In urmatoarea perioada, termenul de livrare a comenzilor este de 5-7 zile lucratoare. Facem tot posibilul ca a ta comanda sa ajunga in timp util!

Regresia Somnului la Bebelusi - Cand Apare si Cum Putem sa o Depasim?

Regresia Somnului la Bebelusi - Cand Apare si Cum Putem sa o Depasim?

1.Ce este regresia somnului?
2.Cand apare regresia somnului?
3.Cum se manifesta si daca putem preveni regresia somnului?
4.Cum putem sa depasim aceasta regresie?



1.1.Ce este regresia somnului?
Somnul este un moment delicat pentru bebelusi, o etapa care este marcata de schimbari de-a lungul timpului. Totul este bine si frumos, bebelusul tau doarme conform programului obisnuit si dintr-o data observi schimbari destul de neobisnuite precum: treziri nocturne, refuzul somnului pe timp de zi.
Dragi cititori, aceasta este REGRESIA somnului. 
Regresia somnului presupune o schimbare brusca a programului de somn la bebelusi care se manifesta in special noaptea, cand al tau micut ar trebui sa se bucure de un somn linistitor si confortabil. Sunt frecvente in primii ani din viata bebelusului tau si apar odata cu etapele de dezvoltare.

                                                        

2.Cand apare regresia somnului?
Regresia somnului apare pe mai multe etape in primii 2 ani din viata bebelusului tau. 

  • regresia de la 4 luni- creierul bebelusului in aceasta perioada se dezvolta rapid, practic bebelusii isi vor consolida anumite asocieri de somn pe care le vor pastra pe o perioada indelungata.
  • regresia de somn de la 6-8 luni- creierul bebelusului in aceasta etapa percepe mult mai bine miscarile corpului, incepe diversificarea, iar deseori in aceasta perioasa este resimtita o anxietate de separare.
                                                         
  • regresia de somn de la 1 an- in aceasta perioada, bebelusii incep sa faca primii pasi si constati ca ei au nevoie de mai putin de doua reprize de somn pe zi specifice varstei, sa aiba treziri nocturne indelungate sau sa se trezeasca dimineata devreme. Multi dintre parinti fac confuzie intre aceasta etapa si trecerea la un singur somn pe zi. Aceasta regresie este mai dificila si este recomandat ca in aceasta perioada sa nu realizati asocieri noi in programul copilului.   

                                                                      
 
  • regresia de somn de la 18 luni - Cand crezi ca totul s-a stabilizat, apare regresia de la 18 luni, poate cea mai grea de pana acum, cu schimbari majore. Apar schimbari majore in ezvoltarea copiilor precum: dezvoltarea limbajului, mersul pe jos, alergatul. Toate acestea, precum si prezenta tantrumurilor (crizele de nervi) si prezenta premolarilor pot duce la dezechilibre majore ale somnului.
                                                         

3. Cum se manifesta si daca putem preveni regresia somnului?
 Regresiile sunt o consecinta a salturilor mentale prin care trec bebelusii si sunt strans legate de acestea. Oare cum ai putea face diferenta dintre regresie sau doar o perioada mai putin buna din viata bebelusului tau? Ia uite:
  • treziri frecvente in timpul noptii

  • dificultate la adormire sau readormire

  • plansete in timpul trezirii

  • hiperactivitate urmata de o perioada cu lipsa de energie
Este important sa retii ca pe masura ce copilul tau creste, va intra treptat intr-o normalitate in ceea ce priveste rutina somnului. Orele de odihna vor scadea considerabil pe parcursul timpului.

4.Cum putem sa depasim aceasta regresie?
Stim ca intrebarea ''Cum putem sa prevenim sau sa depasim aceasta regresie?'' este una de actualitate. Perturbarile pe care copilul tau le manifesta se rasfrang si asupra parintilor involuntar si duc la un dezechilibrul al somnului chiar si al acestora. Desi acasta perioada pare interminabila, exista cateva 'trucuri'' prin care poti sa-ti ajuti bebelusul si totodata si pe tine.
Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi, precum:
  • Trecerea la somnul independent. Inainte de perioada regresiilor. Cu cat copilul va sti sa adoarma mai devreme independent, cu atat mai repede va reusi ca pe perioada regresiilor nocturne, sa adoarma la loc dupa treziri repetate.
  • O rutina inainte de somn. Incearca sa-i formezi o rutina bebelusului tau precum o lumina alba, sunetele albe, baita inainte de culcare. Cel mic sa va relaxa si va asocia perioada ca o trecere lina catre momentul somnului. 

                                                     
  • Creeaza un spatiu sigur si confortabil pentru orele de somn- Pregateste-i bebelusului tau cadrul in care va pasi in lumea viselor. Asigura-i tot ce are nevoie pentru ca somnul sa fie unul linistit si odihnitor. O paturica moale, o perna confortabila, o lenjerie fina si o atmosfera cat mai linistita.
                                                     
  • Pregatirea parintilor emotionala. Aceasta etapa nu are legatura cu al tau bebelus, dar stim cu totii cat este de important ca parintele sa fie cel stabil iar mai apoi sa-si stabilizeze bebelusul. Apeleaza la ajutor in perioada regresiilor, pentru ca lipsa somnului te poate afecta si pe tine, ca parinte. Pregateste-te din timp pentru ce va urma si vei gestiona mult mai bine situatille neplacute.
 Acum ca ai aflat ce inseamna regresia si ce presupune ea, tot ce trebuie sa faci este sa te pregatesti din timp si sa sa-i asiguri bebelusului tau o pregatire corespunzatoare. Ne dorim ca experienta regresiei sa nu aibe un impact emotional  neplacut asupra copilului dar nici asupra parintilor.

Alatura-te in Grupul Paturica Fermecata  si spune-ne experienta ta cu privire la regresie. 
Tu cum ai depasit aceasta perioada dificila?

 


 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!