Totul despre co-sleeping

Totul despre co-sleeping
1.Ce este co-sleepingul?
2.Este co-sleepingul avantajos?
3.Care sunt dezavantajele co-sleepingului?
4.Sfaturi pentru un co-sleeping de succes
5.Accesorii potrivite pentru co-sleeping.


 Generatia actuala de parinti se imparte in doua categorii. Avem parintii care sunt pro co-sleepingului si il considera benefic, in timp ce alti parinti sunt contra si recunosc ca si-ar dori acest lucru, dar sunt speriati de consecinte.
Co-sleepingul de a lungul timpului a capatat diverse variante, daca pentru tine poate insemna ca cel mic sa doarma in acelasi pat cu tine, pentru altcineva poate insemna doar impartirea camerei.
Co-sleepingul este o varianta populara in alegerile mamicilor in special, deoarece simt ca pot veghea indeaproape micutul, iar procesul de hranire se realizeaza fara prea multa dificultate.
Tu in ce tabara te regasesti?

2.Este co-sleepingul avantajos?
Un prim avantaj pe care co-sleepingul il ofera este legatura apropiata dintre tine si al tau copil. Copilul se simte mult mai in siguranta atunci cand doarme cu tine, se simte protejat. Pe langa acest fapt, somnul este unul mult mai linistit si efiecient. Bebelusii care dorm cu parintii, adorm mai rapid si poate ai auzit si tu expresia prin jur ''pana nu l-am luat in pat cu noi nu a adormit''. Daca vor exista treziri pe timpul noptii, cu siguranta cel mic va readormi usor, pentru ca te va simti aproape. 
Pe langa cele enumerate mai sus, tu vei dormi mult mai bine, pentru ca il vei avea aproape pe cel mic, il vei hrani mai repede pe parcursul noptii si te vei adapta treptat la ciclul de somn al copilului. Drumurile nocturne in alta camera sau pana la patut iti pot perturba somnul, iar in timp acest lucru poate sa iti provoace neplaceri.
Alaptatul este mult mai usor atunci cand adopti metoda co-sleepingului. De ce? Vei fi mult mai aproape de cel mic si il vei hrani inainte sa ajunga sa planga. Vei putea anticipa momentul inca de la primele miscari ale prichindelului.

3.Care sunt dezavantajele co-sleepingului?
Exista si situatii in care parintii nu se pot odihni atunci cand il au pe cel mic aproape, de frica sa nu-l raneasca in timpul somnului prin miscari involuntare si necontrolate. Datorita faptului ca nu se vor relaxa, somnul nu va fi unul odihnitor si acesta este un dezavantaj destul de mare pentru parinti. Insa exista si solutii pentru a rezolva aceasta problema, stai aproape iti vom oferi secretul la punctul 5.

4.Sfaturi pentru un co-sleeping de succes 
Pentru ca aceasta etapa sa fie realizata corect exista cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand te pregatesti sa iti aduci puisorul in pat cu tine.
a. Asaza copilul sa doarma pe spate, nu cu capul  pe perna sau culcat pe burta pentru a evita orice accident minor pe timpul noptii. Este important sa iti iei cateva masuri de precautie pentru siguranta copilului cat si a ta. 
b. Atentie la procesul de alaptare. In acest proces poti folosi o perna speciala pentru alaptare, pentru ca cel mic sa se ataseze corect la san si sa nu ii acoperi fata accidental. 
                                        

c. Locul in care cel mic va dormi sa fie comod si nu periculos. Acorda o atenite la barele patului, pentru a nu se lovi pe parcusul noptii precum si de perete. Asaza copilasul intr-un loc comod, de preferat pe mijloc pentru ca lateralele pot fi periculoase.
d. Temperatura trebuie sa fie optima. Prichindelul nu trebuie imbracat prea gros, pentru ca intre voi doi se va supraincalzi. Alege o tinuta lejera pentru noapte,  paturica subtire si confortabila pentru a te asigura ca este totul ok. 

5.Accesorii potrivite pentru co-sleeping.
Pentru ca dorim sa facilitam aceasta etapa si ne dorim ca si tu ca parinte sa te odihnesti corspunzator, am realizat un produs foarte util si practic in primele luni dupa nasterea bebelusului: Baby nest-ul, varinata ideala de co-sleeping. Practic, il vei avea pe al tau micut in pat langa tine, insa el va avea spatiul personal, intimitatea sa, va fi protejat de peretii baby nest-ului, va fi intr-un cuvant in siguranta.
Legatura creata dintre tine si copilul tau este una esentiala, chiar si dormitul impreuna trebuie pretuit pentru ca va veni vremea in care cei mici vor deveni mari, vor avea propria camera si nicidecum nu vor dori sa o imparta cu tine.
Noi ne dorim sa profiti cu drag de aceata perioada de  ''bebeluseala'' pentru ca in viitor o sa-ti lipseasca.
De ce baby nest-ul?
- ofera un spatiu delimitat si totodata ii permite copilasului sa fie aproape de tine.
- marginile moi si fine ii permit copilului sa aiba un somn linistit si confortabil.
- poate fi utilizat pe post de patut portabil, il poti aseza in pat cu tine, il pot lua in vizita la rude, practic, oriunde.
- ulerior, poate fi folosit pe post de salteluta de joaca pentru copil. 
Este destul de dificil sa alegi un baby nest mai ales cand piata onfline si de magazine fizice oferta atat de multe modele. La noi, iti vei putea crea babynestul perfect alegand personal culoarea sau imprimeul preferat. Dispunem de o gama larga de modele, atat pentru fetite cat si pentru baietei. 
In plus, putem chiar sa-l personalizam cu numele sau alintul copilasului pentru ca spatiul sau intim sa fie unic.



Te invitam sa descoperi colectia noastra de babynest-uri si totodata sa poti cu ajutorul acestuia sa dormi alaturi de puisorul tau in orice moment al zilei, in siguranta.









 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0749324677 office@paturicafermecata.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!