboseala pe care cei mici le simt pe timpul zilei pot aduce tensiuni in relatia voastra. Sa intelegi si sa asculti motivele supararii celui mic e o dovada  mare de iubire . El se va simti acceptat si va veni la tine de fiecare data cand ii este greu. 
Asa copilasii vor invata sa ne inteleaga si pe noi ca parinti in zilele noastre grele, cu provocari si situatii care ne-au dus rabdarea la limita. Vom crea astfel o relatie in care ne simtim unii pe altii si ne iubim neconditionat, dincolo de zilele dificile pe care le traversam. 

5. Primeste 
Cei mici sunt uimitori in a-si doveni iubirea, astfel ca vor incerca inca de micuti sa ne impresioneze cu gesturi, desene, modelaje din plastilina sau floricele culese din parc. Primeste cu recunostinta si multa apreciere aceste mici daruri. Copilul la randul sau se va simti foarte incantat ca a putut sa te surprinda si sa iti ofere un mic cadou. 
Recunostinta este o alta valoare pe care o poti sadi cu aceasta ocazie inca din primii ani ai copilasului. 

Relatia cu ai nostri copii se construieste pas cu pas, zi dupa zi. Nu ne alegem unii pe ceilalti insa putem avea relatii puternice, pline de iubire si respect daca mergem impreuna aratandu-ne unii altora iubirea neconditionata. 
Asa ca Valentine-s Day nu este pentru noi doar sarbatoarea iubirii in cuplu ci si o zi minunata in care putem reflecta la a ne intari relatia cu ai nostri copilasi. 

 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!