Top 7 Carti De Citit De o Viitoare Mamica

Top 7 Carti De Citit De o Viitoare Mamica
            Astazi o sa vorbim despre cateva carti dedicate perioadei pre si post sarcina. Acestea au scopul de a-ti raspunde la  multe dintre intrebari si de a-ti oferi informatiile de care ai nevoie pentru a te simti cu adevarat pregatita pentru cea mai importanta etapa din viata ta: nasterea si cresterea copilului. 
          Da, stim! Toata lumea se pricepe sa ofere pareri/sfaturi despre sarcina, nastere sau cresterea micutului insa credem ca este mai indicat sa ne luam doza de ''informatii'' din surse avizate. Cu siguranta, nimic nu tine locul experientei directe, insa informatiile au rolul sa ne ajute sa intelegem mai bine ce se intampla cu bebelusul care creste in noi si cu propriul nostru corp in aceasta perioada unica si speciala in viata.
          Am descris pe scurt 7 dintre cele mai bune carti in limba romana destinate femeilor insarcinate, iar recomandarea noastra este sa alegi pentru inceput doua sau trei titluri care abordeaza mai multe subiecte legate de sarcina. Poti incepe sa citesti aceste carti in functie de perioada in care te afli si sa le parcurgi progresiv, pe masura ce si numarul de luni de sarcina creste la tine.  

          1. Mama si copilul. Manual practic pentru parinti, de la concepere la trei ani 

      
    Este considerat un ghid pratic si esential. O sa regasesti sfaturi pentru fiecare stadiu al sarcinii, sfaturi care o sa te ajute sa ii oferi copilului cel mai bun inceput in viata, solutii detaliate pas cu pas pentru orice problema ce poate aparea dar si metode de imunizare, hranire si ingrijire a copilului. 

          2. La ce sa te astepti cand esti insarcinata de Heidi Murkoff

          Este un ghid complet care explica tot ceea ce trebuie sa stii - si abia astepti sa afli - despre cele noua luni extraordinare, de la conceptie pana la nastere si dupa aceea. Prezinta evolutia saptamanala a bebelusului, iar taticii au rezervate informatii speciale pentru ei. 

          3. Jurnal de sarcina. Sfaturi esentiale pentru mamici in devenire - Ziba Kashef 

          Fiecare saptamana de sarcina vine cu noi experiente - ecografia, poftele stranii, prima miscare a bebelusului si, in final, nasterea! Sunt multe de invatat si multe de notat - inclusiv gandurile si trairile tale. In acest ghid ai posibilitatea sa iti notezi fiecare detaliu al sarcinii tale, impreuna cu gandurile care te trec. Este o sursa pretioasa de informatii si un jurnal-suvenir perfect pentru mamicile in devenire. 

          4. 9 luni. Un ghid al sarcinii pe luni pentru toata familia - Esther van de Paal, Courtney Adamo

          Cu ajutorul acestei carti o sa poti afla ce se intampla in burtica mamei, cum se simte mama in fiecare luna, cum creste bebelusul dar si alte multe lucruri interesante. 

          5. Sarcina ta - Ghidul oricarei femei - Glade B. Curtis, Judith Schuler 

          Este scrisa de Dr. Glade B. Curtis, obstetrician- ginecolog care ne furnizeaza o gama larga de informatii paramedicale actualizate. Ba chiar mai mult, ne si raspunde la cele mai des spuse intrebari in timpul sarcinii si anume:
  • Ce pot sa fac impotriva starii de greata ?
  • Sa mananc pentru doi inseamna ca in timpul sarcinii ar trebui sa mananc de doua ori mai mult?
  • Ce este operatia cezariana si in ce cazuri poate sa fie necesara?

          6. 9 luni fara griji - Ella Craciun

         
9 luni fara griji este scrisa de blogger-ul si vedeta de televiziune Ela Craciun. In perioada sarciniii cu cel de-al treilea copil, Ela a adunat cele mai frecvente intrebari ale viitoarelor mame si a inceput sa se documenteze, impreuna cu specialisti din domeniu.
          Cartea este rezultatul acestui proces de documentare, dar si o marturisire sincera a emotiilor pe care le-a avut autorea in perioada celor trei sarcini. 
      
          7. Jurnal de gravida - Carmen Bruma

         
Pentru multe femei experienta sarcinii inseamna si un numar foarte mare de kilograme in plus. Acest lucru iti pune in pericol sanatatea, dezvoltarea normala a copilului si se transforma intr-un motiv de depresie dupa nastere. ''A manca pentru doi'' este o expresie gresit inteleasa si se refera la responsabilitate si nu la cantitate. Cheia este dieta echilibrata din perioada sarcinii care sa asigure toti nutrientii necesari evolutiei sarcinii.
          ''Jurnal de gravida - Cum sa-ti controlezi greutatea si sa ai un copil sanatos'' este un ghid practic cu sfaturi utile pentru femeile insarcinate sau cele care intentioneaza sa aiba un copil. Este experienta proprie a autoarei care la 37 de ani a reusit sa acumuleze doar 10kg in sarcina, a nascut natural un copil sanatos si a revenit la formele initiale in numai 10 saptamani dupa nastere. 

           Incheiem acum topul celor 7 cele mai bune si relevante carti ce merita sa fie citite de catre o viitoare mamica.

          Ganduri bune!

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!