Top 16 activitati de facut in casa cu cei mici si nu numai

Top 16 activitati de facut in casa cu cei mici si nu numai

      Traim vremuri ciudate si grele. Pentru copilasi, ce se intampla in aceasta perioada este cu mult mai greu de inteles decat pentru un adult. Ei sunt tare activi iar statul in casa cu siguranta nu prea ii fascineaza, astfel noi, parintii,trebuie sa fim rabdatori si sa le explicam de ce e nevoie sa fim precauti si sa evitam iesirile afara, aglomerariile si intalnirile cu amicii.
Pentru ca stam mai mult in casa cu cei mici, avem nevoie de multeee, muuuulte variante de activitati care sa le mentina atentia dar mai ales sa le reduca din energie. Nu trebuie sa uitam insa ca activitatile se stabilesc in functie de varsta, astfel poti alege din urmatoarea lista, cele care sunt potrivite familiei tale. Asadar:

1. Un puzzle impreuna
Pentru ca se gasesc pe categorii de varsta, puzzle-ul este o solutie perfecta pentru ocuparea timpului. Puzzle-urile sunt jocuri care dezvolta atat functiile cognitive, cat si cele motrice ale
copiilor si le pun mintea la contributie. Sunt foarte benefice fiindca ajuta la imbunatatirea concentrarii si a atentiei. In functie de varsta si de ceea ce ii pasioneaza pe copilasi poti sa alegi tema. Pot fi cu animalute, plante, mancare, constructii.

2. Modelati impreuna forme, obiecte din plastelina
Cate lucruri se pot invata cu ajutorul plastelinei, nu-i asa? Putem invata culorile, putem sa ne scriem numele, putem realiza peisaje sau putem modela animalutele preferate. Suna interesant, nu?

3. Colorati impreuna 
Fie ca alegi sa achizitionezi carti de colorat, fie ca descarci de pe internet diferite
planse, rezultatul va fi unul tare fain: distractie, emotie si timp alaturi de prichindelul tau. Zic sa invatam sa ne bucuram de lucruri marunte. In asta consta adevarata fericire.

4. Gatiti impreuna
Trebuie sa gatesti dar trebuie sa te ocupi si de micuti? Nu e problema. Implica-i si pe ei in arta gatitului. O idee tare faina e sa alegi sa prepari desert alaturi de ei. Sunt convinsa ca niste briose sau o salata de fructe nu ar fi de refuzat , mai ales daca au contribuit si ei la intreg procesul.
Nu o sa fie simplu dar cu siguranta o sa fie tare distractiv.  

5. Construiti lego, avioane din hartie sau casute din carti de joc
Aceste variante au efect intotdeauna.

6. Cititi impreuna
Lectura este foarte importanta in viata copiilor. Situatia actuala nu trebuie sa elimine aceasta activitate din programul lor. Ei trebuie sa se dezvolte indiferent de circumstante iar lectura are un rol important.

7. Realizati sedinte foto
Daca tot stam acasa, e timpul pozelor. Cu aceasta ocazie imortalizam mai bine legatura care s-a creeat in familie. Timpul trece, amintirile raman...Asa ca …toata lumea la poze! Smile!

8. Faceti curatenie impreuna
Este important sa ii invatam pe mici sa pastreze curatenia in camera.  Atribuirea unor sarcini o sa ii responsabilizeze si o sa ii ajute sa inteleaga ca fiecare membru al casei trebuie sa contribuie mai mult sau mai putin la activitatiile zilnice ale casei.

9. Sortati jucarii/hainute (si daruirea acestora persoanelor nevoiase)
Sunt sigura ca ai hainute care nu i se mai potrivesc prichindelului iar in categoria de jucarii cred ca sunt o gramada de piese care nu il mai atrag. Pentru a castiga spatiu, propun sa le oferi cuiva care are cu adevarat nevoie. Implica-l si pe micut in aceasta activitate. In acest fel o sa invete mai usor importanta faptelor bune. Odata facut acest lucru, o sa isi doreasca sa il faca constant. Sa invatam copii sa fie buni.

10. Jucati mima
Mima reprezinta o activitate foarte distractiva in care se poate implica toata familia, de la mic la mare. Un joc de mima se lasa cu multe rasete, garantat. 

11. Joaca de-a v-ati ascunselea
Statul in casa nu ne impiedica sa ne aducem aminte de jocuriile copilariei. Jocul este foarte simplu: cineva „se pune” si numara incet pana la 10 in timp ce ceilalti se ascund. Apoi pleaca sa ii caute, iar primul gasit este cel care va numara tura urmatoare. Asa ca, daca ai suficient spatiu in casa, fa-le celor mici o bucurie si „ia-i cu lopata daca nu sunt gata".

12. Jucati jocuri de societate
Sunt o gramada de variante aici, totul e sa alegi jocurile adaptate varstei. Amintim aici si unul dintre jocurile copilariei noastre: "nu te supara frate".

13. Faceti o petrecere in pijamale
O petrecere in pijamale cred ca ar bucura pe oricine. Toti membrii familiei isi iau in posesie pijamaua preferata si merg la partyyyy . Ca sa faci lucrurile si mai interesante, poti include si o tematica pentru petreere. Se anunta o seara cu multe povestioare interesante si veselie. :) 

14. Vizionati un film in familie
Filmele vizionate in familie realaxeaza atat parintii cat si copilasii. Pe langa relaxarea pe care o aduc, ele mai vin si cu invataturi daca alegem filme educative. In plus, momentele petrecute impreuna, inghesuiti pe canapea sau cocotati in confortul patului din dormitor, sunt cele de care va veti aduce aminte atunci cand copii vor creste.

15. Pictura cu degetele
Exista vopsea speciala pentru asta si spre fercirea noastra se spala foarte usor de pe
piele. Veti crea astfel adevarate opere de arta dar, si mai important,  amintiri pentru o viata. 

16. Organizati o vanatoare de comori prin casa
Copilasii sunt innebuniti dupa comori. Asa ca nu e nimic mai potrivit decat o goana dupa comori. Ascunde obiecte prin casa iar apoi pune-i sa le gaseasca. Va fi tare interesant si o sa le distraga o perioada buna de timp atentia aceasta activitate. Daca primesc si recompense, o sa fie si mai bucurosi. 
17. Tabara online

Tehnologia este prezenta in lumea copiilor in perioada aceasta. Cei mici sunt pasionati de ce tine de calculator, telefon si petrec timp in lumea virtuala, o idee de activitate de realizat in casa atunci cand vremea este nefavorabila, ar fi tabara online. O alegere smart, in care copilul imbina joaca cu invatatul in lumea digitala. Programarea este viitorul, cu cat copilul tau se obisnuieste cu acest domeniu cu atat ii va fi mai usor in viitor. Lumea digitala este o lume noua, plina de cunoastere si invatare in care cei mici vor dobandi o gandire logica si sistematica benefica pentru viitor. Distractia poate capata si o alta forma, dezvoltarea competentelor digitale este esentiala intr-o lume aflata intr-o continua schimbare. Dobandirea de noi calitati precum perseverenta,gandirea analitica, creativitate, nu face decat sa aduca un beneficiu portofoliului cunoasterii, copilul va invata sa gaseasca solutii eficiente si creative pentru orice problema. Cei de la Logiscool, au o serie de programe extrem de distractive si pline de cunoastere pentru copii, imbina distractia cu inovatia si cunoasterea si ii permit copilasului sa fie un creator activ si totodata sa petreaca timp de calitate pe pc.

Lista cu activitati de familie este o lista deschisa si poate fi completata cu noi si noi activitati. Poate include activitati cu ajutorul carora copii sa ii dezvolte noi pasiuni sau abilitati sau pur si simplu activitati distractive pentru toata lumea. Cel mai important este ca toata lumea sa se bucure de timpul petrecut impreuna.  Daca iti doresti sa impartasesti cu noi si alte activitati pe care le-ai facut cu cei mici, te invitam sa ne lasi un comentariu chiar aici sau sa intri in grupul nostru de pe Facebook. Te asteptam cu drag si iti dorim distractie placuta in familie!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!